Parhaat vakiovihjeet 2024

Päivitetty: 01.01.2024

Uhmapelaajilta löydät loistavat vakiovihjeet asiantuntevan vihjetiimin laatimana ja tietenkin täysin ilmaiseksi. Tarjolla on tietenkin perinteisimpiä vakioita brittifutikseen, mutta välillä myös muut lajit, kuten jääkiekko, ovat vahvasti esillä.

Vakioveikkaus on oma taiteenlajinsa ja vakiovihjeitä on tietenkin netti pullollaan. Uhmapelaajien vakiovihjeet tehdään kymmenien vuosien vankalla kokemuksella ja julkaisemme viikottain huolella pureksitut vakiovetovihjeet, joiden taustatyöhön voit uhmakkaasti luottaa.

Vakiovihjeet pääset hyödyntämään ympäri vuoden ja tasaiseen tahtiin – tämä kertoo jo osaltaan vakioveikkauksen suosiosta. Tämä sivu kannattaa siis ottaa tiiviiseen seurantaan!

Millainen peli vakioveikkaus on?

Vakioveikkaus on kotimaisen Veikkauksen lanseeraama pelimuoto, joka on vuosien saatossa kerännyt suomalaisten keskuudessa huimaavan suosion. Meistä moni on varmasti laittanut jo vuosikymmeniä sitten lauantaisin saunan jälkeen vakioveikkauslapun sisään ennen kello viittä, jolloin Englannissa pyörähtää futiskierroksen päämatsit käyntiin. Vakioveikkaus otettiin Veikkauksen valikoimaan jo vuonna 1940.

Perinteisin vakioveikkauksen muoto on Vakio 1, jossa on 13 vakioveikkauskohdetta. Tyypillisesti juuri lauantaiviiden vakio on Vakio 1. Vakiota on toki myös muissa muodoissa ja kohteita voi olla kuudesta 18:aan. Lajivalikoima vakioveikkauskohteissa on laaja ja jalkapallon lisäksi voit veikata vaikkapa jääkiekkoa ja esportsia.

1x2 Vakio veikkaus – Uhmapelaajat tarjoaa parhaat vakiovihjeet

Vakioveikkauksessa päämääränä on valita jokaiseen kohteeseen 1, x tai 2 eli kotivoitto, tasapeli tai vierasvoitto. Jos teet vain yhden rivin, saat valita yhden näistä kolmesta merkistä kohdetta kohti. Jos saat kaikki 13 oikein, voit voittaa vakioveikkaustulosten tarkistamisen jälkeen valtavan summan rahaa.

Vakion suosio

Vakioveikkaus on kerännyt jopa mystisen suosion suomalaisten keskuudessa. Osaltaan tätä on helppo selittää historia- ja nostalgia-aspekteilla. Onhan monelle meistä vedonlyöjistä juuri vakioveikkaus tarjonnut ensikipinän vedonlyöntiin. Vakio on kuulunut olennaisella tavalla monen suomalaisen lauantaihin jo vuosikymmenten ajan. Näistä perinteistä ei tietenkään sovi luistaa ja ne siirretään myös sujuvasti edelleen jälkipolville.

Toinen suosion tukipilari on ilman muuta pelin helppous. Vakio ei edellytä lopputulosten arvailua vaan tarjolla on kolme vaihtoehtoa, joista valita: kotivoitto, tasapeli ja vierasvoitto. Mikä parasta, nämä voi valita vaikka kaikki, jos kohde ja ottelu vaikuttaa etukäteen kimurantilta tapaukselta. Tässä tapauksessa vakiolappu on jo käytännössä järjestelmä. Järjestelmistä on lisätietoa alempana!

Vakioveikkaus on osin sen takia suosittu pelimuoto, että siinä on mahdollisuus voittaa mottipäinen läjä rahaa. Kukapa ei uneksisi rikastumisesta, johon vakioveikkaus-täysosumallakin voi parhaassa tapauksessa yltää? Nämä kolme tekijää takaavat vakioveikkaukselle ehtymättömän suosion.

Vakioveikkaus lajit

Vakioveikkauskohteita pääset seulomaan erityisesti viikonloppuisin jalkapallosta, mutta jos olet enemmän jääkiekkotyyppejä niin jääkiekkovakioitakin on tarjolla tasaiseen tahtiin Veikkauksen listoilla. Viime aikoina suosiotaan ovat kohottaneet myös esports-vakiot ja Formula 1 -vakiot. Myös pesäpallovakioita Veikkaus tarjoaa tasaisin väliajoin.

Miten pelata vakioveikkausta?

Vakioveikkaus ei ole mitenkään vaikeaa. Alkuun sinulla on tietysti oltava Veikkaus-tili, jonne on mammonaa ladattuna.

Alla helpot ohjeet yksittäisen vakioveikkausrivin pelaamiseen:

1. Kirjaudu sisään ja siirry vakioveikkaussivulle.
2.Valitse vakiopelilistasta vakio, johon haluat tehdä rivin. Livenä olevien vakioiden lista löytyy sivun vasemmasta reunasta.
3. Valitse “Uusi peli”.
4. Seuraavaksi valitse kohdelistasta jokaiselle kohteelle lopputulema eli kotivoitto (1), tasapeli (X) tai vierasvoitto (2).
5. Oikealla näet valintasi ja pääset maksamaan pelin “Maksa”-painikkeesta.
6. Ei muuta kuin sohvalle – Vakion seuranta on kenties koko prosessin jännittävin vaihe!

Uhmapelaajat tarjoaa ilmaiset veikkausvihjeet Vakioon!

Näin voit pelata yksittäisen rivin vakioveikkausta. Useampia rivejä pääset pelaamaan, kun valitset kohteille useampia lopputulemia. Voit esimerkiksi valita, että joko kotijoukkue tai vierasjoukkue voittaa, jos et usko tasapeliin. Tällöin rivisi on käytännössä jo järjestelmärivi.

Mahdollisten järjestelmärivien määrä on tähtitieteellisen korkea ja näillä voittotodennäköisyytesi kasvaa kohisten verrattuna yksittäiseen riviin. Luonnollisesti myös vakioveikkauslapun hinta kasvaa samassa suhteessa.

Muista kuitenkin, ettei kannata pelata enempää kuin on varaa hävitä! Vakioveikkaukseen pätee sama prinsiippi kuin muuhunkin pelaamiseen: sen on oltava ensi sijassa hauskaa ajanvietettä.

Tavallisen järjestelmärivin lisäksi voit pelata myös niin kutsutulla haravalla, joka omalla tavallaan myös nostaa voittosi todennäköisyyttä. Pääpottia haravalla eli epätäydellisellä järjestelmällä on yhä edelleen vaikeaa voittaa, mutta pienempien voittosummien äärelle haravalla voi ilman muuta päästä.

Haravajärjestelmistä voisi tarinoida useamman artikkelin verran, joten raapaistaan tässä vain hieman pintaa. Harava on sinänsä hyvä termi tälle pelimuodolle, sillä on käytännössä tuurista kiinni, mitä haravaan tarttuu ja mitä ei. Vaikka haravajärjestelmässä olisi niin sanotusti 13 pohjassa, voi olla ettet silti pääse päävoiton makuun lopullisen vakion voittotarkistuksen jälkeen. Haravaan on hyvin yksityiskohtaiset ohjeet olemassa Veikkauksen sivuilla.

Vakioveikkaus, strategiat ja peliprosenttien tärkeys

Miten voin voittaa vakiossa?

Vakioveikkausstrategioita on totta kai yhtä monta kuin pelaajiakin. Aivan laput silmillä ei vakioveikkauslappua kannata kuitenkaan täräyttää sisään, sillä vakioveikkauksen palautusprosentti on 65% – tämä tarkoittaa sitä, että talo vie kaikkein parhaimmat hillot käytännössä viikosta toiseen.

Palautusprosenttia nostavat sentään Veikkauksen silloin tällöin tarjoamat jackpot-kierrokset, jolloin esimerkiksi 13:lle oikein on tavallista kierrosta paremmat potit. Näitä kierroksia kannattaakin ehdottomasti pitää silmällä, sillä tarjolla on sitä kuuluisaa valueta tavallista kierrosta enemmän. Osa harjaantuneimmista vakiopelaajista säästääkin isoimmat paukkunsa näille jackpot-kierroksille, mikä ei ole lainkaan hassumpi strategia. Jackpot-kierroksille tuleva lisäraha tulee edellisiltä kierroksilta, jolloin päävoitto ei ole löytänyt tietään maaliin.

Miten voin saada vakioveikkausrivilleni enemmän arvoa?

Avainta suoraan onneen ei ole, mutta käytännössä jokainen vakiohai tietää, miten käyttää julkisena tietona olevia peliprosentteja hyödyksi. Peliprosentit tarjoavatkin uskomattoman arvokasta tietoa, jota ei kannata jättää hyödyntämättä.

Hyvin karkeana esimerkkinä on matsi, jossa Liverpool isännöi Chelseaa Valioliigassa. Vakiokansa on painanut 80% merkkinsä Liverpoolille, mutta vedonlyöntimarkkinaa seuraamalla voi todeta Liverpoolin olevan vain noin 50% suosikki. Tästä kohteesta on siis mahdollista lypsää hyvät arvot talteen pelaamalla vakioveikkauslapun Chelsean menestyksen kautta. Tällöin mahdolliselle isolle voittopotille on vähemmän jakajia, kun suurin osa on ajanut tässä tapauksessa Liverpool-miinaan. Vakio veikkaus ja voittava strategia – ota ilmaiset vinkit ja vihjeet talteen!

Havainnollistetaan peliprosenttien käyttökelpoisuutta vielä toisella esimerkillä:

Kuvitellaan, että otteluparina on BrightonManchester United ja peli pelataan ensin mainitun kotikentällä. Vedonlyöntimarkkinan mielestä ottelu on niin kutsuttu tasabookki eli kertoimista johdettavat todennäköisyydet olisivat karkeasti vaikkapa 35-30-35.

BrightonManchester United

  • Brighton voittaa: 35% todennäköisyys vs. peliprosentti 30%
  • Tasapeli: 30% todennäköisyys vs. peliprosentti 30%
  • ManU voittaa: 35% todennäköisyys vs. peliprosentti 40%

Peliprosentit näyttävät sen sijaan 30-30-40 eli tässä on pientä ylipelaamisen makua Manchester Unitedin puolella. Pelaamalla Brightonia saat lapullesi hieman lisävalueta. Luonnollisesti on syytä pitää mielessä, että vakioveikkaus peliprosentit muuttuvat aina kierroksen alkuun asti ja ottelun lähtökohdissakin voi tulla isojakin muutoksia, jolloin vakioveikkaus voi olla järkevää laittaa sisään vasta hieman ennen kierroksen alkua.

Jos kykenet itse määrittämään otteluiden eri lopputulemille todennäköisyydet ja johtamaan niistä kertoimet, niin vielä parempi! Markkinatilanne on kaikilla harjaantuneilla vedonlyöjillä ja vakioveikkaajilla takaraivossa, mutta tässä on mahdollisuus tehdä massaan pesäeroa hyvällä analyysilla ja laadukkailla todennäköisyysarvioilla.

Edellä mainitussa esimerkissä Brighton ja ManU on arvioitu markkinoilla tasavahvoiksi, kun Brightonille on laskettu kotietu. Jos kuitenkin saat vaikkapa ManUsta 40-prosenttisen suosikin, voi tämä kohde olla syytä pelata niin sanotusti tukkoon. Tukkoon pelaamisellahan tarkoitetaan sitä, että valitaan kaikki kolme lopputulemaa, jolloin saat tästä täysinvaihdellusta kohteesta varman osuman. Osittain vaihdellulla kohteella tarkoitetaan yhden lopputuleman jättämistä huomiotta. Voit esimerkiksi jättää tasapelin pelaamatta, jolloin valintana on osittain vaihdeltu 12.

Voittava vakioveikkaus-strategia

Peliprosenttien tutkiminen ja niiden hyödyntäminen on tietenkin vain yksi olennainen osa voittavaa vakioveikkausstrategiaa. Aloittelevan vakiopelaajan yleisin sudenkuoppa on pelkkien ennakkosuosikkien pelaaminen. Vaikka sattuisitkin saamaan tällä tavalla 13 oikein, on moni muukin vakiopelaaja pelannut samalla idealla, jolloin täysosumakin olisi pelkkää nappikauppaa.

Ethän lotossakaan pelaisi riviä 1,2,3,4,5,6 ja 7, koska voiton osuessa kohdalle joutuisit jakamaan potista raastavan ison palasen. Avainasemassa on siis kyetä poikkeamaan massasta, napata lapulle muutama yllätys ja huomioida peliprosenttien avulla etenkin ylipelatut joukkueet.

Vielä varoituksen sananen ylipelattujen suursuosikkien välttämisestä. Joskus 90-prosenttinen suosikkikin voi olla järkevää napata lapulle, vaikka se olisikin ylipelattu. Varianssi iskee kovaa kasvoille, jos joka viikonloppu pyrkii haistamaan näissä matseissa tapahtuvan yllätyksen.

Rahaa tulee kyllä ovista ja ikkunoista, jos saat 13 oikein ja haistat samalla massiivisen underdogin voiton, mutta näitä voi pahimmassa tapauksessa joutua odottelemaan kuukausikaupalla tai kauemminkin. Luota myös intuitioosi ja nappaa pomminvarmat lapulle!

Vakiovihjeet – parhaat vinkit Vakioon

Mistä voin löytää parhaat veikkausvihjeet vakioon? Moni vakiopelaaja haluaa lukea muiden ajatuksia ennen oman lapun pelaamista, joten jos olet yksi heistä, olet oikeassa paikassa!

Vakiovihjeet – Parhaat veikkausvihjeet Vakioon meiltä!

Uhmapelaajien asiantunteva vihjetiimi laatii etenkin Vakio 1-kierroksille erinomaiset vakiovihjeet, joten nyt kannattaa viimeistään ottaa sivusto kirjanmerkkeihin. Uhmapelaajien vakioriveillä haetaan isoja potteja – mikkihiiritouhut jätetään niille, jotka pelkäävät pelata.

Vakiovihjeitä on tarjolla tietysti myös muualla netin syövereissä. Siinä ei ole mitään väärää, että lukee vakiovihjeet ja pitkävetovihjeet useammasta lähteestä ennen omien rivien tekoa. 13:n Vakio kohteen nasauttaminen vaatii paitsi analyyttista osaamista, myös vetoapua onnettarelta.

Uhmapelaajat kuitenkin takaa, että meidän vakiovihjemestarin kilometrit riittävät asiantuntevaan ja huipputerävään tekemiseen. Peliprosenttien lukeminen tulee selkäytimestä ja lisäksi ottelut analysoidaan ennen vakioveikkauksen pelikierrosta lähes ilmatiiviillä kammalla – Uhmapelaajien vakiovihjeet ovat suosiossa syystä!

Voiko vakioveikkausta harrastaa ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla?

Tismalleen samassa muodossa vakioveikkausta ei ole tarjolla ulkomaisilla sivustoilla. Hyvin samantapaisia pelimuotoja kuitenkin on olemassa ja niihin kannattaakin tutustua, sillä jättimäisiä voittoja on onnekkaimmille ja taitavimmille pelaajille tarjolla. Ehkä tunnetuin tällainen pelimuoto on Mr Greenin tarjoama Jackpot-vedonlyönti sekä samaisen sivuston kautta pelattava Colossus Bets.

Nämä pelimuodot toimivat samalla logiikalla kuin perinteinen vakioveikkaus. Pelaajan tehtävänä on muodostaa rivejä, joihin valitaan joko 1, x tai 2. Toisin kuin vakioveikkauksessa, Mr Greenillä näissä voi veikata myös esimerkiksi molempien joukkueiden maalintekoa tai totalseja eli yli tai alle. Hieman kuin Veikkauksen Grand Prix-vakioissa, kohdemäärät kasvavat parhaimmillaan Mr Greenin Jackpoteissa jopa 18:aan, jolloin tismalleen oikean rivin pelaaminen alkaa olla jo megalomaanisen vaikeaa. Rahaahan moisesta täysosumasta kilisisi jo tähtitieteellinen summa.

Mr Greenillä voit osallistua muiden tekemiin kimppoihin ja nyt kannattaakin olla pelkkänä korvana! Uhmapelaajat iskee näihin myös täydellä höyryllä eli voit pelata tismalleen saman rivin kuin vakio- ja jackpot-pelien kimppamestarimme. Rivit on laadittu tiukalla ammattitaidolla, joten jos et koe olevasi jackpot-ekspertti, ei huolta. Hyppää mukaan kimppaan ja heitä jalat pöydälle!

Ulkomaisten pelisivustojen vakio-tyyliset pelit eivät ole luonnollisista syistä johtuen yltäneet aivan samanlaiseen kansansuosioon kuin kotimaisen Veikkauksemme vakioveikkaus, mutta yksi massiivinen kilpailuvaltti niillä on. Tämä valttihan on palautusprosentti, joka on lähes poikkeuksetta muutenkin ulkomaisilla vedonlyöntisivustoilla korkeampi.

Vakio-kimppapelit eli vakioveikkaus kimpassa

Timo Jutila lausui vuoden 2011 MM-kisojen kultahumussa legendaariset sanat: “Nukuttiin ja mentiin eteenpäin, mutta ennen kaikkea oltiin joukkueen kanssa yhdessä.” Tästä ammennamme elämänviisautta myös vakioveikkaukseen – kimpassa pelaamisessa on sitä jotain.

Yhteisöllisyys tuo vakioharrastukseenkin aivan uniikin elementin ja kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos kimppaneitsyys on vielä tallella. Vakioveikkaus on mahdollista myös kimppapelinä eli porukassa – Veikkaus mahdollistaa tämän sivuillaan. Kimppapelin voi rakentaa kavereiden kesken tai laittaa avoimeksi myös muille pelaajille.

Uhmapelaajien vakiovihjeet ovat kovassa nousussa ja lauantain Vakio-peliin kuhina käy kuumana – kannattaa siis olla valppaana ja laittaa vakiovihjeet-sivu kirjanmerkkeihin. Kannattaa myös liittyä Uhmapelaajien Telegram-kanavalle, jolloin et jää paitsi vedonlyöntiin liittyvästä keskustelusta, knopeista ja pääset hyödyntämään myös vakiovihjeet!

Uhmakasta vakio-onnea!

Vakiovihjeet FAQ
Millainen vedonlyöntimuoto vakioveikkaus on? arrow-icon
Mistä löytää parhaat vakioveikkaus vihjeet? arrow-icon
Mitä eri pelimuotoja Vakio sisältää? arrow-icon
Millä vedonlyöntisivustolla Vakiota voi pelata? arrow-icon
Vakioveikkaus porukassa – voiko Vakiota pelata kimppapelinä? arrow-icon