Vedonlyöntiopas ralliin

Päivitetty: 01.01.2024

Rallin suosio sekä Suomessa että maailmalla pysyy vuosikymmenestä toiseen korkealla tasolla. Erityisesti Keski-Suomessa ajettava Suomen MM-ralli on täkäläisittäin katsottuna valtava mediatapahtuma, ja spekulaatiot suomalaisten ajajien menestyksestä käyvät kuumana.

Rallin MM-kisat 2023 tulevat taatusti keräämään kovia kurveja. Viime kaudella, 2022 Kalle Rovanperä ajoi Uuden-Seelannin rallin voittoon – nousten kaikkien aikojen nuorimmaksi rallin maailmanmestariksi!

Vauhdikkaiden rallien seuraaminen on viihdyttävää niin paikan päällä kuin omalta kotisohvaltakin käsin. Entistä jännittävämpää kisojen seuraamisesta tekee se, jos sisään on painanut vedon vaikkapa kisan voittajasta tai palkintosijoille yltävistä kisaajista. Ralli vedonlyönti onkin nykypäivänä suosittua, ja vetojen asettaminen onnistuu lukuisilla eri vedonlyöntisivustoilla.

Rallin MM – kisakalenteri 2023

Vuoden 2023 rallin MM sarja käynnistyy tammikuussa, ja jatkuu aina marraskuun puolivälin tienoille saakka. Alta löydät jo niin ajetut kuin tulevatkin rallit sijainteineen.

 • Monte Carlo 19.-22.1.
 • Ruotsi 9.-12.2.
 • Meksiko 16.-19.3.
 • Kroatia 20.-23.4.
 • Portugali 11.-14.5.
 • Sardinia, Italia 1.-4.6.
 • Safari, Kenia 22.-25.6.
 • Viro 20.-23.7.
 • Suomi 3.-6.8.
 • Akropolis, Kreikka 7.-10.9.
 • Chile 28.9.-1.10.
 • Keski-Eurooppa 26.-29.10.
 • Japani 16.-19.11.

Rallin MM ja suomalaiset rallikuljettajat

Ralli vedonlyönti ja suomalaiset kuskit

Rallin MM-kisojen pääluokassa kisaa kaudella 2023 kaksi suomalaiskuljettajaa: Esapekka Lappi sekä maailmanmestari Kalle Rovanperä. Rovanperä kisaa Toyotan tallissa, Lappi siirtyi kaudeksi 2023 Huyndaille.

Suosituimmat formulakisat

Rallin lisäksi myös formulat ovat suosittu laji vedonlyöjien keskuudessa. Formuloista suosituin sarja on ehdottomasti Formula 1, jonka kausi koostuu vuonna 2023 yhteensä 23:stä eri maissa ajettavasta osakilpailusta.

Kuuluisimpia osakilpailuista on kiistatta legendaarinen Monacon GP, joka ajetaan kapealla katuradalla. Lähtöjärjestyksellä on tässä kisassa todella suuri merkitys, sillä edellä ajavia ei Monacon radalla niin vain ohitellakaan.

Toinen suosittu kisa on Belgian Span radalla ajettava osakilpailu. Tältä F1-sarjan pisimmältä radalta löytyy pitkiä suoria ja nopeita mutkia. Monacosta poiketen tarjolla on myös runsaasti otollisia ohituspaikkoja.

Muita suosittuja osakilpailuja ovat muun muassa Italian Monzassa Ferrarin kotiradalla ajettava kisa sekä Interlagosin radalla ajettava Brasilian GP. Myös Suzukan radalla järjestettävä Japanin GP tarjoaa yleensä nopean ja viihdyttävän kilpailun.

Ralli vedonlyönti – kohteet ja vetomuodot

 • Ralli vedonlyönti – kausivedotKausivedot
 • Ralli vetokohteet – voittajavedotVoittajavedot
 • Ralli vetokohteet - H2H head to headH2H eli head-to-head -vedot

Vedonlyöntikohteet ralliin voidaan karkeasti jakaa koko kautta koskeviin vetoihin sekä yksittäisen rallin kattaviin vetoihin. Kausivedoissa vedonlyönnin kohteena on tietenkin rallin maailmanmestaruus. Välittäjiltä voi löytyä toki vetoja myös koko kauden top 2 tai top 3 -sijoituksista. Kuskien välisissä kauden head to head -vedoissa taas veikataan, kumpi valitun parin kuskeista sijoittuu loppupisteissä korkeammalle.

Yksittäisissä ralleissa tavallisin vetomuoto on voittajavedot. Myös rallin top 2 ja top 3 -sijoituksista lyödään vetoa. Nykyään potentiaaliset menestyjät ovat sen verran harvassa, että top 2 -veto on kerrointen puolesta mielekkäämpi vaihtoehto.

Muita yksittäisen rallin vetomuotoja ovat muun muassa head to head -vedot (jälleen valitun parin paremmasta kuskista) sekä voittomarginaalin määrä. Myös yksittäisiin erikoiskokeisiin voi olla tarjolla vastaavia vetokohteita.

Mistä löytää parhaat vedonlyöntikertoimet ralliin?

Parhaat vinkit ja vihjeet ralli vedonlyöntiinRalli on eräs suosituimmista moottoriurheilulajeista, ja ralli vedonlyönti kuuluukin useiden eri vedonlyöntisivustojen tarjontaan. Kaikki sivustoista eivät kuitenkaan tarjoa yhtä hyviä kertoimia, vaan saman kohteen kertoimet voivat vaihdella merkittävästikin sivustolta toiselle.

Mehevimmät kertoimet löytää yleensä ulkomaisilta vedonlyöntisivustoilta, mutta mikään yksittäinen sivusto harvemmin tarjoaa parhaita kertoimia joka ikiseen lajiin ja kohteeseen. Joten olivatpa hakusessa sitten parhaat kertoimet ralliin tai mehevimmät voittajaveto kertoimet F1 vedonlyöntiin, kannattaa vedonvälittäjien tarjoamia kertoimia vertailla ennen vedon asettamista.

Vaikka vetojen asettaminen yhdellä ja samalla tutulla sivustolla saattaakin tuntua varsin kätevältä, ei tämä yleensä ole se paras tapa silloin, jos hakusessa ovat mahdollisimman suuret vetovoitot.

Mistä luotettavia vedonlyöntisivustoja sitten löytää? Uhmapelaajien vedonlyöntibonukset -sivulle on kätevästi kasattu parhaat bonukset ja luotettavimmat sivustot vedonlyöntiin. Näistä vedonvälittäjistä monella on valikoimissaan myös ralli vedonlyönti, ja etenkin rallin MM-kisoihin on tarjolla useita erilaisia vedonlyöntikohteita.

Mitä ottaa huomioon rallivedonlyönnissä?

Voitolliseen vedonlyöntiin pyrkivän ei koskaan kannata lähteä lyömään vetoja tekemättä ensin taustatutkimusta vetokohteeseen liittyen. On lajista riippuvaista, mitä kaikkia asioita kannattaa selvittää ennen vedon asettamista. Mitä kaikkea sitten kannattaa ottaa huomioon, kun kyseessä on ralli vedonlyönti?

Ensimmäisenä kannattaa tutkia tallien vahvuudet ja heikkoudet. Miten tallin kuljettajat ovat viime aikoina menestyneet? Entä onko tallin autoissa ilmennyt ongelmia luotettavuuden suhteen? Myös tallin kuljettajien kommentit autoista edellisissä ralleissa voivat kertoa yllättävän paljon tallin tämänhetkisestä tilasta.

On myös tärkeää ottaa huomioon, millä alustalla tai alustoilla ralli ajetaan. Sora, asfaltti ja varsinkin lumi tarjoavat kaikki erilaisia haasteita ajamiseen ja nopeuteen. Alustat vaikuttavat myös yksittäisten ajajien menestykseen, sillä kaikki ajajat eivät pärjää kaikilla alustoilla. Myös sillä on vaikutusta, ovatko reitit pikemminkin nopeita vai hitaita. Parhaiten rallin sopivuuden tietyille autoille ja kuskeille saa selvitettyä perehtymällä näiden menestykseen samalla tai samankaltaisilla radoilla aiempina vuosina.

Ralli vedonlyönti – veikkausvihjeet tarjoaa Uhmapelaajat

Huomioi kotikenttäetu

Kotikenttäetu on totta myös rallissa. Esimerkiksi Kalle Rovanperä hyötyy siitä, että on kolunnut Keski-Suomen rallireittejä nuoresta pojasta lähtien. Samoin Dani Sordo hyötyy siitä, että tuntee Katalonian asfalttireitit läpikotaisin. Pelkkä kuskin kotipaikka ei tietenkään vielä kerro kaikkea – talli saattaa tehdä testiajonsa täysin muualla, ja muutenkin tallin päämajan sijainti vaikuttaa kuskien kokemukseen.

Varsinkin kokeneemmat kuljettajat hyötyvät siitä, että tietty ralli ajetaan sarjan ohjelmassa joka vuosi. Jotta kokemuksesta olisi hyötyä, ja edellisiä vuosia pystyy käyttämään referenssinä kisan esianalyysissa, on syytä olla varma, etteivät reitit ole muuttuneet oleellisesti edellisistä kerroista. Mainio esimerkki muuttuneista reiteistä ja olosuhteista oli vuoden 2021 Rally Finland, joka ajettiin pari kuukautta normaalia myöhemmin, ja jonka monia erikoiskokeita oli muokattu edellisiin vuosiin verrattuna.

Seuraa kuljettajien kommentteja

Aikojen ja trendien tutkimisesta on hyötyä rallin aikaisissa livevedoissa ja seuraavien erikoiskokeiden vedoissa. Lisäksi kannattaa kuitenkin pysytellä kärryillä myös rallin aikana julkaistavista uutisista ja haastatteluista. Autoissa voi ilmetä ongelmia, jotka vaikuttavat menestykseen seuraavilla erikoiskokeilla. Niinpä kuljettajien kommentit aliohjautuvuudesta tai vaikkapa suorituskykyyn liittyvistä epäilyksistä kannattaa ottaa onkeensa välittömästi.

Rallien huoltotauot ovat pituudeltaan riittämättömiä sen suurempiin korjauksiin, joten huoltotiimi ehtii yleensä tekemään vain välttämättömät säädöt. Näin ongelmia voi olla vaikeaa ratkaista ainakaan kesken ajopäivän.

Varaudu yllättäviin käänteisiin

Moottoriurheilu voi olla brutaalia ja yllättävää, ja tämä pätee myös ralli vedonlyöntiin. Rallissa varmaltakin näyttävä vetovoitto voi valua hiekkaan ulosajon tai teknisen vian vuoksi. Tällöin on työnnettävä kättä taskuun ja luotettava siihen, että huono ja hyvä onni tasoittuvat pitkässä sarjassa. Hetkellistä harmitusta tämä ei missään nimessä poista, mutta se kuuluu lajin luonteeseen.

Kaikesta huolimatta rallissa ei ole loputtoman paljon muuttujia, ja sen arvioiminen on yksinkertaisempaa kuin esimerkiksi jalkapallon tai raviurheilun. Taktiikassa ei ole jalkapallon tapaan lukemattomia variaatioita, eikä rallissa jäädä loppukirin aikaan pussiin raviurheilun tapaan. Vedonlyöntistrategian on silti oltava selkeä – mielipiteitään ei kannata kääntää ylösalaisin kovin kevyin perustein. Vetovalintojen on pohjauduttava selkeisiin faktoihin eikä tunteille saa antaa valtaa.

Rallin maailmanmestaruus sarjassa ajetaan kauden aikana vain noin tusina osakilpailua, joten yksittäisen rallin merkitys maailmanmestaruuden kannalta on suurempi kuin esimerkiksi Formula ykkösissä. Loppukaudesta on hyvä ottaa huomioon, että tallit saattavat tehdä kompromisseja esimerkiksi merkkimestaruuden varmistaakseen. Räikeämpiäkin esimerkkejä tulojärjestysten manipuloinnista on – kuten myös muissa moottoriurheilun lajeissa.

Ralli vedonlyönti FAQ
Mitkä ovat yleisimmät vetokohteet ralli vedonlyöntiin? arrow-icon
Voiko rallin MM-sarjasta lyödä vetoa? arrow-icon
Mitkä ovat parhaat peliyhtiöt F1 ja WRC vedonlyöntiin? arrow-icon
Mistä löytää parhaat ja ilmaiset vetovihjeet ralliin? arrow-icon