Vihjeet

Uhmapelaajien veikkausvihjeet

Uhmapelaajat.com tarjoaa kattavat analyysit ja erinomaiset pelivalinnat päivän kovimpiin otteluihin. Eri lajeja ja sarjoja on kattavasti – ja jokaiseen lajiin on valittu vihjaaja, jonka kokemus ja tietotaito riittävät varmasti. Jokaisen pitkävetovihjeen takana on roppakaupalla tarkkaa analyysia. Voit luottaa siihen, että veikkausvihjeet pelivalintoineen ovat odotusarvoltaan erinomaisia!

Uhmapelaajat tarjoaa suuren määrän veikkausvihjeitä eri lajeihin. Sivustoltamme löydät parhaat jalkapallovihjeet, jääkiekkovihjeet, NHL-vihjeet, eSports-vihjeet, CS:GO –vihjeet, LoL-vihjeet, tennisvihjeet, snookervihjeet, F1-vihjeet, pesäpallovihjeet, MLB-vihjeet, NFL-vihjeet sekä koripallovihjeet ja NBA-vihjeet.

Miksi veikkausvihjeet kannattaa hyödyntää?

Vaikka olisitkin vihjaajan kanssa eri mieltä, saat otteluun vihjeestä toisenlaisen näkökulman. Tarjoamme todella kattavan analyysin omien pelivalintojemme kera. Kannattaa siksi tutkailla jokainen veikkausvihje läpi, sillä Uhmapelaaja on saattanut huomata jotain, mitä et itse ole mahdollisesti saanut selville.

Pitkävetovihjeiden kirjoittajilla on pitkä ja rautainen kokemus omasta lajistaan sekä vedonlyönnistä kyseisen lajin parissa. Vetovihjeissä tarjotaan aina markkinoiden parhaat kertoimet eli sinun ei tarvitse lähteä enää kahlaamaan jokaista vedonlyöntiyhtiötä läpi etsiessäsi parasta kerrointa. Riittää, että pelaat vain parasta kerrointa ja nappaat vonkaleen veneeseen!

Pelivalinnoille tarjoamme aina kattavat perustelut. Vaikka et ehtisi itse ottelun lähtökohtia tutkimaan tarkasti, voit aina lukea meidän pelivalintamme perusteluineen päivineen.

Vihjaamme pelivalintamme markkinoiden parhailla kertoimilla, mutta lisäksi kannattaa katsastaa myös tarjouksemme. Vedonlyöntivihjeissä sekä vedonlyöntibonuksissa löytyy erilaisia eksklusiivisia tarjouksia, jotka voit hyödyntää vain Uhmapelaajien kautta.

Viime aikoina tarjolla on ollut korotettuja kertoimia, riskittömiä vetoja sekä hurjia talletusbonuksia. Kannattaa siis ehdottomasti seurailla sivua aktiivisesti, sillä tarjolla on jatkuvasti kivenkovia tarjouksia vain Uhmapelaajille!

Ilmaiset vetovihjeet

Uhmapelaajat tarjoaa ammattimaiset analyysit sekä loistavat pelivalinnat täysin ilmaiseksi! Et siis todellakaan joudu maksamaan senttiäkään meidän vihjeistämme, ja tämän lisäksi tarjoamme sinulle vielä erilaisia boostattuja tarjouksia monelle eri bookkerille eli vedonvälittäjälle. Kaikki peliyhtiöt sivustollamme ovat Uhmapelaajien testaamia ja kaikin puolin toimiviksi todettuja. Meiltä saat parhaat mahdolliset tarjoukset uhmatakuulla!

Vihjeissä teemme kerroinvertailun ja otteluanalyysin puolestasi. Tämä helpottaa huomattavasti työtaakkaasi ja saat uuden näkökulman kuhunkin vihjaamaamme otteluun.

Uhmapelaajat -vihjetiimi

Ammattimaisten vihjaajiemme tehtävänä on tuottaa lukijoillemme laadukasta sisältöä, eli parhaat mahdolliset pelivalinnat kattavine perusteluineen. Vihjaajat on valittu tarkan seulan avulla – ketä tahansa emme omaan tiimiimme ole noin vain ottaneet. Vihjaajat seuraavat jalkapalloa ja omaa liigaansa sekä suosikkijoukkueitaan todella intensiivisesti. Siksi lukijamme voivatkin luottaa, että vihjeet tehdään vankalla ammattitaidolla.

Haluaisitko keskustella vihjeistä muiden kanssa?

Uhmapelaajat on todella suuri ryhmä ja meidät tavoittaa monista eri paikoista. Alapuolella on listattuna linkkeineen eri ilmansuunnat, mistä meitä kannattaa huudella!

Liity: Facebook-ryhmä Uhmapelaajat
Liity: Telegram-ryhmä Uhmapelaajat

Näissä ryhmissä voit jakaa omia ajatuksiasi ja lukea muiden näkemyksiä päivän otteluista. Keskustelu on tietysti todella vapaata eli ei kannata jännittää osallistumista keskusteluihin! Sinut otetaan hyvin vastaan, sillä Uhmapelaaja on rehti kaveri!

Facebookista löydät myös erilaisia kilpailuja, ja saat myös uudet kampanjat tietoosi erittäin nopeasti. Ryhmistä aktiivisin on Telegram-ryhmä, jossa keskustelu käy 24/7. Telegramissa keskustellaan vihjeistä, urheilusta tai vaikka kissan hoidosta – oikeastaan kaikesta veikkaamiseen liittyvästä relevantista sisällöstä ja elämän muista epärelevanteista teemoista. Telegramissa on myös usein erinäisiä ryhmän sisäisiä kilpailuja, joten kannattaa liittyä, jotta et jää paitsi näistäkään.

PITKÄVETO

Pitkäveto on tunnetuin vetomuoto vedonlyönnin parissa ja rakkaalla on monta nimeä. Pre match -vedonlyönti, Sports Betting, Sports, Betting, Fixed Odds Betting… Näillä termeillä tätä rakasta harrastusta kutsutaan eri yhtiöissä englanninkielisillä termeillä. Suomenkielinen termi on useimmiten urheiluvedonlyönti, vedonlyönti tai urheilu.

Pitkävedon esiin terminä toi Veikkaus, ja tämähän tarkoittaa, että veto lyödään sisään ennen ottelua. Pitkäveto on ennakkoon määritellyillä kertoimilla (Fixed Odds) pelattavaa urheiluvedonlyöntiä. Kaikki kohteet eivät välttämättä ole urheiluun liittyviä, sillä voit lyödä vetoa esimerkiksi Sauli Niinistön seuraavan lapsen nimestä tai vaikka Euroviisujen voittajasta.

Suomalaisten keskuudessa tunnettu peliyhtiö Veikkaus toimii yksinoikeudella Suomessa. Veikkaus on saanut siunauksen monopoliasemaansa, joten muut yhtiöt eivät voi mainostaa tai markkinoida omia tuotteitaan Suomessa.

Miksi sitten muualla kannattaa pelata?

Vedonlyöntiä kannattaa harrastaa eri sivustoilla, jotta saat kohteesta aina parhaan odotusarvon eli valuen irti. Ulkomaiset peliyhtiöt tarjoavat todella kattavan valikoiman erilaisia kohteita otteluun kuin otteluun. Tämän lisäksi päälle tulevat bonukset uusille asiakkaille ja huippuetuuksia myös vanhoille asiakkaille.

Kohteiden määrä on suorastaan järjetön: voit lyödä vetoa esimerkiksi yksittäisessä NHL-ottelussa lähes mistä vain. Kuka tekee maalin, missä ajassa maali tehdään, kuinka monta ylivoimamaalia ottelussa tehdään tai tekeekö Patrik Laine maalin…

Ulkomaisista yhtiöistä vaikkapa Unibet tarjoaa paljon kattavamman kokoelman erilaisia kohteita. Maalintekijät, pisteentekijät, erikoisvedot ja kaikki muu ”normaalista” poikkeava löytyy vain ulkomaalaisilta sivustoilta.

Kertoimet vaihtelevat eri peliyhtiöillä

Osa peliyhtiöistä laskee kertoimensa itse ja osa ostaa kertoimenlaskennan alan palveluntarjoajilta. Kerroinvaihtelut johtuvat osin tästä, mutta vedonlyöjät vaikuttavat kertoimiin itse myös asettamiensa panosten kautta.

Ulkomaiset pelisivustot tarjoavat hurjan paljon parempia kertoimia eikä unohdeta myöskään uusille ja vanhoille asiakkaille tarjottavia etuja. Isompi kerroin tietää totta kai enemmän rahaa vedon osuessa, joten kannattaakin miettiä tarkasti, että millä vedonlyöntiyhtiöllä haluaa pelata.

Uuden pelaajan tarjoukset

Ulkomaiset peliyhtiöt tarjoavat ensitalletusbonuksia, ”Loyalty-bonuksia” sekä erilaisia kampanjoita jatkuvasti. Näiden tarjousten avulla voit kasvattaa pelikassaasi tai aloittaa pelaamisen ensitalletustasi suuremmalla summalla.

Useimmiten talletus tarjotaan tuplana, saat riskittömän vedon tai muita herkkuja. Pääset tutustumaan tarjouksiin ja etuihin vedonlyöntibonukset-osiossa.

Englannin kieli ei ole vahvuutesi?

Suurin osa vedonlyöntisivustoista tarjoaa palvelunsa englannin lisäksi myös suomeksi. Tämä tarkoittaa sitä, että sivustoa voi käyttää suomenkielisenä sekä asiakaspalvelussa voi asioida suomeksi. Mahdolliset tarjousviestit ja –sähköpostit saat myös halutessasi suomeksi. Kielimuuriakaan ei kannata siis murehtia!

OHJEITA ALOITTELIJALLE

Mitä kannattaa pitää mielessä, kun aloittelee vedonlyöntiä? On monia seikkoja, jotka vaikuttavat tulokseesi ja kassankehitykseesi. Tätä varten olemme kasanneet pienen ohjepaketin, jonka avulla saisit parhaan mahdollisen lopputuloksen saavutettua.

1. Pelikassan hallinta

Kassanhallintaan liittyy useita seikkoja, mutta tärkein on se, ettei pelaa yli varojensa. Pelaamiseen tarkoitetut rahat kannattaa aina pitää erillään muista varoista, jotta tietous kassankehityksestä ja pelaamisesta säilyy selkeänä mielessä.

Pelikassa on alkuun totta kai pienempi, mutta tätä aloituskassaa saa korotettua jo ensimmäisellä talletuksella nappaamalla jonkin peliyhtiön ensitalletusbonuksen. Kassankehityksessä kannattaa muistaa, ettei vedonlyönti ole todellakaan pikajuoksukilpailu, vaan taktikointia ja rauhallista toimintaa. Hätiköiden saa vain hätiköityjä tuloksia.

Kassanhallintaan kuuluu olennaisesti panostasojen määrittäminen. Usein järkevintä onkin määrittää itselle sopivin maksimipanos esimerkiksi tiettynä prosenttiosuutena pelikassan kokonaiskoosta.

2. Kirjanpito

Kirjanpito on yksi avaintekijä menestykseen aloittelevallekin vedonlyöjälle. Kirjanpidon avulla saat tietoa, missä lajissa/sarjassa vedonlyönti on voitollista ja mihin lajeihin/sarjoihin kannattaa keskittyä. Näiden tietojen lisäksi kirjanpidon avulla pysyy todella hyvin kärryillä siitä, miten kassa todella kehittyy.

3. Oma leipälaji

Vedonlyöntiä kannattaa harjoittaa nimenomaan niissä itselle tutuimmissa lajeissa – niissä joita seuraa ja joihin haluaa lisäjännitystä. Voitolle jäät parhaiten lajista, jonka tunnet parhaiten. Omien lajien ja sarjojen voitollisuuden määrittämiseen on hyvä käyttää kirjanpitoa, johon merkitset jokaisen sarjan ja lajin erikseen.

4. Todennäköisyydet ja kertoimet

Kertoimien määrittäminen edesauttaa hurjan paljon vedon kannattavuuden varmistamisessa. Tutkiessasi otteluita havainnoit monia eri asioita, jotka voivat vaikuttaa pelin kulkuun. Näitä asioita tarkasti punniten pystyt arvioimaan todennäköisyyksiä erilaisille kohteille ja laskemaan rajakertoimen.

Rajakertoimen avulla pystyt puolestaan määrittämään onko kyseessä ylikerroin vai alikerroin. Alikertoimia ei kannata pelata, sillä niiden odotusarvot ovat negatiivisia. Ylikertoimien avulla pystyt puolestaan maksimoimaan voittosi.

Kun luet Uhmapelaajien vihjeitä, näet vihjatun kohteen vieressä tähtiluokituksen yhdestä viiteen. Mitä enemmän tähtiä, sitä parempi kohde on kyseessä. Toisin sanoen voit sijoittaa kassastasi suuremman osan viiden tähden kuin kolmen tähden kohteeseen.

5. Palautusprosentti ja osumaprosentti

Näiden avulla määritetään, miten voitollista tai tappiollista vedonlyönti on. Mikäli pelaat suuria kertoimia, osumaprosenttisi voi olla varsin pieni ja silti teet voittoa. Puolestaan pienemmillä kertoimilla pelattaessa osumaprosentin tulee olla suurempi, jotta päästään plussan puolelle.

Palautusprosentti kertoo suhteellisesti, miten paljon teet tuottoa vedonlyönnillä. Palautusprosentti lasketaan siten, että vedonlyöntivoitot (bruttovoitot) jaetaan panoksilla. Esimerkiksi jos on panostanut 100€ ja voittanut 170€, niin palautusprosenttisi on 170 ja nettovoitot 70€ (170/100=1,70).

6. Peliyhtiön valinta

Se missä pelaat, vaikuttaa suuresti palautusprosenttiisi. Kohteita valittaessa vertaillaan myös peliyhtiöiden kertoimia, jotta löydettäisiin paras kerroin kohteelle. Mitä suurempi kerroin on, sitä enemmän voitat kun vetosi osuu. Pitkällä aikavälillä jopa desimaalin erolla on suuri merkitys pelikassasi kehittymiseen, joten kerroinvertailua kannattaa ehdottomasti tehdä.

Me teemme kerroinvertailun puolestasi, kun luet vihjeitämme Uhmapelaajat.comissa.

7. Ilmaiset veikkausvihjeet

Ilmaisia vedonlyöntivihjeitä hyödyntämällä pystyt välttämään kohteiden tutkimiseen ja kerroinvertailuun liittyvän työtaakan. Ilmaisten vetovihjeiden avulla saat uudenlaisen näkökulman otteluun ja myös olennaisia tietoja ottelun lähtökohdista, kuten loukkaantumisista, motivaatiotekijöistä tai pelaajien rasitustasoista.

Uhmapelaajat tarjoaa vihjeissään parhaat kertoimet sekä myös erilaisia ”Uhmapelaajat Only”- tarjouksia. Saat kaiken tarpeellisen vedonlyönnistä sivustoltamme.

8. Vedonlyöntibonukset

Aloituskassa on usein pieni, mutta sitä on mahdollista korottaa suurentamatta talletussummaa.
Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat ensitalletuksen yhteydessä tervetuliaisbonuksia, joilla voit esimerkiksi tuplata tai jopa triplata talletuksesi. Meiltä löydätkin kaikkein luotettavimpien peliyhtiöiden bonukset sekä bonusehdot. Myös boostattuja sekä eksklusiivisia tarjouksia on saatavilla, joten kannattaa ehdottomasti katsastaa tarjontamme ennen rekisteröitymistä uudelle sivustolle!

VEDONLYÖNTIVIHJEET JALKAPALLOON

Uhmapelaajat tarjoaa parhaat vedonlyöntivihjeet jalkapalloon! Vihjetiimiimme kuuluu useita jalkapallon asiantuntijoita, jotka tekevät vihjeet sivustomme lukijoille. Vihjeitä tehdään pääsääntöisesti Euroopan suurimpiin liigoihin, joten kaikkein kuumimpiin kärkikamppailuihin ja muihinkin isoihin otteluihin löydät taatusti perustellut ja asiantuntevat vihjeet.

JALKAPALLOVEDONLYÖNTI

Vedonlyönti on todella suuri osa jalkapallokulttuuria. Vedonlyöntiä harrastetaan erilaisten vedonlyöntitoimistojen, kuten Unibetin, kautta sekä esimerkiksi kavereiden keskeisinä vetoina voittajista. Moni lajia seuraava varmasti mieltääkin vedonlyönnin helpoksi tavaksi takoa massia, kun lajituntemus on parhaimmillaan täyttä timanttia. Asia ei kuitenkaan ole useimmiten näin yksinkertainen.

Tietyn lajin tai liigan seuraaminen ei vielä riitä voitolliseen vedonlyöntiin. Lajituntemuksen lisäksi tarvitaan tiukkaa data-analyysia. Datalla tarkoitamme kaikkea olennaista tietoa, mitä otteluiden taustatekijöistä voi kaivaa esille. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi tilastot, sarjataulukko, kuntopuntari, kokoonpanot, poissaolot, mahdolliset lepuutukset, pelivire, olosuhteet ja pelipaikka. Kaikilla näillä tekijöillä on jonkinlainen vaikutus ottelun kulkuun, joten analyysi kannattaa tehdä huolellisesti ennen vetojen asettamista.

Otteluiden tutkimisessa käytetään useaa lähdettä, eikä esimerkiksi ainoastaan Livetulokset-sovellusta tai vastaavaa appia. Todellisuudessa kyseessä on vaivalloinen ja hidas prosessi, kun ajatellaan kehitystä voitolliseksi vedonlyöjäksi. Apuna kannattaakin käyttää esimerkiksi Uhmapelaajien vedonlyöntiopasta, josta löytyy kaikki tarpeellinen tieto aloittelevalle ja hieman kokeneemmallekin pelaajalle.

Vedonlyöntikohteet jalkapalloon

Erilaisia kohteita jalkapalloon löytyy tolkuton määrä. On perinteisiä 1X2-vetoja ja erikoisvetoja kuten maalintekijävetoja. Jalkapallossa lyödään eniten vetoa joko voittajista tai maalimääristä, mutta yhä suositummat tasoitusvedot tarjoavat maistuvia mahdollisuuksia hyviin voittoihin esimerkiksi altavastaajien puolesta vetoa lyötäessä.

3-way handicap

Perinteinen muoto tasoitusvedoista. Rahan palautukseen ei ole tässä vetomuodossa mahdollisuutta. Kolmen suunnan tasoitusvedoista pääset lukemaan tarkemmin vedonlyöntioppaastamme.

Asian handicap

Aasialaiset tasoitusvedot ovat jalkapallossa yleisiä, sillä maalimäärät ovat esimerkiksi jääkiekkoon verrattuna huomattavasti pienempiä. Aasialaisilla tasoituksilla saa pääsääntöisesti paremman palautuksen, mitä kolmen suunnan tasoituksilla pelattaessa. Aasialaisista tasoitusvedoista pääset lukemaan tarkemmin vedonlyöntioppaastamme.

Both Teams to Score – Tekevätkö molemmat joukkueet maalin?

Half Time/Full Time – Puoliajan voittaja/koko ottelun voittaja. Molempien on mentävä oikein, jotta voitat vedon.

Draw No Bet (DNB) – Tasapeli ei vetoa. Eli veikattaessa Kotijoukkue DNB, voitat vedon, mikäli kotijoukkue voittaa ottelun. Saat panoksesi takaisin, mikäli ottelu päättyy tasapeliin.

Timecast, Wincast, Scorecast – Veikataan maalintekijän lisäksi voittajaa, ottelun lopputulosta tai maalintekoaikaa.

Timecast – Maalintekijä + maalintekoaika – Esim. Teemu Pukki, 21-40 min.

Wincast – Maalintekijä + ottelun tulos 1×2 – Esim. Teemu Pukki, kotijoukkue voittaa

Scorecast – Maalintekijä + tulosveto – Esim. Teemu Pukki, 1-2

VEDONLYÖNTIVIHJEET JÄÄKIEKKOON

Vedonlyönti kuuluu olennaisella tavalla jääkiekkokulttuuriin. Jääkiekko on yksi maailman seuratuimmista lajeista, ja erilaisia vedonlyöntikohteita löytyy myös älytön määrä. Vedonlyöntitoimistojen kohdevalikoimassa korokkeella ovat tietysti MM-kisat, Liiga, Mestis, KHL ja NHL. Valtavan määrän kohteita löydät myös Euroopan liigoihin ja jopa Aasian divisiooniin, joten ihan pienestä jutusta ei ole kyse.

Mistä vedonlyöntivihjeet jääkiekkoon löytää?

Erilaisia jääkiekkovihjeitä on netti pullollaan, mutta näistä tulisi pystyä seulomaan laadukkaimmat. Vedonlyöntivihjettä lukiessa voi joskus huomioida, että ne pääosin kirjoitetaan yksinkertaisten tilastojen kuten tehtyjen ja päästettyjen maalien kautta. Tämä voi kertoa vihjaajan jättävän otteluiden huolellisen seuraamisen ja tilastoanalyysin väliin.

Tilastojen ja muun käyttökelpoisen datan analysointi ja otteluiden aktiivinen seuraaminen mahdollistavat hyvän kokonaiskuvan muodostamisen joukkueiden vahvuuksista ja heikkouksista sekä sarjan keskinäisistä voimasuhteista.

Hyvässä vihjeessä on analysoitu olennaisen datan lisäksi myös pelillisiä seikkoja, joita on lähes mahdotonta havainnoida yksinkertaisista tilastoista. Peesattavat kohteet kannattaa siis harkita tarkkaan, sillä jääkiekkovihjeitä löytyy todellakin laidasta laitaan.

Uhmapelaajat tarjoaa asiantuntevia vihjeitä jääkiekon suurliigoihin. Pääset lukemaan perusteluineen päivineen timantinkovat vedonlyöntivihjeet jääkiekkoon suoraan Uhmapelaajien sivuilta! Vihjeiden takana on jääkiekkoa ikänsä seuranneita sekä vedonlyöntiä usean vuoden harrastaneita raudanlujia ammattilaisia, joten voit olla varma, että he tietävät mistä puhuvat.

Vedonlyöntikohteet jääkiekkoon

Peliyhtiöt tarjoavat jääkiekkoon todella kattavasti erilaisia vedonlyöntikohteita. Näitä kohteita jaotellaan usein intervallivetoihin, ja esimerkkeinä näistä ovat tietyn aikamääreen sisällä tapahtuvat maalit tai seuraavan kymmenen minuutin voittaja. Lisäksi erävedot, varsinaisen peliajan vedot sekä jatkoajan vedot ovat oma osansa kohdevalikoimaa.

Jalkapalloon verrattuna jääkiekossa maalimäärät ovat huomattavasti suurempia. Vedonlyöntikohteisiin sisältyy jalkapalloa vähemmän erilaisia tasoitusvetoja, mutta tarjonta riippuu kuitenkin vahvasti peliyhtiöstä. Sen sijaan jääkiekkovedonlyöntiin kuuluvat olennaisesti erilaiset erävedot, maalimäärävedot, voittajavedot sekä vaikkapa maalintekijävedot.

Scorecast

Scorecastissa veikataan maalintekijää sekä ottelun lopputulosta tulosvetona. Kertoimet ovat erittäin korkeat, mutta osuman todennäköisyyskin on hyvin pieni. Scorecastit ovat pienillä panoksilla ja ilmaisvedoilla erinomaisia kohteita.

 • Esimerkki:
  Nashville Predators – Pittsburgh Penguins
  Anytime Scorecast: Sidney Crosby to score a goal and match correct score: 5-2

Wincast

Poiketen Scorecastista, Wincastissa veikataan maalintekijän lisäksi ottelun lopputulosta 1X2-valinnoin.

 • Esimerkki:
  Anytime Wincast:
  Sidney Crosby to score and Pittsburgh Penguins to win

Player Goals

Pelaajan maalimäärä ottelussa eli tekeekö pelaaja esimerkiksi yli 1,5 maalia.

Player Points

Näissä kohteissa otetaan maalien lisäksi myös syöttöpisteet huomioon eli esimerkiksi tekeekö pelaaja yli 1,5 pistettä ottelussa.

Player Specials

Pelaaja-erikoiskohteissa on mahdollista veikata esimerkiksi, että saako pelaaja kahden minuutin jäähyn ja tekee ottelussa maalin. Pelaajakohtaiset laukaisumäärät ovat myös hyvä esimerkki pelaaja-erikoiskohteista.

NHL

Jääkiekkoliiga NHL perustettiin jo vuonna 1917, jolloin pelaamassa oli vain viisi joukkuetta. Joukkueisiin lukeutui vieläkin samalla nimellä pelaavat Montreal Canadiens sekä Ottawa Senators, mutta lisäksi pelaamassa oli Montreal Wanderers, Toronto Arenas ja Quebec Bulldogs.

Ensimmäinen näytösottelu pelattiin 15.12.1917 ”Montrealin derbynä”, jossa vastakkain asettuivat Canadiens ja Wanderers. Neljä päivää tämän jälkeen pelattiin NHL:n ensimmäinen virallinen ottelu Montreal Wanderersin ja Toronto Arenasin välillä, jonka Wanderers voitti lopulta lukemin 10-9.

NHL on liigana kehittynyt tästä todella paljon. Nykypäivänä mukana on jo 31 joukkuetta, joista uusin on Vegas Golden Knights. Vegas teki jo ensimmäisellä kaudellaan loistavan sisääntulon, kun he raivasivat tiensä Stanley Cup –finaaliin. Seattlesta tulee seuraava uusi joukkue taalaliigaan ja joukkueen pelit alkavat kaudella 2021-22.

Jokainen joukkue pelaa kauden aikana 82 runkosarjaottelua, joista 41 pelataan vieraissa ja sama määrä myös kotona. Runkosarjan aikana pelataan siis yhteensä jopa 1230 ottelua, minkä vuosi vedonlyöntiä ajatellen liiga on todella suosittu.

NHL-vedonlyönti

NHL-joukkueista ja liigan pelaajista löytyy kattavasti erilaisia tilastoja sekä ajantasaista dataa. Datan analysointi edistää huomattavasti vedonlyönnissä menestymistä, sillä pelkkä otteluiden seuraaminen ei vielä aivan yksin riitä.

Kaiken saatavilla olevan tiedon lisäksi NHL-vedonlyönnistä löytyy vedonlyöntikohteita kattava kirjo. Perinteisten vetomuotojen, kuten maalimäärä- ja voittajavetojen lisäksi on tarjolla erilaisia ottelu- ja pelaajakohtaisia erikoisvetoja.

Maalimäärät ovat NHL:ssä Euroopan kaukaloihin verrattuna korkeat. NHL-ottelut pelataan pienemmässä kaukalossa, mikä tekee pelistä nopeampaa, ja laukauksia sekä vaarallisia tilanteita nähdään enemmän. NHL on katsojaystävällisempi, sillä tilaa on vähemmän ja näin ollen myös kontaktia tulee huomattavasti enemmän.

Parhaita vedonlyöntiyhtiöitä NHL-vedonlyöntiin ovat ehdottomasti Nordicbet, Betsson sekä Betsafe, mutta pelattavaa löytyy myös huima määrä esimerkiksi Unibetiltä.

NHL-vedonlyöntikohteet

Kaikki perinteiset erä- ja ottelukohtaiset maalimäärä- sekä voittajavedot löytyvät tietenkin peliyhtiöiden kohdevalikoimasta, mutta lisäksi löytyy erilaisia erikoisvetoja. Alla on eritelty erikoiskohteita tarkemmin.

Pelaajavedot

 • Tekee maalin ottelussa
 • Tekee vähintään kaksi maalia
 • Tekee hattutempun
 • Laukaukset maalia kohti
 • Tekee pisteen
 • Tekee vähintään kaksi pistettä
 • Kuka tekee ensimmäisen tai viimeisen maalin?

Pelkästään pelaajavetoja on siis jo hyvä kattaus. Erikoiskohteet eivät kuitenkaan tähän lopu, sillä myös ottelu- ja joukkuekohtaisia vetoja on peliyhtiöiden valikoimassa kattavasti. Alla on esimerkkejä ottelukohtaisista erikoisvedoista.

Otteluvedot

 • Ottelun voittaja ja ottelun maalimäärä (varsinainen peliaika) Kumpi joukkueista voittaa ottelun, ja tuleeko ottelussa yli vai alle 4,5 maalia?
 • Ylivoimamaaleja yhteensäTuleeko ottelussa yli 1,5 ylivoimamaalia?
 • Osuma tyhjään maaliin Tehdäänkö ottelussa osuma tyhjään maaliin?

NHL-vedonlyöntivihjeet

Sivultamme löydät asiantuntevat vedonlyöntivihjeet NHL-otteluihin – asiantuntijamme kirjoittavat omat näkemyksensä kutkuttavimmista koitoksista.

NHL-vedonlyönnissä menestymisen edellytys on huomioida kaikki tärkeimmät ottelutapahtumiin vaikuttavat seikat. Tästä syystä pelkkä tilastojen tutkailu ei yksin riitä, vaan kenttätapahtumia tulee myös seurata tarkasti. Uhmapelaajien vedonlyöntioppaasta pääset lukemaan, mitkä ovat näitä huomionarvoisia tekijöitä

JÄÄKIEKON SM-LIIGA

Jääkiekon SM-liiga perustettiin vuonna 1975 korvaamaan vanha SM-sarja, jota pelattiin vuosina 1928-1975. SM-liiga on ollut kaudesta 2013-2014 lähtien pelkkä Liiga. Alkujaan SM-liigassa oli vain kymmenen seuraa. Sarja laajeni kaudella 1988-1989 jo 12:n joukkueen suuruiseksi, ja myöhemmin vuonna 2000 tuli vielä yksi joukkue sisään. 13:n joukkueen täytyttyä sarja suljettiin niin, etteivät joukkueet voineet pudota tai vastaavasti myöskään nousta sinne alemmasta sarjasta.

Sarjaan nousi 2005-2006 kaudeksi Mestis-voittaja KalPa, joka täytti silloin liigapaikan kriteerit. Liigakarsinnat palasivat päiväjärjestykseen vasta kaudella 2008-2009, jolloin edellytyksenä sarjanousulle olisi kuitenkin ollut ostomahdollisuus hävinneen liigajoukkueen osakkeelle eli raha ratkaisi. Jos tarvittavaa summaa ei löytynyt, pääsi hävinnyt liigajoukkue jatkamaan pelaamista liigassa.

Nykyään Liigassa pelaa 15 joukkuetta, joista jokainen pelaa runkosarjassa 60 ottelua. Runkosarjassa sijoille 7-10 sijoittuneet joukkueet pelaavat vielä pudotuspelikarsinnat eli villikorttipelit, joista jatkoon pääsee kahdella voitolla. Suomen mestariksi selviää joukkue, joka voittaa neljä ottelua finaalisarjassa.

Liiga-vedonlyönti

NHL:ään verrattuna tilastotietoa on vähemmän tarjolla kotimaisesta Liigasta, mutta otteluiden kattava seuraaminen on otollisten alkamisaikojen takia helpompaa. Tiedotus ja uutisointi tapahtuvat tietenkin suomeksi, joten kielimuurikaan ei vaikeuta seuraamista.

Peliyhtiöiden tarjoama kohdevalikoima Liigaan on loistava. Ulkomaisista vedonlyöntitoimistoista korkeimmalle nousee ehdottomasti Nordicbet, joka panostaa mahtavasti liigakohteisiin. Voittajavetojen ja maalimäärävetojen lisäksi kohdevalikoimasta löytyvät pääsääntöisesti samat vetokohteet, mitä NHL:stäkin.

Liigassa pelataan isossa kaukalossa, ja peli on huomattavasti hitaampaa, mutta kontaktia ja vaarallisia tilanteita saadaan kyllä aikaiseksi. Liigan maalimäärät jäävätkin tästä syystä NHL:n varjoon.

Vedonlyöntivihjeet Liigaan

Vedonlyöntivihjeet Liigaan markkinoiden parhaimmilla kertoimilla pääset lukemaan Uhmapelaajien sivustolta. Kirjoittajina on jääkiekkoa ikänsä seuranneita sekä vedonlyöntiä pitkään harrastaneita asiantuntijoita, jotka todella tietävät, mistä puhuvat.

MONIVETO

Moniveto on yksi suomalaisten suosikkipeleistä pitkävedon kanssa. Monivedossa voi voittaa todella
suuriakin summia, mikäli onni on matkassa. Kaikkein tärkeintä monivedossa on löytää niin
sanotusti vähän pelattuja tuloksia, jotta kerroin kohtelee osuessa hyvin. Ylikertoimia siis haetaan tässäkin vedonlyönnin taiteenlajissa.

Monivedon pelimuodot

Monivedossa pelataan kahden, kolmen tai neljän ottelun varsinaisen peliajan lopputuloksia tulosvedon muodossa. Kahden ottelun monivedossa voittaaksesi sinun tulee veikata molempien otteluiden lopputulokset oikein. Kolmen ja neljän ottelun monivedossa puolestaan voittoluokkia on kaksi.

Suurimman voiton saat tietenkin veikkaamalla kaikkien otteluiden tulokset oikein, mutta voitat jo ”yhtä vaille” -tuloksella, eli kolme neljästä oikein tai kaksi kolmesta oikein. Neljän kohteen monivetoa kutsutaan nimellä ”supermoniveto”.

Monivedon suurimmat voitot

Monivedossa haetaan pitkävedon tapaan ylikertoimia. Verrattuna pitkävetoon aloittelijalle on helpompaa löytää nämä ylikertoimet. Helpot tulokset kannattaa jättää unholaan, ja
panokset kannattaa asettaa yllättäjille sekä yllätystuloksille. Suurimmat voitot ja kertoimet löytyvät juurikin yllättäjien puolelta.

Missä monivetoa voi pelata?

Moniveto on Veikkaus Oy:n lanseeraama pelimuoto, eikä sitä voi pelata millään muulla
vedonlyöntitoimistolla. Veikkauksella pääset kuitenkin helposti mukaan karkeloihin monivetokimpoilla sekä henkilökohtaisilla pelikupongeilla.

Ulkomaisilla vedonlyöntiyhtiöillä on oma monivedon kaltainen pelimuoto, Super Score. Super Scorea pääset pelaamaan esimerkiksi Unibetillä. Tämän lisäksi Mr. Green tarjoaa erinomaisen ”jackpot” -pelimuodon, jossa pääset veikkaamaan lopputuloksia monivedon tapaan, mutta useammilla kohteilla ja suuremmilla palkinnoilla

Monivetokertoimet

Monivedossa veikataan useamman ottelun lopputulosta, minkä vuoksi kertoimetkin nousevat hyvin suuriksi. Pienellä panostuksella voit voittaa useita tuhansia euroja, joten suurta pelikassaa ei tässä vetomuodossa tarvitse.

Monivedon kertoimet lasketaan seuraavalla kaavalla: palautusprosentti/pelin kokonaisvaihto/tuloksen panossumma.

Moniveto palautusprosentti

Monivedon palautusprosentti on tasan 70. Kahden voittoluokan monivedoissa ylempi voittoluokka saa 50% ja alempi puolestaan 20% pelin vaihdosta.

Monivetokohteet

Monivetokohteita on useimmiten jalkapalloon ja jääkiekkoon. Joskus erilaisia kahden ottelun monivetoja on myös koripalloon, mutta näissä osuman todennäköisyys on erittäin pieni. Monivedossa pätevät samat lainalaisuudet kuin pitkävedossa – mitä enemmän kohteita on pelattavana, sitä suurempi voittokerroin on.

Monivetovihjeet

Monivetovihjeet ovat harvinaistumassa. Useita aloittelijoiden vihjeketjuja löytyy erilaisilta palstoilta ja foorumeilta, mutta perehtyneempien pelaajien laput jäävät pimentoon. Uhmapelaajat.com on tässä edelläkävijänä, sillä se tarjoaa säännöllisesti monivetovihjeet viikoittain! Monivetovihjeet laatii jalkapalloon ja jääkiekkoon vankasti perehtynyt tiimi, joten tietotaitoa on kiitettävästi.

VAKIOVEIKKAUS

Pitkäveto ja moniveto ovat lähellä suomalaisen sydäntä. Tämän parivaljakon lisäksi mukana on myös aina rakastettu Vakio. Veikkaus Oy:n lanseeraama Vakioveikkaus on yksi suomalaisten suursuosikeista, ja tähän on varmasti osasyynä se, että pienellä investoinnilla voi voittaa isoja summia. Vakioveikkaus on mielenkiintoinen, mutta haastava peli.

Vakio tai tarkemmin Vakio 1-peli on vanhin Suomessa pelattu veikkauspeli, jota Veikkaus on koskaan tarjonnut. Vakio on täysin suomalainen, vaikkakin pelimuoto on maailmalle levinnyt ja moni ulkomainen vedonlyöntiyhtiö tarjoaa samantyyppistä pelimuotoa.

Tästä esimerkkinä on Mr. Greenin ”Jackpot”-pelimuoto, jossa pääset veikkaamaan jopa 20 ottelun lopputuloksia, ja pääpotit kohoavat jopa 5 000 000 euroon!

Vakiovihjeet

Uhmapelaajat tarjoaa erinomaiset Vakiovihjeet asiantuntijoiden käsialalla. Jokainen vakiovihje on
asiantuntijan käsialaa, joten näitä vihjeitä ei todellakaan kannata sivuuttaa. Vakiorivit koostuvat pääosin jalkapallovihjeistä, mutta myös jääkiekkorivejä tehdään esimerkiksi arkipäivinä, kun niitä on pelattavissa.

Jokaiselle Vakio 1-pelille haemme parhaan mahdollisen rivin, ja tarjoamme vakiovihjeet ilmaiseksi teille! Moni vakioveikkaaja haluaa lukea muiden rivejä, ennen omien pelivalintojensa vahvistamista. Veikkaus tarjoaa jokaiselle Vakio 1. omat vakiovihjeet, mutta netti on puolestaan täynnä muiden pelaajien tekemiä rivejä.

Vakioveikkaus vihjeet

Uhmapelaajat tarjoaa erinomaiset Vakiovihjeet asiantuntijoiden käsialalla – ethän sivuuta näitä! Vakiorivit koostuvat pääosin jalkapallovihjeistä, mutta myös jääkiekkorivejä tehdään esimerkiksi arkipäivinä, kun niitä on pelattavissa.

Jokaiselle Vakio 1-pelille haemme parhaan mahdollisen rivin, ja tarjoamme vihjeet tietenkin ilmaiseksi! Moni vakioveikkaaja haluaa lukea muiden rivejä, ennen omien pelivalintojensa vahvistamista. Veikkaus laatii jokaiselle Vakio 1-pelille omat vihjeet, mutta netti on täynnä pelaajienkin tekemiä rivejä.

Vakiossa ei kannata pelata useimpien pelaajien riveillä esiintyviä ennakkosuosikkeja, sillä siten ei pääse rikastumaan. Mitä enemmän riviä on pelattu, sitä pienemmäksi lopullinen voitto-osuus jää. Vakiossa kannattaa aina hakea pieniä yllätyksiä, jolloin voittopotti kasvaa huimasti voiton osuessa kohdalle.

Uhmapelaajien vakiovihje-asiantuntija tutkii tarkasti kohteet läpi ja valitsee rivit erinomaisella strategialla, jotta voittomahdollisuus ja voitto-osuus saadaan maksimoitua.