NHL pe 23.12. klo 02:00

Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Kyllä kelpaa! Kaksi tulikuumaa joukkuetta ottaa yhteen ja Uhmapelaajilla on peli-idea kirkkaana mielessä – iske kiinni vielä kun voit!

Tulevana yönä on jälleen laatukiekkoa tarjolla, kun kaksi Itäisen konferenssin kuuminta joukkuetta ottavat yhteen. Kyseessä on siis Pittsburgh Penguinsin ja Carolina Hurricanesin välinen kohtaaminen. Kaksikko on kohdannut kahdesti tällä kaudella – ensimmäinen taisto marraskuun lopulla päättyi Pittsburghin jatkoaikavoittoon ja muutama päivä takaperin Carolina vei ottelun lukemin 3-2. Tälläkin kerralla odotuksissa on vähämaalinen ja ennen kaikkea tasainen vääntö.

Molemmat joukkueet on loistoiskussa. Pittsburgh on 10 edellisestä ottelusta kerännyt 17 pistettä maalierolla 34-21 ja Carolinan saalis puolestaan on 19 pistettä maalierolla 35-21. Vaikka kyseisellä jaksolla Carolina on tehnyt enemmän maaleja, on isännät kaksikosta isossa kuvassa tehokkaampi. NHL:stä löytyy tällä hetkellä niin paljon tähtitason tykittäjiä, että osalta on mennyt ohi Sidney Crosbyn loistava alkukausi. Crosby löytyy pistepörssin kärkikymmeniköstä tehoin 18+24 ja hän on ollut liekeissä ennen kaikkea tasakentällisin.

Pittsburgh Penguins

@penguins
COUNT IT!

That's another even-strength goal for Sidney Crosby.

Of his 42 points, 33 of them have come at even strength (16G-17A) which is first in the NHL.

Molemmat joukkueet ovat myös maaliodottamissa sarjan eliittiä, mutta astetta vahvempi alakerta nousee vieraiden eduksi. Erikoistilanteiden osalta ylivoima ei loista kummassakaan leirissä ja kokonaisuudessa tehottomuus on ollut Carolinalle ongelma – 100 maalin rajapyykki tuskin menee rikki vielä ensi yönä. Siitäkin huolimatta tulosta syntyy, kun oma pääty pysyy hyvin aisoissa ja Carolinan vahvan jakson osalta on myös huomioitava, että Sebastian Aho on ollut nyt useamman ottelun sivussa.

Uhmapelaajien arvioissa ottelun houkuttelevin vetoidea löytyy maalimääristä ja tarkemmin ottaen alle 5,5 maalista. Mr Greeniltä saadaan 2,12 kerrointa muun markkinan ollessa suurelta osin kakkosen tuntumassa. Carolinan kohdalla on mahdollista, että Aho palaa takaisin kaukaloon. Mikäli hän on edelleen sivussa, maistuu betsi entistäkin paremmin!