Parhaat vakiovihjeet 2022

Päivitetty: 28.09.2022

Uhmapelaajilta löydät loistavat vakiovihjeet asiantuntevan vihjetiimin laatimana ja tietenkin täysin ilmaiseksi. Tarjolla on tietenkin perinteisimpiä brittifutis-vakioita, mutta välillä myös muut lajit, kuten jääkiekko, ovat vahvasti esillä.

Vakioveikkaus on oma taiteenlajinsa ja vihjeitä on tietenkin netti pullollaan. Uhmapelaajilla vakiovihjeiden taakse on ladattu kymmenien vuosien vankka kokemus ja lunastamaankin kimppojen jäsenet ovat päässeet, joten tämä sivu kannattaa ottaa ilman muuta seurantaan.

Vakiovihjeitä on tarjolla ympäri vuoden ja tasaiseen tahtiin! Kimppaosuudet menevät tavallisesti vauhdilla, mikä kertoo jo osaltaan niin vakioveikkauksen kuin Uhmapelaajien vakiokimppojenkin suosiosta.

Millainen peli vakioveikkaus on?

Kotimainen Veikkaus on lanseerannut Vakion pelimuotona – joka onkin vuosien saatossa kerännyt suomalaisten keskuudessa huimaavan suosion. Meistä moni on varmasti laittanut jo vuosikymmeniä sitten lauantaisin saunan jälkeen vakioveikkauslapun sisään ennen kello viittä, jolloin Englannissa pyörähtää futiskierroksen päämatsit käyntiin. Veikkaus otti vakion valikoimaansa jo vuonna 1940.

Perinteisin vakioveikkauksen muoto on Vakio 1, jossa on 13 vakioveikkauskohdetta. Tyypillisesti juuri lauantaiviiden vakio on Vakio 1. Vakiota on toki myös muissa muodoissa ja kohteita voi olla kuudesta 18:aan. Lajivalikoima vakioveikkauskohteissa on laaja ja jalkapallon lisäksi voit veikata vaikkapa jääkiekkoa ja esportsia.

Uhmapelaajat ja vakioveikkaus – parhaat vakiovihjeet meiltä

 

Vakioveikkauksessa päämääränä on valita jokaiseen kohteeseen 1, x tai 2 eli kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto. Jos teet vain yhden rivin, saat valita yhden näistä kolmesta merkistä kohdetta kohti. Jos saat kaikki 13 oikein, voit voittaa vakioveikkaustulosten tarkistamisen jälkeen valtavan summan rahaa.

Vakion suosio

Vakioveikkauksen suosio suomalaisten keskuudessa on jopa mystisen kova. Osaltaan suosiota on helppo selittää historia- ja nostalgia-aspekteilla. Onhan moni meistä vedonlyöjistä ponnistanut vedonlyöntitaipaleelle juuri vakioveikkauksesta. Vakio on kuulunut olennaisella tavalla monen suomalaisen lauantaihin jo vuosikymmenten ajan, joten näistä perinteistä ei luisteta ja siirretään myös sujuvasti edelleen jälkipolville.

Toinen suosion tukipilari on ilman muuta pelin helppous. Vakiossa ei tarvitse arvailla lopputuloksia vaan tarjolla on kolme vaihtoehtoa, joista valita: kotivoitto, tasapeli ja vierasvoitto. Mikä parasta, nämä voi valita vaikka kaikki, jos kohde ja ottelu vaikuttaa etukäteen kimurantilta tapaukselta. Tässä tapauksessa vakiolappu on jo käytännössä järjestelmä. Järjestelmistä on lisätietoa alempana!

Vakioveikkauksen suosioon vaikuttaa luonnollisesti myös mahdollisuus voittaa mottipäinen läjä rahaa. Kukapa ei uneksisi rikastumisesta, johon vakioveikkaus-täysosumallakin voi parhaassa tapauksessa yltää? Nämä kolme tekijää takaavat vakioveikkaukselle ehtymättömän suosion.

Vakioveikkaus lajit

Vakioveikkauskohteita pääset seulomaan erityisesti viikonloppuisin jalkapallosta, mutta jos olet enemmän jääkiekkotyyppejä niin jääkiekkovakioitakin on tarjolla tasaiseen tahtiin Veikkauksen listoilla. Viime aikoina suosiotaan ovat kohottaneet myös esports-vakiot ja Formula 1 -vakiot. Myös pesäpallovakioita Veikkaus tarjoaa tasaisin väliajoin.

Miten pelata vakioveikkausta?

Vakioveikkauslapun jättäminen on hyvin helppoa. Alkuun sinulla on tietysti oltava Veikkaus-tili, jossa on mammonaa ladattuna.

Alla helpot ohjeet yksittäisen vakioveikkausrivin pelaamiseen:

1. Kirjaudu sisään ja siirry vakioveikkaussivulle.
2.Valitse vakiopelilistasta vakio, johon haluat tehdä rivin. Livenä olevien vakioiden lista löytyy sivun vasemmasta reunasta.
3. Valitse “Uusi peli”.
4. Seuraavaksi valitse kohdelistasta jokaiselle kohteelle lopputulema eli kotivoitto (1), tasapeli (X) tai vierasvoitto (2).
5. Oikealla näet valintasi ja pääset maksamaan pelin “Maksa”-painikkeesta.
6. Ei muuta kuin sohvalle – Vakion seuranta on kenties koko prosessin jännittävin vaihe!

Uhmapelaajat tarjoaa ilmaiset vakioveikkaus vinkit ja vakiovihjeet

 

Näin voit pelata yksittäisen rivin vakioveikkausta. Useampia rivejä pääset pelaamaan, kun valitset kohteille useampia lopputulemia. Voit esimerkiksi valita, että joko kotijoukkue tai vierasjoukkue voittaa, jos et usko tasapeliin. Tällöin rivisi on käytännössä jo järjestelmärivi. Mahdollisten järjestelmärivien määrä on tähtitieteellisen korkea ja näillä voittotodennäköisyytesi kasvaa kohisten verrattuna yksittäiseen riviin. Luonnollisesti myös vakioveikkauslapun hinta kasvaa samassa suhteessa.

Muista kuitenkin, ettei kannata pelata enempää kuin on varaa hävitä! Vakioveikkauksessa pätee sama prinsiippi kuin muussakin pelaamisessa: sen on oltava ensi sijassa hauskaa ajanvietettä.

Tavallisen järjestelmärivin lisäksi voit pelata myös niin kutsutulla haravalla, joka omalla tavallaan myös nostaa voittosi todennäköisyyttä. Pääpottia haravalla eli epätäydellisellä järjestelmällä on yhä edelleen vaikeaa voittaa, mutta pienempien voittosummien äärelle haravalla voi ilman muuta päästä.

Haravajärjestelmistä voisi tarinoida useamman artikkelin verran, joten raapaistaan tässä vain hieman pintaa. Harava on sinänsä hyvä termi tälle pelimuodolle, sillä on käytännössä tuurista kiinni, mitä haravaan tarttuu ja mitä ei. Vaikka haravajärjestelmässä olis niin sanotusti 13 pohjassa, voi olla ettet silti pääse päävoiton makuun lopullisen vakion voittotarkistuksen jälkeen. Haravaan on hyvin yksityiskohtaiset ohjeet olemassa Veikkauksen sivuilla.

Vakioveikkaus, strategiat ja peliprosenttien tärkeys

Miten voin voittaa vakiossa?

Vakioveikkausstrategioita on totta kai yhtä monta kuin pelaajiakin. Aivan laput silmillä ei vakioveikkauslappua kannata kuitenkaan täräyttää sisään, sillä vakioveikkauksen palautusprosentti on 65% – tämä tarkoittaa sitä, että talo vie kaikkein parhaimmat hillot käytännössä viikosta toiseen.

Palautusprosenttia nostavat sentään Veikkauksen silloin tällöin tarjoamat jackpot-kierrokset, jolloin esimerkiksi 13:lle oikein on tavallista kierrosta paremmat potit. Näitä kierroksia kannattaakin ehdottomasti pitää silmällä, sillä tarjolla on sitä kuuluisaa valueta tavallista kierrosta enemmän. Osa harjaantuneimmista vakiopelaajista säästääkin isoimmat paukkunsa näille jackpot-kierroksille, mikä ei ole lainkaan hassumpi strategia. Jackpot-kierroksille tuleva lisäraha tulee edellisiltä kierroksilta, jolloin päävoitto ei ole löytänyt tietään maaliin.

Miten voin saada vakioveikkausrivilleni enemmän arvoa?

Avainta suoraan onneen ei ole, mutta käytännössä jokainen vakiohai tietää, miten käyttää julkisena tietona olevia peliprosentteja hyödyksi. Peliprosentit tarjoavatkin uskomattoman arvokasta tietoa, jota ei kannata jättää hyödyntämättä.

Hyvin karkeana esimerkkinä on matsi, jossa Liverpool isännöi Chelseaa Valioliigassa. Vakiokansa on painanut 80% merkkinsä Liverpoolille, mutta vedonlyöntimarkkinaa seuraamalla voi todeta Liverpoolin olevan vain noin 50% suosikki. Tästä kohteesta on siis mahdollista lypsää hyvät arvot talteen pelaamalla vakioveikkauslapun Chelsean menestyksen kautta. Tällöin mahdolliselle isolle voittopotille on vähemmän jakajia, kun suurin osa on ajanut tässä tapauksessa Liverpool-miinaan. Vakioveikkaus – voittamisen strategiat ja peliprosentit

Havainnollistetaan peliprosenttien käyttökelpoisuutta vielä toisella esimerkillä:

Kuvitellaan, että otteluparina on BrightonManchester United ja peli pelataan ensin mainitun kotikentällä. Vedonlyöntimarkkinan mielestä ottelu on niin kutsuttu tasabookki eli kertoimista johdettavat todennäköisyydet olisivat karkeasti vaikkapa 35-30-35.

BrightonManchester United

  • Brighton voittaa: 35% todennäköisyys vs. peliprosentti 30%
  • Tasapeli: 30% todennäköisyys vs. peliprosentti 30%
  • ManU voittaa: 35% todennäköisyys vs. peliprosentti 40%

Peliprosentit näyttävät sen sijaan 30-30-40 eli tässä on pientä ylipelaamisen makua Manchester Unitedin puolella. Pelaamalla Brightonia saat lapullesi hieman lisävalueta. Luonnollisesti on syytä pitää mielessä, että peliprosentit muuttuvat aina kierroksen alkuun asti ja ottelun lähtökohdissakin voi tulla isojakin muutoksia, jolloin vakio voi olla järkevää jättää luukulle vasta hieman ennen kierroksen alkua.

Jos kykenet itse määrittämään otteluiden eri lopputulemille todennäköisyydet ja johtamaan niistä kertoimet, niin vielä parempi! Markkinatilanne on kaikilla harjaantuneilla vedonlyöjillä ja vakioveikkaajilla takaraivossa, mutta tässä on mahdollisuus tehdä massaan pesäeroa hyvällä analyysilla ja laadukkailla todennäköisyysarvioilla.

Edellä mainitussa esimerkissä Brighton ja ManU on arvioitu markkinoilla tasavahvoiksi, kun Brightonille on laskettu kotietu. Jos kuitenkin saat vaikkapa ManUsta 40-prosenttisen suosikin, voi tämä kohde olla syytä pelata niin sanotusti tukkoon. Tukkoon pelaamisellahan tarkoitetaan sitä, että valitaan kaikki kolme lopputulemaa, jolloin saat tästä täysinvaihdellusta kohteesta varman osuman. Osittain vaihdellulla kohteella tarkoitetaan yhden lopputuleman jättämistä huomiotta. Voit esimerkiksi jättää tasapelin pelaamatta, jolloin valintana on osittain vaihdeltu 12.

Voittava vakioveikkaus-strategia

Peliprosenttien tutkiminen ja niiden hyödyntäminen on tietenkin vain yksi olennainen osa voittavaa vakioveikkausstrategiaa. Aloittelevan vakiopelaajan yleisin sudenkuoppa on pelkkien ennakkosuosikkien pelaaminen. Vaikka sattuisitkin saamaan tällä tavalla 13 oikein, on moni muukin vakiopelaaja pelannut samalla idealla, jolloin täysosumakin olisi pelkkää nappikauppaa.

Ethän lotossakaan pelaisi riviä 1,2,3,4,5,6 ja 7, koska voiton osuessa kohdalle joutuisit jakamaan potista raastavan ison palasen. Avainasemassa on siis kyetä poikkeamaan massasta, napata lapulle muutama yllätys ja huomioida peliprosenttien avulla etenkin ylipelatut joukkueet.

Vielä varoituksen sananen ylipelattujen suursuosikkien välttämisestä. Joskus 90-prosenttinen suosikkikin voi olla järkevää napata lapulle, vaikka se olisikin ylipelattu. Varianssi iskee kovaa kasvoille, jos joka viikonloppu pyrkii haistamaan näissä matseissa tapahtuvan yllätyksen.

Rahaa tulee kyllä ovista ja ikkunoista, jos saat 13 oikein ja haistat samalla massiivisen underdogin voiton, mutta näitä voi pahimmassa tapauksessa joutua odottelemaan kuukausikaupalla tai kauemminkin. Luota myös intuitioosi ja nappaa pomminvarmat lapulle!

Vakiovihjeet – parhaat vinkit Vakioon

Mistä voin löytää parhaat veikkausvihjeet vakioon? Moni vakiopelaaja haluaa lukea muiden ajatuksia ennen oman lapun pelaamista, joten jos olet yksi heistä, olet oikeassa paikassa!

Uhmapelaajat.com – Parhaat vakiovihjeet meiltä!

 

Uhmapelaajien asiantunteva vihjetiimi laatii etenkin Vakio 1-kierroksille erinomaiset vakiovihjeet, joten nyt kannattaa viimeistään ottaa sivusto kirjanmerkkeihin. Hyppäämällä mukaan #Uhmakimppaan pääset pelaamaan tismalleen samat rivit kuin Uhmapelaajien Kimppasuurvisiiri. Näillä riveillä haetaan isoja potteja ja mikkihiiritouhut jätetään niille, jotka pelkäävät pelata.

Vakiovihjeitä on tarjolla tietysti myös muualla netin syövereissä. Siinä ei ole mitään väärää, että lukee vihjeitä useammasta lähteestä ennen omien rivien tekoa. Uhmapelaajat kuitenkin takaa, että veikkausvihjaajan kilometrit riittävät asiantuntevaan ja huipputerävään tekemiseen – peliprosenttien lukeminen tulee selkäytimestä ja lisäksi ottelut analysoidaan ennen vakioveikkauksen pelikierrosta lähes ilmatiiviillä kammalla.

Voiko vakioveikkausta harrastaa ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla?

Tismalleen samassa muodossa vakioveikkausta ei ole tarjolla ulkomaisilla sivustoilla. Hyvin samantapaisia pelimuotoja kuitenkin on olemassa ja niihin kannattaakin tutustua, sillä jättimäisiä voittoja on onnekkaimmille ja taitavimmille pelaajille tarjolla. Ehkä tunnetuin tällainen pelimuoto on Mr Greenin tarjoama Jackpot-vedonlyönti sekä samaisen sivuston kautta pelattava Colossus Bets.

Näissä pelimuodoissa tarkoitus on sama kuin perinteisessä vakioveikkauksessa. Pelaajan tehtävänä on muodostaa rivejä, joihin valitaan joko 1, x tai 2. Toisin kuin vakioveikkauksessa, Mr Greenillä näissä voi veikata myös esimerkiksi molempien joukkueiden maalintekoa tai totalseja eli yli tai alle. Hieman kuin Veikkauksen Grand Prix-vakioissa, kohdemäärät kasvavat parhaimmillaan Mr Greenin Jackpoteissa jopa 18:aan, jolloin tismalleen oikean rivin pelaaminen alkaa olla jo megalomaanisen vaikeaa. Rahaahan moisesta täysosumasta kilisisi jo tähtitieteellinen summa.

Mr Greenillä voit osallistua muiden tekemiin kimppoihin ja nyt kannattaakin olla pelkkänä korvana! Uhmapelaajat iskee näihin myös täydellä höyryllä eli voit pelata tismalleen saman rivin kuin vakio- ja jackpot-pelien kimppamestarimme. Rivit on laadittu tiukalla ammattitaidolla, joten jos et koe olevasi jackpot-ekspertti, ei huolta. Hyppää mukaan kimppaan ja heitä jalat pöydälle!

Ulkomaisten pelisivustojen vakio-tyyliset pelit eivät ole luonnollisista syistä johtuen yltäneet aivan samanlaiseen kansansuosioon kuin kotimaisen Veikkauksemme vakio, mutta yksi massiivinen kilpailuvaltti niillä on. Tämä valttihan on palautusprosentti, joka on lähes poikkeuksetta muutenkin ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla korkeampi.

Vakio-kimppapelit eli vakioveikkaus kimpassa

Timo Jutila lausui vuoden 2011 MM-kisojen kultahumussa legendaariset sanat: “Nukuttiin ja mentiin eteenpäin, mutta ennen kaikkea oltiin joukkueen kanssa yhdessä.” Tästä ammennamme elämänviisautta myös vakioveikkaukseen – kimpassa pelaamisessa on sitä jotain. Yhteisöllisyys tuo vakioharrastukseenkin aivan uniikin elementin ja kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos kimppaneitsyys on vielä tallella.

Kimppapelin laatii jo edellä mainittu kimppasuurvisiirimme, joka on kannuksensa toden totta hankkinut vuosikymmenten pituisessa marinadissa. Jos et ole omista vakioveikkauskyvyistäsi vielä kovinkaan varma, ei hätää! Uhmapelaajien kimpparivit ovat markkinan timanttisinta kärkeä ja vaikka jättipottia ei ole vielä naarattu, kiskotaan pienempiä kaloja kuitenkin tasaisin väliajoin veneeseen.

Useimmiten Uhmapelaajat laatii kimpat perinteiseen Vakio 1-peliin, mutta ei tässä jää muutkaan pelimuodot paitsioon! Tarjolla on kimppoja vaikkapa Grand Prix -vakiohin, kiekkovakioihin sekä ulkomaisten pelisivustoiden pyörittämiin jackpot-peleihin. Vakio-muotoiset pelit uudistuvat jatkuvasti ja Uhmapelaajille ei ole homma eikä mikään pysyä ajan hermolla. Meidän kimppalapuissa ei pelata varman päälle, sillä voiton osuessa kohdalle jako-osuudet jäisivät armottoman pieniksi. Varman päälle pelaaminen ei muutenkaan kuulu Uhmapelaajien pelikirjaan!

Uudet kimppalaput menevät tavallisesti kuin kuumille kiville, joten jos ja kun haluat mukaan, on sinun syytä olla valppaana! Ensimmäisenä tieto uusista #Uhmakimppa -peleistä menee Uhmapelaajien Telegram-kanavalle, jonne kannattaa jo ainoastaan tästä syystä liittyä. Telegramissa keskustelu käy kuumana vedonlyönnistä sekä elämän vähemmän tärkeistä asioista, joten englanniksi voisi todeta, että “it is the place to be”.

Jos koet siipiesi kantavan oman porukkapelin tekoon niin sekin on vakiolappua tehdessä mahdollista. Voit luoda oman pelaajaryhmän ja kutsua vaikkapa kavereitasi ryhmään, jolloin koko touhusta tulee kertaheitolla hauskempaa! Voit luoda kimppoja tietysti myös aivan tuntemattomillekin vakiopelaajille. Mahdollisuudet ovat laajat.

Uhmakasta vakio-onnea!

Vakiovihjeet FAQ
Millainen vedonlyöntimuoto vakioveikkaus on? arrow-icon
Mistä löytää parhaat vakioveikkaus vihjeet? arrow-icon
Mitä eri pelimuotoja Vakio sisältää? arrow-icon
Millä vedonlyöntisivustolla Vakiota voi pelata? arrow-icon
Vakioveikkaus porukassa – mistä parhaat kimppapelit Vakioon? arrow-icon
10 euroa pelirahaa