Vedonlyöntiopas jääkiekkoon

Jääkiekko on nykyisin yksi maailman seuratuimmista lajeista ja tämä näkyy myös vedonlyönnissä. Jääkiekkoa harrastetaan jopa maailman eksoottisimmissa kolkissa, joskin suosio esimerkiksi trooppisissa maissa on ymmärrettävästi marginaalista. Jääkiekkotapahtumat keräävät vuosittain paljon mediahuomiota, koska erilaisia kansainvälisiä turnauksia on huomattava määrä.

Jääkiekkovedonlyönti on nostanut suosiotaan suomalaisten keskuudessa viime vuosina. Kohteita on runsaasti ja pelien seuraaminen on helppoa ja vaivatonta. NHL:n Prime time –otteluille on annettava erityismaininta, sillä unirytmistään kiinni pitävät suomalaiset voivat vaivatta katsoa viikoittain montakin peliä parhaaseen katseluaikaan.

Otteluiden analysointi vedonlyöntimielessä on jokseenkin haastavaa, sillä jääkiekko on momentum-peli. Jääkiekossa tunteet voivat ottaa hyvinkin nopeasti vallan ja peli saattaa kaatua jäähyilyyn. Kolikon kääntöpuolena ”flow-moodi” kantaa joukkueen usein jopa läpi sen kuuluisan harmaan kiven.

Oppaassa käydään erikseen läpi pre match- ja live-vedonlyönnin saloja, joiden avulla saa omille vedoilleen parhaan odotusarvon. Lisäksi avaamme erikseen jääkiekkokohteita sekä niiden mahdollisuuksia.

Prematch-vedonlyönti

Jääkiekon pre match -vedoissa kannattaa pitää samat asiat mielessä kuin muissakin palloilulajeissa. Perinteiset tilastojen tutkimiset, vireen huomioiminen, kertoimien tarkkailu, poissaolojen sekä kokoonpanojen varmistus kannattaa tehdä ennen vedon asettamista.

Tilastot

Mitä tilastoista kannattaa huomioida?

Edelliset ottelut, nykyinen vire

Tilastot kertovat mustaa valkoisella, miten joukkueella on mennyt. Apuna voit käyttää vaikkapa Livetulosten sovellusta. Tästä sovelluksesta löydät edelliset ottelut, joiden perusteella voit tehdä alustavaa arviota joukkueiden nykyvireistä. Lisäksi näet kätevästi myös kauden keskinäiset ottelut.

Koti- ja vierastilastot

Näihinkin tilastoihin pääset käsiksi Livetulosten sovelluksessa. Saat tilastoista käsityksen siitä, miten joukkueen kausi ja pelit ovat sujuneet kotona ja vieraissa. Osa joukkueista pelaa erittäin hyvin kotonaan, mutta sulaa vieraissa täysin. Lisäksi on toki ”tasaisia” suorittajia, jotka pelaavat vieraissa kuin kotonaan.

Kuntopuntari

Kuntopuntari antaa osviittaa vireestä. Pelkkään kuntopuntariin ei kuitenkaan kannata sokeasti luottaa. Joukkueet kun ovat saattaneet pelata sarjajumboja vastaan tai kuntopuntarissa voi olla muuta vääristymää. Kuntopuntari on siis ainoastaan suuntaa-antava.

Sarjataulukko

Sarjataulukko antaa hyvän yleiskuvan kauden kulusta. Taulukosta näkee myös joukkueiden maalierot, eli kuinka paljon joukkue on tehnyt ja päästänyt maaleja. Sarjataulukkoa kannattaa tiirailla etenkin kauden lopussa, kun ottelumäärät ovat kohonneet korkeiksi.

Tilastoista saat siis pelkistetyn yleiskuvan joukkueen menestyksestä. Tilastot ovat vedonlyönnissä tukena, mutta eivät määrää sitä, kenelle tai mihin kohteeseen veto kannattaisi asettaa. Tilastot otetaan huomioon parhaan kokonaiskuvan saamiseksi.

Kokoonpanot ja poissaolot

Vaikka kyseessä on joukkuelaji, yksittäisten pelaajien vahvuudet voivat nousta ratkaisevaan asemaan. Mikäli joukkueelta puuttuu ykköstykki tai vaikka pelinrakentaja, tämä näkyy niin pelillisesti kuin tulostaulullakin. Aina ennen vedon asettamista kannattaa tarkistaa kokoonpano- ja poissaolotilanne.

Maalivahtien merkitys korostuu jääkiekossa. Jos ykkös- ja kakkosveskari on sivussa, saattaa maalille luistella kokematon ja jopa heikkotasoinen maalivahti. Kenttäpelaajan puuttuminen on pienempi paha, mikäli paikkaava pelaaja osaa pelata lähes samalla tasolla ja kykenee noudattamaan moitteettomasti taktiikkaa.

Live-vedonlyönti

Livevedonlyönnissä on omat oikkunsa. Tilastojen ja kokoonpanojen kyttäily ei livemenestykseen vielä riitä, vaan ottelun seuraaminen on välttämätöntä. Ottelua katsomalla saat kuvan siitä, kumpi ottelua hallitsee ja siirtyykö momentum joukkueelta toiselle. Maalivahtien kuntotilanteen ja pienet loukkaantumiset havaitset myös tehokkaasti, jos seuraat ottelua suorana.

Parhaaseen lopputulokseen yllät parhaiten, jos olet tutkinut ottelun lähtökohdat tarkasti ja sinulla on ottelua varten tehty ennakkoarvio. Näin olet etulyöntiasemassa ottelun alkaessa.

Vedonlyöntikohteista

Mikäli handicap tai asian handicap eivät ole tuttuja, kannattaa lukea Vedonlyöntioppaamme aloitussivulta kohdeselitykset. Tartumme alla erikoisempiin kohteisiin, kuten scorecastiin ja muihin maalintekijävetoihin.

Scorecast

Scorecast-vedoissa valitaan maalintekijä ja tarkka lopputulos eli tulosveto. Voit veikata maalintekijää – tekeekö pelaaja ensimmäisen tai viimeisen maalin vai tekeekö pelaaja maalin ottelussa ylipäätään? Tämän lisäksi mukaan tulee tulosveto.

ESIMERKKI:

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins
Anytime Scorecast: Claude Giroux tekee maalin ja ottelu päättyy 5-5

Wincast

Wincast-vedoissa veikataan lopputuloksen sijaan ottelun voittajaa tai tasapeliä varsinaisella peliajalla. Muutoin wincast-veto liippaa hyvin läheltä scorecast-vetoa.

ESIMERKKI:

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins
Anytime Wincast: Jakub Voracek tekee maalin ja Flyers voittaa ottelun varsinaisella peliajalla

Player Goals

Näissä vedoissa lyödään vetoa pelaajan maalinteon puolesta eli montako maalia pelaaja tekee tai tekeekö pelaaja ensimmäisen tai viimeisen maalin.

Player Points

Tekeekö pelaaja ottelussa pisteitä – ja kuinka monta pistettä?

Player Specials

Specials-kohteissa voidaan lyödä vetoa vaikkapa pelaajan laukaisumäärien puolesta. Osa pelisivustoista tarjoaa myös mahdollisuutta pelaajakohtaisten jäähyminuuttien veikkaamiseen.

Parhaat peliyhtiöt jääkiekkovedonlyöntiin

NordicBet tulee ensimmäisenä mieleen mainioista jääkiekkovedonlyöntisivustoista. Kohdevalikoima on valtava eli pelattavaa löytyy moneen makuun ja erilaiset kampanjat ovat myös jatkuvasti osallistumisen arvoisia. Unibet ja Coolbet nousevat niin ikään hyvien kertoimien valossa esiin sekä panostavat myös kampanjapuoleen kiitettävästi.