Vedonlyöntiopas jalkapalloon

Jalkapallo on varmasti yksi suosituimmista ja seuratuimmista lajeista vedonlyöntipiireissä ja kohteita otteluihin löytyy pilvin pimein. Jalkapallo on varsinainen miljardipeli – sen verran suuriksi pelaajasiirtojen hinnat ovat kohonneet.

Rikkaimmat joukkueet pärjäävät, kun köyhät vikisevät. Kärkisijoilla pysyttelevät samat vanhat joukkueet, kuten La Ligan Real Madrid ja Barcelona sekä Valioliigasta Chelsea ja Bundesligan Bayern München.

Jalkapallo on pelinä todella hidastempoinen ja pelaajariippuvainen. Mikäli yksi avaintekijä on poissa, joukkueen mahdollisuudet voittoon romahtavat melkoisesti. Lajin hitaudesta johtuen tilastollinen pelaaminen onnistuu jalkapallon parissa. Mikäli kokoonpanot ovat kunnossa, tilastoja tutkimalla pääsee pitkälle.

Jalkapallossa live-vetojen ja prematch-vetojen ero on todella paljon pienempi. Kokoonpanojen ollessa kunnossa, on otteluiden ennakko paljon helpompi rakentaa jalkapalloon kuin esimerkiksi jääkiekkoon. Ennakkotiedot pätevät myös live-vedonlyönnissä, sillä tilanne ei juurikaan muutu. Tietenkin, jos ottelun aikana joku avainpelaajista loukkaantuu tai ottelun asetelmat muuttuvat muuten nopeasti, kaikki menee uusiksi.

Jalkapallossa siis lähtötilanne ratkaisee paljon. Live-vedonlyöntiin voi jopa ennakkoon valikoida eri kohteita – mikäli esimerkiksi isopanoksisessa matsissa tulee maali ja toinen joukkue tarvitsee sen jälkeen useamman päästäkseen jatkoon, virheitä alkaa tulla ja peli muuttuu aggressiivisemmaksi.

Tilastot ja ennakkotiedot

Edelliset ottelut ja kohtaamiset

Nämä tiedot antavat osviittaa, miten joukkueella menee. Edellisien otteluiden perusteella voi myös arvioida hieman tulevaa – onko ottelusta tulossa maalirikas vai mennäänkö kiikareilla. Kohtaamiset kannattaa huomioida vain kyseisen kauden ajalta, sillä kokoonpanot muuttuvat sekä pelaajat kehittyvät vuosien varrella. Myös valmentajan vaihdos muuttaa pelityyliä melkoisen radikaalisti, sillä jokainen valmentaja peluuttaa joukkuetta omalla tavallaan.

Sarjataulukko, kuntopuntari, koti- ja vierastilastot

Kauden tilastot, joukkueen vire ja erinäiset muut tilastolliset tekijät saa selville sarjataulukosta ja kuntopuntarista. Kuntopuntari valehtelee siinä määrin, ettei se ota esimerkiksi huomioon putkea huonompia vastustajia vastaan. Kannattaa siis olla varuillaan, kuntopuntaria vilkuillessaan.

Sarjataulukosta löytää sen olennaisimman; kaikki tehtyjen ja päästettyjen maalien määristä aina vieraspelaamisen onnistumiseen ja kotivoittoihin löydät sarjataulukosta. Sarjataulukko on paras apukeino myös puntaroidessa joukkueiden panosta kyseisessä ottelussa.

Voitolla voi pysyä sarjassa tai päästä pelaamaan Mestarien liigaan, tappiolla puolestaan voi vaikka pudota alemmalle sarjatasolle. Kaikki kannattaa siis huomioida tilastoista lähtien vetoja miettiessä.

Kokoonpanot ja poissaolot

Jokaisella joukkueella on ne omat kullannuppunsa, joiden poissaolo vaikuttaa sekä tunnelmaan että joukkueen tasoon laskevasti. Karu totuus kuitenkin on, että näillä ykköstykeillä on sellainen hintalappu, ettei heitä ”pienemmissä piireissä” tulla näkemään. Ratkaisijat löytyvät tietenkin pikkuseuroistakin, mutta kun jollakin peli kulkee tarpeeksi hyvin, pelaaja ostetaan pois isoon seuraan. Jalkapallon yksi haittapuolista onkin, että rahalla voi ostaa menestystä – kunhan on jotain kärsivällisyyttä ja osaamista mukana.

Poissaoloilla on kuitenkin kaikkissa joukkuelajeissa suuri merkitys pelinkulun ja pelaamisen kannalta. Jalkapallossa hyvä puoli on se, että mikäli avauksesta on joku poissa, saa vaihtopenkki näytönpaikkoja ja jalkaa oven väliin.

Vedonlyöntikohteet

Kohteitahan jalkapalloon löytyy pilvin pimein. Varsinkin kuuluisa ja usein vaikeasti ymmärrettävä asian handicap tulee jalkapallon parissa todella tutuksi.

Erilaisia kohteita jalkapalloon

Both Teams to Score – Tekeekö molemmat joukkueet maalin
Half Time/Full time result – Veikataan kuka johtaa puoliajalle mentäessä, ja kuka lopulta voittaa ottelun
Draw No Bet (DNB) – Veikataan kumpi joukkue voittaa – mikäli tulos on tasapeli, panos palautetaan. Kertoimet ovat tietenkin huonommat, kuin kolmen suunnan voittajavedossa.

Timecast, Wincast, Scorecast – Veikataan maalintekijän lisäksi ottelun lopputulosta, tulosvetoa tai maalintekoaikaa
Timecast – Maalintekijä + maalintekoaika – esim. Romelu Lukaku, 1-20min
Wincast – Maalintekijä + ottelun tulos 1×2 – esim. Romelu Lukaku, tasapeli (X)
Scorecast – Maalintekijä + tulosveto – esim. Romelu Lukaku, 1-1
Kertoimet näissä vedoissa ovat usein korkeat, mutta osumisen todennäköisyys on myös paljon pienempi.

Asian Handicapit, 3-Way handicapit ja muut ”perinteiset” kohteet löydät selityksineen yleisestä vedonlyöntioppaastamme.

Parhaat peliyhtiöt jalkapallon betsaamiseen

Coolbet on viime vuosina tarjoillut todella hyviä kertoimia isoihin futismatseihin. Se on yksi monista suositeltavista yhtiöistä, kuten myös esimerkiksi Matchbook ja aloitteville pelaajille vaikkapa Unibet.