Parhaat ravivihjeet 2024

Päivitetty: 02.04.2024

Uhmapelaajat tarjoaa asiantuntevat ja perustellut ravivihjeet valikoituihin ravitapahtumiin. Etusijalla ovat suurkilpailut, kuten Elitloppet, Kymi GP, Suur-Hollola Ajo, St. Michel, Kuninkuusravit, Kriterium ja Derby – mutta myös muihin ravikilpailuihin tarjotaan vetovihjeitä. Esimerkiksi lauantaiset viikon 75-ravit sekä Suomessa että Ruotsissa ovat asialistalla. Joka tapauksessa ravivihjeet valikoidaan todella tiheällä kammalla, joten voit olla varma laadusta. Laadukkaiden vihjeiden avulla raviveikkaus on paitsi makoisaa, myös mielekästä.

Koska ravivihjeet tarjotaan kiinteäkertoimisiin peleihin, ovat etupäässä lähtöjen ja kilpailuiden voittaja- ja sijoituspelivihjeet, sekä head to head -vedot, joissa veikataan kahden hevosen paremmuutta ravilähdössä. Joskus saatetaan tarjota myös erikoisvetoja esim. kilpailun voittoajasta, mutta tämä on harvinaisempaa. Joka tapauksessa tavoitteenamme on tarjota joka Uhmapelaajalle parhaat ja ilmaiset ravivihjeet.

Raviurheilu on todella viihdyttävä ja koukuttava laji, mutta se vaatii herkeämätöntä seuraamista – jopa kokopäiväisillä vihjaajilla on työsarkaa seurata sekä Suomen että Ruotsin raveja tarpeeksi suurella volyymilla. Siksi ilmaiset ravivihjeet ovat resurssi, joita kannattaa hyödyntää omassa ravipelaamisessaan.

Mistä tunnistaa parhaat ravivihjeet?

Ilmaisia ravivihjeitä on netti pullollaan – hankalampaa on vain löytää hyvä ravivihje näkemystensä tueksi tai ihan silkkaa peesausta varten. Myös kaupallisia vihjepalveluita on saatavana yhä enemmän, mutta Uhmapelaajien tähtäimessä ovat tietysti ilmaiset ravivihjeet.

raviveikkaus – vauhtia ja jännitystä vedonlyöntiin

Mistä seikoista tunnistaa parhaat vetovihjeet raveihin?

Hyvissä ravivihjeissä taustoitus on tehty oikein. Hevoset ovat upeita luontokappaleita, ja niihin on suhtauduttava kunnioituksella. Myös taustavoimat tekevät uutteraa ja pitkäjänteistä työtä – ravihevonen ei ole kilpailuvalmis ihan parin viikon laittelulla. Taustatiimin kommentit on syytä ottaa huomioon psyykkauksia tehdessä, mutta niihin ei sovi tarrautua liikaa.

Asiantunteva ravivihjaaja tunnistaa hevosten perusluokan, ja luokka osataan suhteuttaa kilpaileviin hevosiin. Joskus puolivillainen veikkaus esim. ulkomailta tuodusta hevosesta voi osoittautua kalliiksi, jos sen aikaisemmista suorituksista ei ole tietoa.

Laadukkaat ravivihjeet ovat monipuolisesti perusteltuja. Raviurheilu on vedonlyönnillisesti haastava laji psyykata, sillä lähdön tulojärjestykseen vaikuttavia tekijöitä on hirmuisen paljon. Siksi lajin perinpohjainen tuntemus on välttämätöntä – lähtölistabetsarit katkeavat raveissa vääjäämättä.

Miten aloittaa raviveikkaus?

Jos veikkaaminen ja vedonlyönti ovat yleensäkin sinulle uusia juttuja, kannattaa ensimmäisenä lukaista Uhmapelaajien vedonlyöntiopas. Vedonlyöntioppaamme antaa perustietoa ja knoppeja, joilla vältät ilmeisimmät aloittelevan pelaajan sudenkuopat. Paitsi lajituntemusta, raviveikkaus vaatii ymmärrystä vedonlyönnin yleisistä lainalaisuuksista, joihin kuuluvat myös pelikassan hallinta ja panostuksen oikea määritteleminen.

Raviveikkauksen ensimmäinen askel voisi olla aivan klassisesti raveissa käyminen. Raveja järjestetään 363 päivää vuodessa ympäri Suomea, ja jokaisessa maakunnassa on useampia raviratoja. Ravien aikatauluista saa tietoa esim. Hippoksen sivuilta.

Ravit ovat parhaimmillaan paikan päällä, sillä hevosiin ja ravilähtöjen tunnelmaan pääsee kaikkein parhaiten kiinni olemalla aivan radan äärellä. Toki myös raviratojen laadukkaat ravintolapalvelut tarjoavat mainiot puutteet kilpailuiden seuraamiselle samalla ruuasta ja juomasta nauttien.

Raviurheilua voi seurata ja opetella myös mukavasti kotoa käsin netissä. Eri medioissa on raveja koskevaa sisältöä paljon, ja pelkkien tekstien lisäksi löytyy myös podcasteja, vlogeja ja muuta mukavaa. Tietomäärä on valtava, joten suurin haaste onkin oikeasti hyödyllisen tiedon suodattaminen.

Raviurheilusta löytyy internetissä ilmaista tietoa ja ajankohtaisia uutisia yllin kyllin. Ravivihjeitäkin saa useista lähteistä, joten tietoa kyllä löytyy – sitä täytyy vain osata käyttää oikein ja suodattaa lukemaansa. Uhmapelaajien vinkeillä opit tunnistamaan laadukkaat ravivihjeet jyvät akanoista-periaatteella.

Tärkeimmät ravipelimuodot ja palautusprosentit

Ravipeleissä on syytä erottaa toisistaan totalisaattoripeli sekä kiinteäkertoiminen vedonlyönti. Totalisaattoripeli tarkoittaa muuttuvakertoimisia pelejä, joita voi yleisesti ottaen pelata myös radalla. Kiinteäkertoimiset pelit ovat normaalisti nettipohjaisia.

Yleisimpiä radoilla myytäviä muuttuvakertoimisia ravipelejä ovat (suluissa pelien palautusprosentit):

  • Ravivihjeet | Vetokohteet – voittaja Voittaja (85%) | Tässä veikataan yksinkertaisesti lähdön voittajaa. Peliä pelataan kaikkien Suomen totoravien kaikissa lähdöissä.
  • Ravivihjeet | vetokohteet – sija Sija (85%) | Sijapelissä veikataan, sijoittuuko hevonen lähdössä kolmen parhaan joukkoon. Sijakertoimet muodostuvat kolmen parhaan sijoittuneiden hevosten peliosuuksista.
  • Ravivihjeet | Vetokohteet – kaksari Kaksari (85%) | Kaksoisvedonlyönnissä veikataan lähdön kahta parasta hevosta. Hevosten keskinäisellä järjestyksellä ei ole väliä.
  • Ravivihjeet | Vetokohteet – troikka Troikka (70%) | Tässä haastavassa pelissä lyödään lähdön kolmea parasta hevosta oikeassa järjestyksessä. Normaalisti troikkalähtöjä on raveja kohden 2-3, joten sitä ei pelata ravien kaikissa lähdöissä.
  • Ravivihjeet | Vetokohteet – päivän duo Päivän duo (75%) | Päivän duossa tulee tietää kahden lähdön voittajat. Peli pelataan normaalisti ravien lähtöihin 6 ja 7.
  • Ravivihjeet | Vetokohteet – T-pelit T-pelit (65%) | T-peleissä pitää tietää useamman lähdön voittajat. Yleisesti ottaen näitä pelejä veikataan järjestelmillä, joiden hinta määräytyy valittujen hevosten määrän mukaan.

T-pelit – eli Toto 75, Toto 65, Toto 5, Toto 4 – käsittävät neljästä seitsemään lähtöä. Kuuden ja seitsemän kohteen T-peleissä (T65, T64, T75) on useampi voittoluokka. Ruotsissa samoissa peleissä käytetään etuliitettä V. Kaikkein haastavin Ruotsin V-peli on keskiviikkoisin pelattava kahdeksan lähtöä käsittävä V86.

Nettipeleissä yleisimmät pelimuodot ovat voittaja, top 3 ja head to head. Viimeksi mainitussa pelissä otetaan lähdöstä kaksi (tai joskus kolme) hevosta, joista veikataan lähdössä paremmin sijoittuvaa hevosta. Pelimuodon etuna on nopeampi kassankierto verrattuna vaikeampiin, harvemmin osuviin peleihin. Nettipelien palautusprosentit ovat yleisesti ottaen hieman ratapelejä korkeammalla tasolla.

Lisäksi saattaa löytyä erikoisvetoja esimerkiksi kilpailun voittoajasta. Suurimpien kilpailujen, kuten Elitloppetin ja Kuninkuusravien voittajasta voi olla ns. Ante post -vetoja, jossa kilpailujen voittajaa voi veikata jopa kuukausia ennen itse kisoja. Tämä voi antaa näkemyksen natsatessa suurempia voittoja, mutta myös isompia riskejä: hevonen saattaa esim. loukkaantua vedon lyömisen jälkeen, jolloin panos valuu vedonvälittäjän ahnaaseen kitaan.

Normaalisti nettipelejä on saatavilla Suomen raveihin kolmena päivänä viikossa. Pelejä tarjoavat mm. NUBET ja BetsAmigo.

Raviveikkaus – tärkeimmät vinkit vedonlyöntiin

Oikeastaan kaikkein tärkein asia raviveikkaamisessa on hevosten tunteminen. Hevosten suorituksista löytyy kyllä raportteja tekstimuodossa, mutta parhaaksi keinoksi hevosten perustason selvittämiseen ovat osoittautuneet omat silmät ja kellotukset. Hevosten juoksutyyli, vahvuudet ja heikkoudet tulevat parhaiten ilmi tällä tavalla.

Pidä silmät auki radalla!

Radalla ollessaan kannattaa myös seurata hevosten lämmitykset. Lämmityksissä hevosen balanssi ja ulkoinen olemus antavat osviittaa sen kunnosta ja päivän iskukyvystä. Etenkin paljon pelatun hevosen huonon lämmityksen todistaessaan voi tarkka pelaaja saada etua pelikansaan nähden.

Lähtöpaikat ja hevosten ominaisuudet

Hevosten lähtöpaikat ja odotetut juoksupaikat vaikuttavat lähdön tulojärjestyksiin yllättävän paljon. Tähän liittyvät paljolti hevosten luontaiset lähtönopeudet. Vanha sanonta kuuluu, että keulasta on lyhin matka maaliin – vaikka sanonta on lievästi humoristinen, on siinä vinha perä. Varsinkin nopeilla kesäkeleillä on takapareista vaikeaa tai jopa mahdotonta nousta voittokamppailuun.

Hevosen perusominaisuuksiin kannattaa kiinnittää lähtönopeuden lisäksi huomiota: Onko hevonen enemmän lyhyiden vai pitkien matkojen menijä? Entä pärjääkö hevonen paremmin kesällä vai talvella? Onko nuorella hevosella vielä kehittymisen varaa? Suosiiko sitä lyhyempi vai ehkä hieman pitempi starttiväli? Näitä yksityiskohtia saat selville myös valmentajien ja omistajien kommenteista.

Raviveikkaus | Uhmapelaajat tarjoaa parhaat ravivihjeet 2022

Amatöörit vs. ammattilaiset

Raviurheilu on siitä uniikki laji, että samoissa lähdöissä kilpailevat kuljettajina ammattilaiset ja amatöörit. Kuljettajan vaikutus hevosen menestykseen voi olla välillä suurikin. Jos kokematon hevosen omistaja vaihtuukin ajajaliigan kärkinimeen, voi taitava kuljettaja saada hevosesta täysin eri tehot irti.

Lisäksi kokeneiden kuljettajien epäonnistumisriski (esim. ulkoradoille juuttuminen tai pussiin jäänti) on vähän ajavia harrastelijoita pienempi.

Katso tulosrivin taakse

Tulosrivi tietysti kertoo jotain hevosen kunnosta, mutta arvokkaampia ovat yleensä ne tiedot, mitkä eivät näy suoraan tuloksista. Hevosen suoritus voi olla parempi tai huonompi, mitä sijoitus kertoo: se on saattanut tulla esim. koko matkan kolmatta rataa kiertämällä, tai nihkeästi johtavan takaa liftaamalla ilman sen suurempaa kiriä. Lisäksi kannattaa suhtautua varauksella hevosiin, joilla on alla pitempi kilpailutauko – varsinkin sairastauko.

Erityisen tärkeää raveissakin on ymmärtää todennäköisyyksiä. Jos sinulla on suosikkihevonen, ei sitä kannata pelata väkisin millä kertoimella hyvänsä, vaan kertoimen pitäisi muodostaa todennäköisyyden kanssa positiivinen odotusarvo.

Laskennallisesti siis joka kolmannella kerralla lähdön voittavan hevosen pitäisi saada yli kolmen voittajakerroin, jotta sen pelaaminen olisi pelikassan kehittymisen kannalta järkevää.

Ravivihjeet FAQ
Mistä löytää parhaat ravivihjeet eli ilmaiset veikkausvihjeet raveihin? arrow-icon
Onko raviveikkaus turvallista? arrow-icon
Mitä tarkoittaa totoaminen? arrow-icon
Mitä ovat H2H-kohteet raviurheilussa? arrow-icon
Onko ravivedonlyöntiin tarjolla bonuksia? arrow-icon