Tampa Bay Lightningin palkkakatossa kuhisee, mutta mestaruusrunko on saatu pidettyä hyvin kasassa

Päivitetty: 12.01.2021

Salamakaupungissa on jälleen tehty seuran kannalta erinomaisia jatkosopimuksia, joista voi kiittää tuloverotonta Floridaa, erinomaista työtä seurajohdossa sekä menestystä hamuavia pelaajia. Palkkakaton osalta työnsarkaa riittää ja sen hallinnoinnin onnistuminen korostuu myös Lightningin menestysmahdollisuuksissa.

>>> Betsaa Tampa Bay Lightningin pistemäärää NordicBetillä!

NHL-kausi alkaa Suomen aikaa torstain vastaisena yönä ja pöytään kannetaan tällä kaudella kiinnostava kattaus erikoisen sarjaformaatin kautta. Koronapandemian vuoksi sesonki on lyhennetty siten, että runkosarjassa otteluita kullekin joukkueelle kertyy 56. Tampa Bay Lightning on takonut uutta kautta odotellessa tukun huippusopimuksia ja hieronut joukkueensa palkkakattoa raameihin kovalla työllä. Julien BriseBois on yhdessä muun joukkueenjohdon kanssa saanut käyttää luovuuttaan, mutta kokoonpanoa tarkasteltaessa työtunnit maksavat itsensä nopealla tahdilla takaisin. Voisi sanoa, ettei Lightning ole menettänyt yhtäkään kriittistä yksilöä mestaruuskauden jälkeen, mikä on sangen harvinaista nykypäivän NHL:ssä.

Toki ennen kauden alkua joukkue sai myös jobinpostia, kun ykköstähti Nikita Kutšerov on loukkaantuneena ja pahimmassa tapauksessa koko kauden sivussa. Tämä tuottaa merkittävän loven hyökkäyspäässä, mutta esimerkiksi Steven Stamkos on tällä kertaa pelikunnossa kauden alusta saakka. Kanadalaistykin loukkaantumishistorialla ei juhlita, mutta miehen pysyessä kunnossa esimerkiksi ylivoimalla on jälleen yksi pelote lisää, joka kaipailee ruokaa Brayden Pointilta, Sergatševilta ja kumppaneilta. Joukkueen kapteeni Stamkos nitoi viime kaudella runkosarjassa 66 tehopistettä (29+37), kun otteluita kertyi vyölle ainoastaan 57.

>>> Steven Stamkos yli 55,5 pistettä / kerroin 2,00

Maisemaa alkavalla kaudella vaihtavat hyökkäyspäästä ainoastaan Cedric Paquette sekä Carter Verhaege ja puolustuspäästä Brayden Coburn, Zach Bogosian sekä Kevin Shattenkirk. Vastikään joukkue asetti Tyler Johnsonin sekä Luke Schennin waivers-listalle, jolla se toivoo BriseBoisin mukaan raivaavansa tilaa ja joustoa palkkakaton alle. Lightning-urheilujohtaja oli varsin puheliaalla päällä maanantaina ja kertoi kattavasti joukkueen tilanteesta sekä esimerkiksi siitä, miten Tampa Bayssa aiotaan käyttää uutta taxi squad -optiota. Mies korostaa myös, että hänen työnsä on tällä hetkellä hallinnoida tilaa palkkakatossa ja varioida keinoja, joilla menestysmahdollisuudet taataan tälläkin kaudella.

Lightningissa on pystytty joukkueenrakennusprosessissa tuottamaan vakaa pohja useammaksi kaudeksi eteenpäin. Hiljattaisista sopimuksista mainitaan ensimmäisenä tähtisentteri Anthony Cirelli, jonka panosta ei sovi väheksyä. Monipuolisesti erikoistilanteissa operoiva ja kanssapelaajistaan parempia jatkuvilla oikeilla ratkaisuillaan tekevä kanadalainen kiinnitettiin floridalaisseuraan kolmeksi vuodeksi 4,8 miljoonan dollarin kausipalkalla. Afrollaan pudotuspeleissä ihastuttanut Mathieu Joseph puolestaan jatkaa Sunshane Statessa kahden vuoden sopimuksella, jonka arvo on 738 000 dollaria kaudessa. Syvyyshyökkääjä on nopea luistelija, vahva suunnanmuutospelaaja ja osoittanut pystyvänsä tekemään myös tulosta.

Alakerrassa laajuutta on haettu vastikään kahden kiekkoilijan kiinnityksillä. Molemmat isännät olivat äärimmäisen tärkeässä roolissa myös mestaruusmiehistössä ja kuuluvat puolustuksen kärkinelikkoon alkavalla kaudella. Kiekollisesti lahjakas ja monipuolinen Mihail Sergatšev jatkaa auringon alla kolmella seuraavalla kaudella niin ikään 4,8 miljoonan dollarin kausiansioilla. Jykevä Erik Cernak otti viime kaudella huikeita kehitysaskelia ja miehen odotetaan jälleen nousevan uudelle tasolle. Slovakkipuolustajakin kiinnitettiin kolmelle seuraavalle sesongille hintalapulla 2,95 miljoonaa dollaria kaudessa.

Alhaisella osavaltioverotuksella eli henkilön tuloveron puuttumisella on toki osuutensa Tampa Bayn kannalta todella edukkaissa diileissä, mutta siinä on vasta puolet taustasta huippusopimusten osalta. Viime kausilla Lightning on ollut varteenotettava ryhmä taistelussa menestyksessä, mikä vaikuttaa automaattisesti myös sopimuksia tehdessä. Moni pelaaja on valmis joustamaan palkkaneuvotteluissa, kun tarjolla on loistavia urheilullisia mahdollisuuksia. Yhtään uutta pelaajaa ei ole hankkittu kokoonpanoon organisaation ulkopuolelta, minkä voi nähdä etuna. Ketjukoostumuksia, tutkapareja ja kemiaa on jo olemassa – hyvä tunnelma joukkueessa on välittynyt myös harjoitusleiriltä. Alla olevalla videolla seuransisäisessä harjoitusottelussa on mikitettynä Yanni Gourde.

Alkavan sesongin erikoisformaatti ja divisioonat tuovat oman mausteensa mukaan, kun samoja joukkueita vastaan kiekkoillaan enemmän. Vedonlyönnin kannalta uusi sarjaohjelma on todella kiinnostava, koska perättäisissä otteluissa nähdään toistuvasti samoja ottelupareja. Esimerkiksi Lightning aloittaa kautensa kahdella kotiottelulla Chicago Blackhawksia vastaan ja jatkaa seuraavalla viikolla kahdella kamppailulla Columbus Blue Jacketsin vieraana. Vahvimpia haastajia salamapaidoille keskisessä divisioonassa lienevät viime kauden finaalivastustaja Dallas Stars sekä Sebastian Ahon tähdittämä Carolina Hurricanes.

>>> Andrei Vasilevski pelaa eniten nollapelejä NHL:ssä / kerroin 8,00

Lightningissa leveyttä löytyy jokaisella osa-alueella, ja vaikka Kutšerovin harmittava loukkaantuminen on merkittävä, syvyyttä on riittävästi. Parhaassa tapauksessa venäläistaituri palaa pudotuspeleissä joukkueensa vahvuuteen, jolloin ryhmää voisi pitää entistä vahvempana mestarikandidaattina. Yksi sarjan parhaista maalivahdeista on Andrei Vasilevski, joka on tukevan Lightning-puolustuksen viimeinen lukko ja nauttii alkavallakin kaudella selkeää päävastuuta. Kakkosmaalivahtina jatkaa niin ikään hyvin leiviskäänsä viime kaudella hoidellut konkarivahti Curtis McElhinney. NordicBetiltä saa rahat kahdeksankertaisena takaisin, jos Vasilevski pelaa eniten nollapelejä NHL:ssä. Olosuhteet vedon osumiselle ovat otolliset, joten se kannattaa ottaa vakavasti harkintaan!

Tampa Bay yli 75,5 pistettä runkosarjassa -kohteelle saa NordicBetiltä kertoimen 1,91, jonka Uhmapelaajat nostaa kausivedoissa mieluusti kupongille. Viime kaudella Lightning pelasi tyngäksi jääneessä runkosarjassa lopulta tilastollisesti heikommin kuin aiempina vuosina on totuttu näkemään, mutta pistekeskiarvo oli silti kohtuullinen 1,31. Pistevedonlyönnin kannalta kohteen osuminen vaatii marginaalista parannusta viime kauden keskiarvoon.

>>> Nappaa talletus tuplana NHL-betseihin!

Muita uhmakkaita tarjouksia

Casumon tervetuliaisbonus - TALLETUS TUPLANA!

Casumon tervetuliaisbonus - TALLETUS TUPLANA!

Tarjous päättyy: 31.08. 00:00

Kasuaalisti Casumolle ja tervetuliasbonus taskuun: saat ensitalletuksesi tuplana hunttiin saakka!

Ota jopa 100€ ILMAISVETO

Ota jopa 100€ ILMAISVETO

Tarjous päättyy: 31.08. 00:00

Lunasta nyt William Hillin uuden asiakkaan tarjous - ilmaisveto jopa 100€ asti!

Ota HUNTIN ILMAISVETO Mr Greenille

Ota HUNTIN ILMAISVETO Mr Greenille

Tarjous päättyy: 31.08. 00:00

Tunnistaudu Mr Greenille ja saat lunastaa ilmaisvedon hunttiin saakka!

10 euroa pelirahaa