Vedonlyöntiopas jalkapalloon

Kuningas jalkapallo on maailman suosituimpana urheilulajina myös vedonlyöjien laajassa suosiossa ja kohteita otteluihin löytyy pilvin pimein. Jalkapallo on varsinainen miljardipeli – sen verran suuriksi pelaajasiirtojen hinnat ovat kohonneet.

Rikkaimmat joukkueet pärjäävät ja köyhät vikisevät. Kärkisijoilla pysyttelevät useimmiten vanhat tutut joukkueet, kuten vaikka La Ligan Real Madrid ja Barcelona, Valioliigan Manchester City ja Liverpool sekä Bundesliigan Bayern München. Tasoerot jättiseurojen ja häntäpään joukkueiden välillä ovat usein valtavia.

Jalkapallo on pelinä verrattain hidastempoinen ja taktinen. Huipputason taktisella osaamisella voi pötkiä yllättävänkin pitkälle, kuten hiljattain nähtiin vuoden 2018 MM-kisoissa muutaman eurooppalaisen altavastaajajoukkueen toimesta. Jalkapallovedonlyöntiin tämä tuo myös omanlaisensa haasteen, sillä tilastojen ja kokoonpanojen lisäksi myös taktisella puolella on olennaisia muuttujia.

Jalkapallossa ottelun ennakkoasetelmat pätevät vielä livevedonlyönnissäkin ilman merkittäviä pelinaikaisia muutoksia kuten loukkaantumisia. Live-vedonlyöntiin voi jopa ennakkoon valikoida eri kohteita, jos kertoimet eivät ennen ottelua miellytä.

Tilastot ja ennakkotiedot

Edelliset ottelut ja kohtaamiset

Nämä tiedot antavat karkeasti osviittaa siitä, miten joukkue on viime aikoina esiintynyt. Edellisten otteluiden perusteella voi myös arvioida hieman tulevaa – onko ottelusta tulossa maalirikas vai vähämaalinen?

Kohtaamiset kannattaa huomioida pääosin kuluneen kauden ajalta, sillä kokoonpanot muuttuvat ja pelaajat kehittyvät vuosien varrella. Myös muutokset penkin päässä muuttavat pelityyliä joskus radikaalisti, sillä jokainen valmentaja haluaa toteuttaa omia ideoitaan.

Sarjataulukko, kuntopuntari, koti- ja vierastilastot

Kauden tilastot, joukkueen vire ja erinäiset muut tilastolliset tekijät saa selville sarjataulukosta ja kuntopuntarista. Kuntopuntari voi johtaa harhaan siinä määrin, ettei se ota vastustajien tasoa huomioon mitenkään. Kannattaa siis olla tarkkana, ettei esimerkiksi yliarvosta muutaman pelin voittoputkea sarjan heikoimpia joukkueita vastaan.

Sarjataulukosta löytää sen olennaisimman eli sarjasijoitukset, maalimäärät sekä koti- ja vierastilastot. Sarjataulukko on paras apukeino myös joukkueiden panoksellisuuden punnitsemiseen. Sarjataulukko kannattaa ehdottomasti pitää lähettyvillä, kun otteluiden ennakkoasetelmia ja vetoideoita pohtii.

Kokoonpanot ja poissaolot

Kokoonpanot vaikuttavat olennaisella tavalla joukkueiden voimasuhteisiin. Otteluruuhkassa isotkin joukkueet joutuvat lepuuttamaan pelaajiaan, jolloin altavastaaja saattaa hyvin yltää yllätykseen. Valmentajat harvoin paljastavat kaikkia korttejaan ennen otteluita, mutta harjaantunut seuraaja voi usein kyetä haistelemaan parhaat lepuutuksista ja rotaatiosta saatavat vedonlyöntiedut.

Jokaisella joukkueella on omat tähtensä, joiden poissaolo vaikuttaa olennaisen laskevasti joukkueen tasoon. Kokoonpanotiedot kannattaa tutkailla haravan kanssa läpi ennen vetojen asettamista, sillä avainpelaajilla on usein etenkin pienille joukkueille korostetun suuri merkitys ja mahdolliset pelikiellot ja loukkaantumiset rankaisevat kovalla kädellä.

Taktiikka

Taktiikkapuolelta voi joskus löytyä hurjia etuja vetoihin, sillä kertoimet liikkuvat hyvin rajoitetusti taktisten nyanssien perusteella. Joskus pääseekin lunastamaan urakalla, kun kertoimet on aseteltu pääosin joukkueiden tasoerotilanteen mukaan. Omissa arvioissa kannattaakin pohtia erityisesti valmennuspuolta ja joukkueiden kykyä noudattaa pelisuunnitelmaa. Näin omaan analyysiin saa kokonaan uuden ulottuvuuden.

Vedonlyöntikohteet

Vedonlyöntikohteita jalkapalloon löytyy pilvin pimein. Erilaiset voittajavedot, tasoitusvedot ja yli-/alle-kohteet ovat jalkapallossa hyvin suosittuja. Asian handicapit, 3-Way handicapit ja muut suosituimmat kohteet löydät selityksineen yleisestä vedonlyöntioppaastamme. Alla on eritelty myös muita tavallisimpia jalkapallokohteita.

Erilaisia kohteita jalkapalloon

  • Both Teams to ScoreMolemmat joukkueet tekevät maalin: Kyllä/Ei
  • Half Time/Full time resultVeikataan kuka johtaa puoliajalle mentäessä, ja kuka lopulta voittaa ottelun
  • Draw No Bet (DNB)Veikataan kumpi joukkue voittaa – mikäli tulos on tasapeli, panos palautetaan. Kertoimet ovat tietenkin alhaisemmat kuin 1×2-voittajavedoissa.
  • Timecast, Wincast, Scorecast Veikataan maalintekijän lisäksi ottelun lopputulosta, tulosvetoa tai maalintekoaikaa. Kertoimet näissä vedoissa ovat usein korkeat, mutta osumisen todennäköisyys on myös paljon pienempi.
  • Timecast – Maalintekijä + maalintekoaika – esim. Romelu Lukaku, 1-20min
  • Wincast – Maalintekijä + ottelun tulos 1×2 – esim. Romelu Lukaku, tasapeli (X)
  • Scorecast – Maalintekijä + tulosveto – esim. Romelu Lukaku, 1-1

Parhaat peliyhtiöt jalkapallon betsaamiseen

Coolbet on viime vuosina tarjoillut todella hyviä kertoimia isoihin jalkapallo-otteluihin ja kampanjatkin ovat maistuvia. Korkeita kertoimia ja panoskattoja tarjoava Pinnacle on ammattimaisesti pelaavien vedonlyöjien ”must-sivu”. Aloitteleville pelaajille Unibet on suositeltava valinta, sillä kertoimet ovat hyviä ja kampanjat huikeita.