Yleinen vedonlyöntiopas

Vedonlyöntioppaat

Uhmapelaajat tarjoaa syväkatsauksen vedonlyöntiin – meiltä löydät parhaat vedonlyöntioppaat. Yleinen opas vedonlyöntiin kattaa parhaat vinkit ja jipot voitolliseen vedonlyöntiin, lajikohtaiset vedonlyöntioppaat urheiluvedonlyöntiin raottaa lempilajisi saloja tavoilla, joita et ole ehkä aiemmin ajatellutkaan

Päivitetty: 02.04.2024

Parhaat vinkit ja ilmainen opas voitolliseen vedonlyöntiin 2024

Vedonlyönti voisi melkeinpä olla joka Uhmapelaajan toinen nimi – sen verran syvällä sielussa se elää ja sykkii. Betsaus lisää mukavasti lisäjännitystä lempijoukkueen matsien seurantaan. Ja tuntuuhan se vetovoittojen lämmike lompakossa erityisen mukavalta.

Uhmapelaajien yleinen vedonlyöntiopas käsittää perusasiat vedonlyöntiin liittyen. Mikäli olet vasta aloittamassa vedonlyöntiharrastusta tai haluat muuten vain kasvattaa vedonlyöntitietouttasi, tästä on erittäin hyvä aloittaa!

Tämä vedonlyöntiopas käsittää vedonlyönnin perustiedot, kuten pelikassa ja peliyhtiön eli bookkerin valinta aina syventäviin tietoihin asti – kuten arbitraasivedot ja vedonlyöntiä tukevat kaavat. Alkuun käydään kuitenkin vedonlyönnin perusteet läpi eli tutustutaan panostukseen, kirjanpitoon sekä selvitetään mistä tekijöistä ylipäätään voitollinen vedonlyönti koostuu.

Urheiluvedonlyöntiin liittyy aina voittaminen ja häviäminen. Tarkoituksena on kuitenkin pitää vedonlyönti voitollisena, jotta harrastuksesta ei muodostuisi taloudellista harmia. On jokaisen itsensä päätettävissä, milloin pelitaukoja haluaa pitää vai pitääkö ollenkaan.

Pelikassa, panostus

Ilmaiset veikkausvinkit ja vihjeet – pelikassa ja panostus vedonlyöntiin

Pelikassalla tarkoitetaan varoja, jotka on varattu vedonlyöntiin. Nämä rahat kannattaa kuitenkin pitää erillään muista varoista, jotta käsitys vedonlyöntikassan kehityksestä pysyy selvänä eikä ole vaaraa siitä, että pelaa yli lompakon nyörien.

Aloituskassa vedonlyöntiin on yleensä melko pieni, mutta tätä summaa lähdetään kuitenkin korottamaan pikkuhiljaa, jotta päästään haluttuun lopputulokseen – eli kestävään, voitolliseen vedonlyöntiin.

”Vedonlyönnillä rikastuminen ei tapahdu hetkessä – se on pitkä prosessi.”

Tätä fraasia vedonlyönnin ympärillä kuullaan paljon, mutta ei syyttä. Vain murto-osa vedonlyöjistä kokee äkkirikastumisen – urheiluvedonlyönti vaatii kärsivällisyyttä sekä pitkäjänteisyyttä.

Vedonlyönnin pelikassaa kehitetään maltillisin panoksin ja hiljalleen vetoja voittaen. Koko kassaa ei kannata lyödä yhteen vetokohteeseen kiinni, vain murto-osa siitä. Täten minimoidaan riskejä – panostus pidetään aina sellaisena, ettei mahdollinen tappio ole liikaa omalle pelikassalle.

Vetokohde valittu – mikä sitten on sopiva panos?

Sopiva panos riippuu täysin vetokohteesta. Mikäli kohteesi näyttäytyy lupaavana tietojen ja taustojen tutkimisen jälkeen, voi panos olla hitusen suurempi.

Jos taas vetokohteesta on hieman epävarmempi olo, kannattaa panostus pitää maltillisena – tai jättää epävarma kohde kokonaan pelaamatta. Panostusskaalaan vaikuttavat monet tekijät, kuten pelikassan suuruus, oma taloudellinen tilanne, kohteen ”varmuus” sekä totta kai kerroin.

Mikä on panosskaala?

Panosskaalalla tarkoitetaan sitä, että panostus pidetään tietyn suuruisena. Skaala vaihtelee paitsi pelikassan koon, mutta ennen kaikkea oman päätöksen mukaan. Panostus tulee aina pitää maltillisena – ei kannata asettaa esimerkiksi puolta pelikassasta yhteen kohteeseen. Useimmiten panostus kannattaa pitää maksimissaan 1-5% pelikassasta per kohde.

Yksikköpanostus onkin oiva tapa pysyä kartalla, miten paljon panostaa kohteeseen. Yksikköpanostuksella tarkoitetaan, että vedonlyöntikassa jaetaan euroista yksiköihin. Kassan voi jakaa kymmeneen, sataan tai vaikka tuhanteen yksikköön. Todella pientä kassaa on kuitenkin turha jakaa yksiköihin.

Esimerkki panosskaalasta:

Toivo Voittosen kassa vedonlyöntiin on 1000€ ja hän haluaa jakaa tämän yksiköihin. Toivo päättää jakaa pelikassan 1000 yksikön kassaksi, jolloin panostus on helpoin laskea. Hän on päättänyt panostaa 1-5% pelikassasta vetoa kohden. Tällöin 10 yksikköä vastaa yhtä prosenttia pelikassasta eli 10 euroa.

Panostus pysyy maltillisena, kun maksimipanos on 50€ eli 5% pelikassasta. Näin Toivo pääsee kasvattamaan vedonlyöntikassaa hiljalleen ja nauttimaan voitoista. Näillä vetovoitoilla Toivo voi ostaa lähikaupasta vaikka sitä kalleinta kanakeittoa.

Kun panostetaan maltilla, on tappion riski määrällisesti paljon pienempi. Maltillinen panostus kannattaa pitää mielessä niin tappio- sekä voittoputken aikana. Tämän vuoksi yksikköpanostus on enemmän kuin suositeltavaa, sillä panostus pysyy poikkeuksetta näin säntillisenä eikä vedonlyöntikassa vaarannu.

Kirjanpito – tärkeä työkalu vedonlyöntiin

Kirjanpito on yksi merkittävimmistä apuvälineistä voitolliseen vedonlyöntiin. Kirjanpito auttaa paitsi pysymään kartalla pelikassan kehityksessä että paljastaa voitolliset lajit ja sarjat. Kirjanpito onkin vedonlyöjän äärirehellinen ystävä.

Mikäli omaan vedonlyöntirepertuaariin kuuluu monia lajeja ja sarjoja, kannattaa kirjanpitoon merkitä tarkasti urheilulajit, sarjat sekä erilaiset asetetut kohteet. Excel on näppärä kirjanpitoalusta vedonlyöntiin.

Ilmainen vedonlyöntiopas – kirjanpito työkaluna – Uhmapelaajat.com

Huomioi nämä asiat kirjanpidossa ja seurannassa: laji, sarja, kohde, päivämäärä, kerroin, peliyhtiö, panos, palautus.

Laji, sarja, kohde ja päivämäärä merkataan kirjanpitoon ensin. Nämä kohteet antavat tarvittavat tiedot lajikohtaiseen vedonlyöntiin sekä paljastavat mahdollisen aikajänteen voitollisuudessa. Tämän jälkeen lisätään kerroin ja vedonlyöntiyhtiö.

Vedonlyöntiyhtiö kannattaa lisätä seurantaan, jotta voit vertailla eri peliyhtiöiden tarjoamia kertoimia niissä sarjoissa, joihin asetat vetoja. Samalla saat idean omasta voitollisuudestasi kullakin vedonlyöntiyhtiöllä. Lisäksi merkitään panos, joka antaa osviittaa voitollisuuteen sekä kassanhallintaan liittyvistä asioista.

Kirjanpidon yksi suurimmista eduista on maltillisen panostuksen säilyminen toiminnan keskiössä. Palautus tarkoittaa vedosta saatua voittoa tai koettua tappiota. Mikäli vetosi on voittava, merkitset sarakkeeseen voiton, mikäli koet tappion, merkkaat vedon hävityksi ja palautukseen panoksesi miinusmerkkisenä.

Nämä tiedot antavat kylmää faktaa siitä, miten vedonlyöntisi sujuu. Tiedoista saadaan laskettua myös paljon puhuttu vedonlyönnin palautusprosentti, joka kertoo suhteellisen etusi vedonvälittäjiin nähden.

Miten palautusprosentti vedonlyöntiin lasketaan?

Palautusprosentti lasketaan kaavalla:
Kokonaispalautus/kokonaispanokset = palautusprosentti desimaalimuodossa

Esimerkki:

Toivo Voittonen lyö vedon Miami Heatin ja Toronto Raptorsin väliseen otteluun. Hän asettaa vedon Miami Heatin voitolle valitsemallaan vedonlyöntiyhtiöllä, joka tässä tapauksessa on Matchbook. Toivo on päättänyt panostaa omasta pelikassastaan 5% otteluun, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa 50 euroa. Miami Heat voittaa ottelun jatkoajalla lukemin 116-109. Toivon veto on voittanut – hän merkitsee kirjanpitoon vedon ja voiton.

Toivo asetti vedon myös seuraavalle yölle Minnesota Timberwolvesin ja Denver Nuggetsin tiukkaan kamppailuun. Toivo asetti 50€ panoksen Denver Nuggetsille kertoimella 2,44. Hän pelasi tämän vedon edellisen vedon tavoin Matchbookilla. Toivon harmiksi Denver koki karvaan tappion ottelussa, ja Toivo hävisi vedon. Toivo merkkaa kirjanpitoon vedon tappioksi.

Vedonlyönti – tiedon kerääminen ja analysointi

Vedonlyöntiopas – tiedon kerääminen ja analysointi – Uhmapelaajat.com

Tiedon kerääminen on perusedellytys voittavaan vedonlyöntiin. Vedonlyöntiä kannattaa harrastaa sellaisissa lajeissa, joissa itseltä löytyy valmiiksi jo tietoa. Lajin aktiivinen seuraaminen edesauttaa valtavasti vedonlyönnin voitollisuutta, joka tässä harrastuksessa on yleensä pääpointtina.

Mikäli lajia seuraa aktiivisesti, on yleensä kartalla joukkueiden lähtökohdista otteluiden alla. Pelkkä seuraaminen ei yksinomaan riitä, vaan paljon erilaisia seikkoja tulee huomioida. Joukkue saattaa esimerkiksi olla tappiolla paljonkin ennen ottelun puoltaväliä, mutta silti voittaa ottelun. Tässä astuvat psykologiset tekijät, kuten momentum, kuvioihin mukaan.

Tilastot apuna vedonlyöntiin

Tilastoja kannattaa seurata ja tehdä niistä täsmällisiä havaintoja. Perusteellinen analyysi on monisyistä ja kaiken tiedon prosessointi vie aikaa. Tilastojen muoto on täysin riippuvainen lajista. Esimerkiksi tenniksessä tulisi ottaa syöttöprosentit huomioon, jääkiekossa puolestaan ylivoimatehon merkitys on huomattava.

Peruspohjan tilastoihin antaa esimerkiksi Flashscore.fi, josta näkee sarjataulukon, joukkueiden tai pelaajien edelliset ottelut ja kohtaamiset, kuntopuntarin sekä koti- ja vierastilastot. Näillä pääsee vedonlyöntitilastojen puolesta alkuun.

Esimerkki tilastoista jääkiekossa:

Toivo Voittosella on paljon tietoa NHL:stä, ja hän on tutkimassa mahdollisia vetokohteita yön peleihin. Toivo löytää ottelun, jossa pelaavat vastakkain Vegas Golden Knights ja Los Angeles Kings. Hän tutkii runkosarjamenestystä ja huomaakin Vegasin pelanneen runkosarjan erittäin hyvin.

Kings on pelannut kohtuullisen runkosarjan, mutta Vegasilla on tilastojen valossa mennyt paremmin. Hän huomaa myös, että joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet todella tiukkoja ja niukkamaalisia kuluvalla kaudella. Kaksi kohtaamista onkin ratkottu vasta jatkoajalla.

>> Toivo päättää ottaa vetolapulle maalimääräveikkauksen. Peli päättyy tiukan taistelun jälkeen Vegasin kotivoittoon 1-0, ja Toivon asettama veto Alle 5 maalia osuu.

Tilastoista saa todella hyvän pohjan vedolle, mutta ei niidenkään pohjalta yksinään voi vetoja lyödä sisään. Tilastotappioita tulee, eli joukkue on hurjassa voittoputkessa ja sitten tulee se yksi putken päättävä tappio. Tilastojen ja seuraamisen lisäksi on paljon muutakin, mitä tulee ottaa huomioon vedonlyöntikohteita haravoidessa ja vetoa asettaessa.

Olosuhteet ja kokoonpanot

Vedonlyöntiopas – olosuhteet ja kokoonpanot – Uhmapelaajat.com

Kokoonpanot ja olosuhteet kannattaa aina huomioida, kun vedonlyöntikohdetta alkaa tutkia. Nämä molemmat asiat voivat vaikuttaa kriittisesti ottelun kulkuun, jolloin kannattavuus vedon lyömisen suhteen laskee tai nousee.

Vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi merkittävät poissaolot ja ottelukohtainen panos kummallakin joukkueella.

Olosuhteet vaikuttavat ottelun kulkuun oleellisesti. Esimerkiksi kaksi joukkuetta saattaa taistella pudotuspeleihin pääsystä, mikä nostaa panosta molemmilla joukkueilla. Tunteet saattavat nousta pintaan – täten myös sääntöjä rikotaan paljon herkemmin. Vastaan voi myös tulla tilanteita, joissa toisella joukkueella ei ole enää mitään panosta, kun taas toinen taistelee tuimasti jatkoon pääsystä.

Kokoonpanoihin voi ilmaantua merkittäviäkin muutoksia eri otteluissa. Loukkaantumiset, lepuutukset ja kierrätykset kuuluvat kauden kuvioihin, sillä samat pelaajat eivät kykene pelaamaan joka ottelussa täysiä minuutteja – kaikkihan me tarvitsemme välillä lepoa. Yllättävät ja kriittiset poissaolot vaikuttavat olennaisesti ottelun kulkuun.

Esimerkki olosuhteissa NBA:ssa:

Toivo Voittonen tutkii tulevan yön NBA-ottelua, jossa vastakkain pelaavat Houston Rockets ja Miami Heat. Hän huomaa, että Miamin miehistöstä on loukkaantuneena joukkueen tärkein pelaaja, Jimmy Butler.

>> Tämä johtaakin siihen, että Toivo ottaa poissaolon huomioon ja päättää asettaa vedon Houston Rocketsin voitolle. Butlerin ollessa poissa Houston Rockets voittaa ottelun leikiten, ja Toivon veto osuu.

Kokoonpanot ja olosuhteet saattavat siis muuttaa ottelun kulkua huomattavasti. Mikäli paras pistemies on poissa, ei pisteitä todennäköisimmin heru huolella – tämä taas johtaa siihen, ettei vetoa kannata poissaolon vuoksi kyseiselle joukkueelle välttämättä asettaa.

Mikäli altavastaajalla on enemmän panosta kuin ennakkosuosikilla, kannattaa ehdottomasti miettiä vedon kannattavuutta ennen sen asettamista. Tällöin kannattavaksi vedoksi voikin usein nousta esimerkiksi altavastaaja jonkinlaisella tasoitusvedolla.

Voitollinen vedonlyönti ja voimaluvut

Voitollisen vedonlyönnin perusvaatimuksiin kuuluu joukkueiden välisten voimasuhteiden tunnistaminen. Pelkkä joukkueiden ranking ei yleisesti ottaen ole riittävä työkalu tähän, vaan joukkueiden väliset tasoerot on hyödyllistä todentaa tarkentavalla datalla.

>> Yksinkertaisimmillaan tämän voi tehdä tasorankingilla, jossa joukkueet ryhmitetään tasoihin A-E ja ryhmien sisälle voi tehdä lisänyansseja plussilla ja miinuksilla.

Tämäkään ei riitä välttämättä pitkälle, vaan joukkueille on syytä antaa rankingin lisäksi voimaluvut. Näin tasoerot pystytään viipaloimaan tarkemmin, ja todennäköisyysarviolle saadaan luotettavampi pohja, jota voidaan lähteä sitten säätämään muilla tekijöillä (kuten esimerkiksi kotietu, kunto, motivaatio ja loukkaantumiset).

Lähtökohtaisesti voimalukujen takana on kuitenkin aina joukkueiden ranking – lukuja tarvitaan suhteuttamaan joukkueiden välisiä tasoeroja, jotka voivat vaihdella sarjasta toiseen hyvinkin paljon. Esimerkiksi Valioliigan parhaiden joukkueiden ja häntäpään välillä erot ovat hyvinkin suuria, kun vertaa vaikkapa eroja kotoisessa Veikkausliigassa tai SM-liigassa.

Vedonlyöntiopas – voitollinen vedonlyönti ja voimaluvut – Uhmapelaajat.com

Voimalukujen tekoon on lajista tai sarjasta riippumatta käytettävä aikaa ennen varsinaista sarjan alkua. On kerättävä dataa, seurattava joukkueiden kokoamista ja siirtoja, ja viime kädessä katsoa harjoitusotteluita, joista saatuja tietoja on syytä analysoida. Toki on muistettava, että joukkue voi olla enemmän tai vähemmän kuin osiensa summa. Siihen voivat vaikuttaa esim. valmennus, joukkueen sisäinen kemia ja taktiset seikat.

Kun hommat tehdään oikein kunnolla, voimaluvut kannattanee jakaa vielä eri osa-alueisiin, jolloin kauden aikana tapahtuviin muutoksiin, ja varsinkin yksittäisiin peleihin tuleviin muutoksiin osaa reagoida asiaankuuluvalla tavalla. Pisteytettävät eri osa-alueet voisivat jalkapallossa olla esim. maalivahdit, puolustus, tulivoima, valmennus / taktinen osaaminen ja joukkueen yhtenäisyys. Nämä yhteen laskemalla saat joukkueen kaikki osa-alueet kattavan voimaluvun.

Joukkueen voima toki vaihtelee koti- ja vierasotteluissa. Perinteisesti on puhuttu joukkueen kotiriippuvuudesta, jota voi esim. arvioida edellisten kausien koti- ja vierasmenestyksen perusteella. Lisäksi sarjoissa, joissa pelataan paljon otteluita runkosarjassa, voi joukkueella olla ns. let down -otteluita, joita se ei välttämättä ota yhtä vakavasti kuin otteluita tärkeämpiä tai sytyttävämpiä joukkueita vastaan.

Voimaluvut eivät saa olla kiveen hakattuja. Niiden pitää elää sarjan edetessä, ja ennakkoarvioista poikkeaviin tapahtumiin pitää reagoida. Klassinen dilemma onkin, miten reagoida ”sopivalla” tavalla: aivan yhteen tai kahteen peliin ei sovi vielä keikauttaa voimalukuja ylösalaisin, sillä joukkueiden peli ei läheskään aina ole kauden alussa valmista sormia napsauttamalla. Lisäksi ainakin jääkiekossa jotkin joukkueet treenaavat kauden alla erityisen intensiivisesti – pelaajat voivatkin olla alkukierroksilla treenin jäljiltä puutuneita.

Voimalukujen perusteella voi tehdä otteluista prosenttiarvioita. Näitä varten pitää kuitenkin olla moni asia tiedossa ja data kohdillaan: sarjan ja joukkueiden kotietu on oltava tiedossa, joukkueiden vire ja kuntokäyrät täytyy olla tutkittuna – ja poissaolotiedot on syytä tutkia tarkkaan. Lisäksi tasapelin todennäköisyys on osattava arvioida. Koska otteluiden todennäköisyydet ovat kerrointen käänteislukuja, on tämä osa-alue oltava hallussa tähdätessä voitolliseen vedonlyöntiin.

Pre-match -vedot ja live-vedonlyönti

Perinteinen tapa lyödä vetoa on iskeä veto uuniin ennen ottelua, mistä on syntynyt englanninkielinen pre match -termi. Live-vedonlyönti ja live-vedot tarkoittavat vedonlyöntiä jo käynnissä olevasta matsista tai tapahtumasta.

Vedonlyöntiopas – parhaat vetoihjeet live vedonlyöntiin – Uhmapelaajat.com

Live-vedonlyönti

Live-vedonlyönti takaa urheilun seuraamiseen jännitysboostin – se on valtavan intensiivistä ja dynaamista, sillä kertoimet muuttuvat ottelutapahtumien ja yleisön vedonlyöntikäyttäytymisen mukaan. Live-vedonlyönti on tänä päivänä yhä suositumpi vedonlyöntimuoto.

Entäs sitten live-vedonlyönti ja voittaminen – miten voin voittaa live-vedonlyönnissä? Aina ei osu, mutta nopeat ratkaisut ovat todennäköisimmin avain onneen. Vanha sanonta ”nopeat syövät hitaat” pätee mahtavasti live-vedonlyöntiin, sillä nopea reagointi on kaiken A ja O.

Vedonlyöntiyhtiöiden tuotteet live-vetoihin on rakennettu erinomaisesti, sillä pelaajilla on jatkuvasti edessään relevanttia tietoa ottelutapahtumien kehittymisestä numeerisen datan muodossa. Näihin tietoihin taitava Uhmapelaaja perustaa sitten vetopäätöksensä ja edut ovat parhaimmillaan hurjia.

Myös live-streamit ovat yleistymään päin – voit seurata laajalti eri sarjoja sivuston omalta striimiltä samalla, kun isket vetoja sisään.

Erilaiset vetotyypit vedonlyöntiin – yhdistelmät, järjestelmät ja singlet

Tässä kappaleessa käsitellään erilaisia vetotyyppejä. Viihdepelaajat tekevät usein suuria yhdistelmiä suurista vetovoitoista unelmoidessaan. Lajiin perehtyneet ja voitonhakuiset vedonlyöjät lyövät useimmiten pelkkiä singlevetoja, sillä yksittäisen kohteen osuminen on paljon todennäköisempää kuin useamman kohteen.

Järjestelmävedot ovat vaihtoehto yhdistelmille, kun pelataan montaa kohdetta samalle lapulle. Järjestelmiä pelaavat niin sanotut viihdepelaajat, mutta myös vakavasti vedonlyöntiin suhtautuvat saattavat ajoittain kokea järjestelmien pelaamisen edukkaaksi.

Vedonlyöntiopas – Eri vetotyypit – yhdistelmät, järjestelmät, singlet

Yhdistelmät

Yhdistelmällä tarkoitetaan, että kohteita on useampia samalla vetolapulla ja veto lyödään sellaisenaan sisään. Näihin lukeutuvat tuplat, triplat, kvartetit, kvintetit Eli jos kohteita on vähintään kaksi yhdellä vetolapulla, luetaan jo tällainen lappu yhdistelmäksi.

Yhdistelmän tarkoituksena on saada suurempi kerroin vedolle – mitä enemmän kohteita, sitä suurempi mahdollinen voitto. Vetovoiton todennäköisyys totta kai laskee sitä tahtia, mitä enemmän kohteita lisätään vetolapulle. Todennäköisempäähän on veikata yksi kohde oikein verrattaessa vaikkapa kolmeen kohteeseen. Yhdistelmiä suosivat erityisesti viihdepelaajat.

Järjestelmät

Järjestelmän tarkoitus on nostaa voiton todennäköisyyttä. Järjestelmien avulla saa paremman todennäköisyyden monen kohteen vetolapun voitolle.

Yhdistelmän voi jakaa siis erilaisiin järjestelmiin, kuten singlet, tuplat, triplat ja kvartetti, mikäli vetokupongilla on neljä kohdetta. Järjestelmä myös maksaa enemmän kuin yhdistelmä, sillä siinä on periaatteessa monta vetoa yhdellä vetokupongilla.

Esimerkki:

Toivo on valinnut vetokupongilleen neljä kohdetta, mutta päättää käyttää yhdistelmän sijaan järjestelmää vedon asettamiseen. Hän valitsee järjestelmästä tuplat ja triplat sekä myös yhdistelmän. Toivon kaikki neljä kohdetta osuvat ja hän saa yhteensä 11 eri voittoa, sillä kupongilla oli 11 erilaista mahdollisuutta voittaa alla olevaan tyyliin.

Kohteet merkattu numeroin 1, 2, 3, 4

Tuplat 6 riviä 1,2 – 1,3 – 1,4 – 2,3 – 2,4 – 3,4
Triplat 4 riviä 1,2,3 – 1,2,4 – 1,3,4 – 2,3,4
Yhdistelmä 1 rivi 1,2,3,4

Voitto on suurempi kuin jos kohteet olisi pelattu singlevetoina ja todennäköisempi kuin yhdistelmällä saatava voitto. Rivien määrästä johtuen vetokuponki on kuitenkin huomattavan paljon kalliimpi. Tässä tapauksessa kuponki maksaisi 11-kertaisesti panoksen verran.

Singlet

Tämä vetomuoto on kaikista järkevin, sillä todennäköisyys vetovoitolle on kaikista suurin. Singlet ovat varsinkin vedonlyöntiammattilaisten sekä lajiin perehtyneiden suosikki. Seurantaakin on paljon helpompi pitää yllä, kun asettaa vedon yhteen kohteeseen kerrallaan. Singlevetojen yksittäiset voitot ovat verrattain pieniä, mutta pitkässä juoksussa voittoa kertyy tasaisesti ja enemmän.

Kuten olemme moneen otteeseen todenneet, vedonlyönti ei ole nopeuskilpailu. Menestys vaatii kärsivällisyyttä sekä pitkäjänteisyyttä.

Peesaaminen ja vedonlyöntikohteen tutkiminen

Vedonlyöntiopas – Peesaaminen – Uhmapelaajat.com

Vedonlyöntivihjeiden peesaaminen on oma taiteenlajinsa. Kohteiden peesaamisessa eli toisten vetovihjeitä seuratessa kannattaa ottaa huomioon, että jokainen seuranta on otanta ja kuvaus historiasta eikä täten ole suoraan tae tulevaisuuden tapahtumista.

Siksi suosittelemmekin tutustumaan Uhmapelaajien Telegramiin, jossa vetovihjeistä, kohteista ja peli-ideoista on vaivatonta vaihtaa mielipiteitä.

>> Liity Uhmapelaajien Telegram-ryhmään

Vedonlyöntikohteet kannattaa ehdottomasti käydä läpi myös itse, eikä lähteä sokkona peesaamaan. Mikäli kohde tuntuu omastakin mielestä hyvältä, kannattaa se napata vetoihin mukaan. Peesailussakin kannattaa panostaa maltilla, tutkia tilastot ja ottaa sekä olosuhteet että kokoonpanot huomioon.

Ehdottomasti arvokkain neuvo betsien peesailuun: Älä aseta vetoa sokkona, vaan tutki kohde myös itse!

Uhmapelaajien askelohjeet vedonlyöntiin:

 1. Valitse mieluisa bonus parhaat vedonlyöntibonukset-listalta ja siirry kyseiselle vedonvälittäjälle.
 2. Avaa pelitili tai tunnistaudu pankkitunnuksin, jos kyseessä on vedonlyöntiyhtiö joka tarjoaa vedonlyöntiä ilman rekisteröitymistä. Lunasta tervetuliasbonuksesi talteen!
 3. Selaa kohteita ja pidä mielessä tämän yleisen vedonlyöntioppaan vinkit. Voit selata vedonlyöntikohteita lajeittain tai iskeä vetosi live-vedonlyöntiin – eli käynnissä oleviin kohteisiin/matsiin.
 4. Näet kohteen kohdalla tarjolla olevat vetovaihtoehdot sekä kertoimet. Valitse omasi ja aseta panos. Useimmiten pystyt heti näkemään kyseisellä panoksella mahdollisesti saavutettavan vetovoiton.
 5. Sitten vaan popparit kouraan, matsia seuraamaan ja jännäämään. Tekemäsi vedot ja voitot näet pystyt tarkistamaan pelaajaprofiilistasi.

Mistä tunnistaa parhaat vedonlyöntiyhtiöt?

Vedonlyöntiyhtiöitä ja pelisivustoja vertaillessa parhaat tunnistaa yleensä seuraavista tekijöistä: kertoimet, kohteet, turvallisuus, lisenssi ja verovapaus, bonukset ja tarjoukset, live stream.

Kertoimet ovat todella merkittävässä asemassa vertaillessa eri vedonlyöntiyhtiöitä – ne vaikuttavat suuresti menestykseesi vedonlyönnissä. Älykäs vedonlyöjä kairaa sellaisia kertoimia, joista löytyy hänelle itselleen etua – eli saa lyötyä vedon edukkaasti riskiin nähden. Täydellistä todennäköisyysarviota ei kukaan voi määrittää, vedonlyöntiyhtiöilläkin ja heidän kertoimenlaskijoillaan käy välillä inhimillisiä mokia – jolloin Uhmapelaaja voi napata edullisen kertoimen kiinni.

Eri vetokohteet ja niiden tarjonnasta “shoppailu” on monelle vedonlyöjälle sitä parasta herkkua. Ja parastahan se on shoppailla putiikissa, jossa on laaja vetovalikoima – etenkin jos useamman eri lajin betsaus maistuu.

Turvallisuus ennen kaikkea – tämä sääntö kannattaa pitää mielessä myös vedonlyöntiyhtiötä valitessa. Jos pelitilillä komeilisi mukava vetovoitto ja kotiutus ei onnistuisikaan tai henkilökohtaiset tietosi olisivat kalasteluvaarassa, ketutus ei välttämättä riittäisi kuvaamaan tunnetta. Siksi kannattaakin tarkistaa peliyhtiön lisenssi ja tämän lisäksi varmistaa, että vedonlyöntisivustolla on salattu ja suojattu yhteys.

Vedonlyöntialaa reguloidaan eli säädellään lisenssein – luotettavan maan lisenssi on merkittävä pointti vedonlyöntiyhtiötä valitessa. Tässä siis uhmakkuus sivuun – älä pelaa linsensoimattomilla vedonlyöntisivustoilla. Yleisin näistä vedonlyöntiyhtiöiden ja kasinoiden lisensseistä on Maltan lisenssi, jonka tunnistat MGA-logosta.

Euroopan talousalueella toimivilla vedonlyöntiyhtiöillä ja -sivustoilla on etu suomalaisille pelaajille: vetovoittojen verovapaus. Kansainvälisten vedonlyöntiyhtiöiden sivuilla ansaitut vetovoitot ovat siis verovapaita, kunhan kyseisellä yhtiöllä on EU-pelilisenssi.

Parhaat vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat luonnollisesti myös parhaat bonukset ja tarjoukset vedonlyöntiin, sillä ne haluavat pitää pelaajat tyytyväisinä. Ja tämähän on toki se kuuluisa win-win situation, koska tarjoukset voivat kasvattaa vetotuottojasi huimasti. Parhaat vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat yleensä uusille ja vanhoille asiakkaille jonkin tai useamman seuraavista: ilmaisveto,riskitön veto, talletusbonus, korotettu kerroin tai ilmaista pelirahaa vedonlyöntiin.

Parhailta vedonlyöntisivustoilta onnistuu myös live-vedonlyönti. Itse otteluiden seuraaminen live streamista on kuitenkin yksi tärkeimmistä pointeista. Monet vedonlyöntisivustot tarjoavat live stream -lähetyksiä eri sarjoista. Näitä pääset seuraamaan joko iskemällä pienen panoksen otteluun vedon muodossa tai joskus sekin riittää, että sinulla on kyseisen vedonlyöntiyhtiön pelitilillä saldoa.

Ilmainen vedonlyöntiopas – parhaat peliyhtiöt vedonlyöntiin

Parhaat peliyhtiöt vedonlyöntiin 2024

Mitkä sitten ovat Uhmapelaajien mielestä parhaat vedonlyöntiyhtiöt betsaamiseen?


BetsAmigolla pääset lyömään vetoa sombrero päässä loistavilla 1×2 kertoimilla joka päivä koko vuoden ympäri!


XLBet rokkaa oikein toden teolla! Lähde testaamaan uusittu sivusto jopa viidellä 20 euron ilmaisvedolla ilman kierrätystä!


Novibet on huippuluokan vedonlyöntisivusto, jossa Uhmapelaajat pääsevät nauttimaan laadukkaasta sportsbookista ja loistavasta tarjouksesta!


21bets tarjoilee loistavan tervetulotarjouksen, lähde samantien koeajolle!

Bonukset vedonlyöntiin

Minimikertoimet vaihtelevat useimmiten 1,40-2,00 välillä. Kierrätysvaatimus puolestaan on 3-8 -kertaisesti talletus sekä saatu bonus. Nämä ehdot on helppo täyttää, kunhan pitää pään kylmänä, sillä minnekään ei ole kiire. Usein kierrätykseen on aikaraja, joka on normaalisti 30-60 päivää. Kierrätys kannattaa tehdä hiljalleen ja maltillisin panoksin. Näin saa parhaan mahdollisen lopputuloksen kierrätykselle.

Bonusehdot kannattaa lukea aina, sillä niissä on paljon eroja. On olemassa joitain harvoja sivustoja, joissa bonusehdot eivät täyty eli kierrättäminen ei onnistu, mikäli sinulla ei ole alkuperäistalletustasi joko kokonaan hävitty tai jossain vedossa kiinni. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaiseen vetoon käytetään ensin talletusta ennen kuin bonus alkaa kierrättymään.

Bonuksilla saat hyvin testailtua eri peliyhtiöitä, ja mahdollisesti nostettua helppoa rahaa ulos, mikäli peliyhtiö ei miellytä tai palvele juuri sinun tarpeitasi. Muiden mielipiteitä ja neuvoja kannattaa kuunnella vedonlyöntiyhtiötä valitessa. Alkuun kannattaa aloittaa yhdessä paikassa ja vaihtaa mikäli kyseinen yhtiö ei miellytä. Bonukset kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä saat talletuksen päälle joka tapauksessa ilmaista pelirahaa, jonka kierrättämällä saat ylimääräistä tilille!

Kertoimet vaihtelevat myös hyvin paljon yhtiöiden välillä. Ei siis kannata tarrautua ainoastaan bonuksiin – vetokohteiden kertoimet saattavat olla niinkin paljon paremmat, että se on jo itsessään pitkällä aikavälillä omanlainen bonuksensa.

Uhmapelaajien kautta pääset iskemään näppisi kiinni toinen toistaan huikeampiin vedonlyöntibonuksiin: meiltä löydät parhaat talletusbonukset, riskittömät vedot ja ilmaisvedot. Listaamme myös vedonlyöntiyhtiöt, joilla voit lyödä vetoa ilman rekisteröitymistä.

Parhaat vedonlyöntibonukset löydät Uhmapelaajat.comista!

Vedonlyönti – erilaiset vetomuodot

Handicap – tasoitusveto

Handicapista puhuttaessa tarkoitetaan vedonlyönnissä tasoitusta. Asettaessasi vedon esimerkiksi Kouvot handicap +15,5 –kohteeseen, tasoitusvetosi johtaa heti ottelun alussa 15,5 pisteellä. Mikäli Kouvot häviää maksimissaan 15 pisteellä, voitat vedon. Jos taas Kouvot häviää yli 15 pisteellä, häviät vedon.

Handicapit ovat kaikissa lajeissa yleisiä – nämä ovat helpoimpia tasoituksia ymmärtää ja lyödä.

Asian handicap – aasialainen tasoitus

Asian Handicap onkin hieman haasteellisempi selittää. Sanotaan, että lyöt vedon esimerkiksi -1,00:n tasoituksella kotijoukkueelle jalkapallo-otteluun. Tämä tarkoittaa sitä, että kotijoukkueen tasan yhden maalin voitto vasta palauttaa panoksesi ja tätä suuremmat voitot puolestaan tuovat voiton. Aasialaisille tasoituksille tyypillistä on tasapeli-vaihtoehdon puuttuminen, mikä mahdollistaa vedon mitätöinnin ja panoksen palautuksen.

Aasialaisiin tasoitusvetoihin kuuluvat myös neljäsosatasoitukset, joissa liikutaan jo lähes rakettitieteen puolella. Näissä vedoissa veto jaetaan käytännössä kahtia.

Alla on eritelty tarkemmin mahdollisia aasialaisia tasoitusvetoja esimerkkien kera:

Liverpool ja Barcelona kohtaavat Mestarien liigan lohkovaiheessa. Ottelu päättyy 1-1.
Toivo on asettanut vetoja seuraavasti:

 • Liverpool -0,25 – panos 5 euroa
 • Liverpool +0 – panos 10 euroa
 • Liverpool +0,25 – panos 20 euroa – kerroin 1,60

Ensimmäinen ja kolmas veto jaetaan käytännössä kahtia, koska ne ovat neljäsosatasoitusvetoja. Ensimmäisen vedon panos jaetaan puoliksi siten, että 2,5 euroa menee +0:lle ja 2,5 euroa -0,5:lle. Peli päättyi tasatulokseen, joten Toivo saa vedosta takaisin 2,5 euroa. 2,5 euron osuus -0,5:lle oli häviävä.

Toivon toinen veto oli Liverpool +0 eli tasatuloksella Toivo saa panoksen takaisin. Kirjanpitoon Toivo merkitsee palautukseksi 10 euroa eli nettovoitoksi 0 euroa.

Kolmas veto jaetaan ensimmäisen tapaan kahtia eli 10 euroa menee +0:lle ja 10 euroa +0,5:lle. Vedon ensimmäinen puolikas tuottaa saman lopputuleman kuin Toivon toinen veto eli tästä tulee 10 euroa palautusta pelitilille. Kolmannen vedon toinen puolikas osuu, koska +0,5:n tasoituksella tasapelikin riittää.

Toivo merkitsee kirjanpitoon koko vedosta puolikkaan voiton ja palautukseksi 26 euroa, josta 6 euroa on nettovoiton osuus (+0/10€/panoksen palautus & +0,5/16€/voitto).

3-Way Handicap – kolmen suunnan tasoitus

3-Way handicapissa eli kolmen suunnan tasoituksessa on myös tasapelin mahdollisuus. Jos vastakkain olisivat vaikka Manchester City ja Manchester United, voit lyödä tasoituksia +1, +2, +3… maalia haluamallesi joukkueelle.

Jos valitset tasoitukseksi esimerkiksi Manchester United +1 ja kohteeksi Tasapelin, niin Manchester Cityn tulee voittaa tasan yhdellä maalilla, jotta vetosi osuu. Mikäli peli päättyy tasan, City voittaa yli yhdellä maalilla tai City häviää ottelun, häviät vedon.

Yli/Alle-vedot

Pääsääntöisesti näissä pelataan ottelukohtaisia maali- tai pistemääriä. Voit esimerkiksi veikata, että ottelussa tulee yli 2,5 maalia. Tässä tapauksessa jos ottelussa tulee vähintään 3 maalia, voitat. Jos ottelussa tehdään maksimissaan kaksi maalia, häviät vetosi.

Yksinkertaista matematiikkaa, eikö vain?

BTTS – Molemmat joukkueet tekevät maalin

Tässä vetomuodossa voi veikata kyllä- tai ei-vaihtoehtoa. Yksiselitteisesti Both Teams to Score – Yes –vedossa molempien joukkueiden tulee tehdä maali, jotta veto osuu. Jos lyöt Ei-vedon, jommankumman joukkueen tulee jäädä ottelussa nollille, jotta pääset lunastuspuuhiin.

Moneyline

Moneyline terminä on peräisin rapakon takaa Yhdysvalloista. Termi on sittemmin rantautunut Eurooppaan ja käyttö on yleistä juuri jenkkilajien vedonlyönnissä. Moneyline-vedoissa lyödään vetoa ottelun lopullisesta voittajasta ja vaihtoehtoja on useimmiten kaksi, ellei tasapelivaihtoehto ole jostain syystä käytössä. Suomalaisille moneyline-vedot ovat jo jokseenkin tuttuja vaikkapa NHL-vedonlyönnistä.

Tulosveto

Tulosvedossa veikataan ottelun lopputulosta, eli tarkkoja maalimääriä molemmilla joukkueilla. Esimerkkinä toimii jälleen yllä mainittu Manchesterin derby, jonka oletetaan päättyneen 2-1 Citylle. Mikäli olisit lyönyt yllä mainittuun otteluun tulosvetona 2-1, olisit voittanut vetosi.

Scorecast, Wincast ja Timecast -vedot

Näissä vetotyypeissä ideana on yhdistää maalintekijäveikkaus lopputulos-, voittaja- tai maalintekoaikaveikkaukseen, jolloin kyseessä on ikään kuin saman ottelun kohteista rakennettu yhdistelmäveto. Kertoimet hipovat näissä kohteissa usein taivaita.

Match Parlay -vedot

Match Parlay -vedoissa veikataan sekä ottelun piste-/maalimäärää että ottelun voittajaa. Tämä korottaa totta kai kerrointa suuremmaksi kuin pelkän maalimäärä- tai voittajavedon kerroin olisi. Useimmat kohteet ovat variaatioita näistä perusvedoista.

Todennäköisyydet ja kertoimet vedonlyöntiin

Todennäköisyydet ja kertoimet vedonlyöntiin – rajakertoimet, ylikerroin, alikerroin

Todennäköisyyksiä käyttäen voit laskea jokaiselle kohteelle rajakertoimen eli oman kertoimesi, jonka antaisit kyseiselle kohteelle ja verrata arviotasi vedonlyöntiyhtiön tarjoamaan kertoimeen. Mikäli peliyhtiön kerroin ylittää tämän lasketun kertoimen arvon, on kyseessä paljon puhuttu ylikerroin. Ylikerroin siis kertoo, onko vetokohteesi odotusarvollisesti positiivinen.

Kun taas rajakertoimen arvo alittuu, on kyseessä Uhmapelaajan inhoama alikerroin. Alikertoimia ei kannata koskaan pelata, sillä niissä vedon voitollisuus riskiin nähden on liian pieni. Se on vähän kuin olisi sijoittanut Nokiaan tukka sekaisin joskus 2000-luvun villeinä vuosina. Tästä päästäänkin hienosti hyvin erikoisella aasinsillalla odotusarvoon.

Mikäli kerroin on alikerroin, odotusarvo on liian pieni, jotta kohde olisi pelattava. Tämä tarkoittaa siis kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että panostaessa kohteeseen on voittavan vedon tuoma palautus liian pieni riskiin nähden.

Kerroin lasketaan kaavalla:
1/Todennäköisyys desimaalimuodossa=Rajakerroin

ESIMERKKI:

Toivo Voittonen on tutkinut yön NHL-ottelun kaikki mahdolliset vaikuttavat tekijät. Hän on päättänyt laskea rajakertoimen kohteelle, koska ei ole varma, onko odotusarvo sopiva riskiin nähden. Hän aikoo pelata kotijoukkueen voittoa ja on laskenut todennäköisyydeksi 55%. Tasapelille Toivo antaa vain 19% todennäköisyyden ja vierasvoitolle 26%.

Kotijoukkueen kerroin on 2,18, joten mikäli laskettu kerroin alittaa tämän peliyhtiön kertoimen, on odotusarvo vedolle positiivinen. Todennäköisyysprosentti merkitään kaavaan sen desimaalimuodossa.

Toivo toteaa, että peliyhtiön kerroin on liian suuri eli ylikerroin. Odotusarvo on hyvinkin positiivinen, joten Toivo laittaa vedon sisään.

Mikä on Kellyn kaava – voinko saada sen avulla suurempia voittoja vedonlyöntiin?

Kellyn kaava on laajalti vedonlyöntiammattilaisten käyttämä panostuskaava, jolla pyritään optimoimaan pelikassan kasvu pitkällä aikavälillä. Aloittelijan kannattaa olla Kellyn kaavan kanssa äärimmäisen varovainen, sillä menestyminen edellyttää äärimmäisen tarkkoja todennäköisyysarvioita otteluiden eri lopputulemille. Mikäli arviot menevät pieleen, tuottaa Kellyn kaavalla panostaminen mahdollisesti harmia muita panostusstrategioita herkemmin.

Kellyn kaava menee kaikessa monimutkaisuudessaan näin:

(todennäköisyysarvio desimaalimuodossa*kerroin-1)/(kerroin-1) = kaavan ehdottama panos prosenttiosuutena pelikassastasi

Otetaan esimerkiksi yllä mainittu NHL-ottelu, johon Toivo on laskenut omat todennäköisyysarvionsa, joka viime kädessä on kuitenkin Toivon subjektiivinen mielipide. Toivon laskuri tuottaa kotivoitolle todennäköisyydeksi 55% ja peliyhtiön kerroin on 2,18. Toivon pelikassa on kooltaan 1000 euroa, joten alla on havainnollistettuna Kellyn kaavan ehdottama panos yön NHL-peliin.

(0,55*2,18-1)/(2,18-1)=16,86% eli 168,60 euroa

Kellyn kaavan ehdottama panos kuulostaa suurelta ja sitä se oikeastaan onkin. Ammattipelaajat pienentävät riskiään lisäämällä yhtälöön panosjakajan.

Ilman jakajaa tiedossa on oikeastaan käytännössä varma konkurssi, koska auringontarkkoja todennäköisyyksiä otteluiden lopputulemista on lähes mahdotonta mallintaa. Mitä suurempi jakaja, sitä enemmän vedonlyöjä on turvassa pahojen tappioputkien osuessa kohdalle. Jos todennäköisyysarviossasi on paljon epävarmuustekijöitä, kannattaa jakajaa kasvattaa suuremmaksi.

Yllä olevan panostusesimerkin voimme siis jakaa vaikkapa neljällä, jolloin Toivo panostaisi kohteeseen noin 4,22% pelikassastaan eli 42,20 euroa. Tämä onkin huomattavasti turvallisempi ja pitkäjänteisempi tulokulma Kellyn kaavan käyttöön.

Kärsivällisyydellä ja intohimolla tulosta syntyy ennen pitkää varmasti!

Mitä Kellyn kaava tarkoittaa – miten se liittyy vedonlyöntiin?

Arbitraasi – mikä se on?

Arbitraasiveto eli pelkistettynä ja englanniksi ilmaistuna sure bet on vedonlyöntistrategia, jolla pyritään lukitsemaan voitot käyttäen vähintään kahden eri pelisivuston tarjoamia kertoimia. Kuulostaa ehkä hassulta, että vedonlyöntimarkkinoilla sattuu eteen tilanteita, joissa voit tehdä lähestulkoon varmaa rahaa kertarysäyksellä. Joskus kuitenkin näitä kertoimien eroavaisuuksia pääsee hyödyntämään.

ESIMERKKI:

Nashville Predators isännöi ennakkoon huipputasaisessa kamppailussa Washington Capitalsia. Peliyhtiö A tarjoaa kertoimeksi Predatorsin lopulliselle voitolle 2,05 ja peliyhtiö B on kerroinasettelussa eri linjoilla ja tarjoaa Predatorsille kertoimeksi 1,85. Peliyhtiö B tarjoaa Capitalsille kerrointa 2,06. Tällöin on syntynyt tilanne, jossa molempia joukkueita pelaamalla saat viivan päälle joka tapauksessa mammonaa.

Varoituksen sananen kuitenkin arbitraasivedoista: osa peliyhtiöistä suhtautuu tähän vedonlyöntistrategiaan nihkeästi ja panosrajoitukset eivät ole poissuljettu skenaario. Kerrointen nopeat liikkeet saattavat myös syödä ”arbiedut” nopeasti. Arbitraasivedonlyönti onkin oma taiteenlajinsa ja tässä strategiassa menestyminen vaatii myös paneutumista.

Voitollinen vedonlyönti – miten voin varmistaa voitot?

Jokaisen vetoa lyövän tavoite on toki voitollinen vedonlyönti – miten tämä sitten onnistuu? Kärsivällisyydellä.

Vedonlyöntioppaassamme mainitut kassanhallinta,todennäköisyyslaskelmat ja Kellyn kaava avittavat tietä onneen, mutta eivät anna oikotietä. Tappiot ja häviöt on hyväksyttävä nöyränä pelin henkeen kuuluviksi, pikavoittoja tai täysin omissa käsissä olevia varmoja voittoja ei kannata odottaa.

Vedonlyönnillä tienaaminen ja vedonlyötiammattilaiseksi nouseminen – ja täten toistuvat voitot ovat mahdollisia, mutta on muisetattava säilyttää kriittinen ja analyyttinen ote pelaamiseen.

Uhmapelaajien vinkit voitolliseen vedonlyöntiin:

1. Pelaa kohteita ja sarjoja, jotka tunnet ja joita seuraat.
2. Laske jokaisen pelaamasi kohteen todennäköisyydet.
3. Tunnevedot veks – hyväksy tappiosi ja suuntaa katse eteenpäin.
4. Etsi ylikertoimia eli kohteita, jotka vedonlyöntiyhtiö on aliarvioinut.
5. Pelaa singlekohteita – järjestelmävetojen osumatodennäköisyydet ovat hyvin matalalla.
6. Ota mehut irti erikoisvedoista, kuten moneyline-vedot.

Ja se tärkein – ei parane unohtaa Uhmapelaajien asiantuntevia ja perusteltuja vedonlyöntivihjeitä. Veikkausvihjetiimimme on valittu tarkalla seulalla – voit olla varma, että saat vetovihjeidemme myötä vedoillesi erinomaisen odotusarvon.

Vedonlyönti ammattina

Yllä sivuttiinkin jo hieman ammattimaisempaa lähestymistapaa vedonlyöntiin. Vedonlyöntiammattilaisuudesta keskustellaan nykyisin laajalti ja kyseisen ammatin olemassaolokin on jopa kyseenalaistettu. Miten vedonlyöntiammattilaisuus sitten määritellään? Jos leipä tulee pöytään yksinomaan vedonlyönnistä pitkällä aikavälillä, voidaan hyvällä syyllä puhua ammattilaisuudesta.

Vedonlyönti kuulostaa ammattina tietysti hohdokkaalta, mikä tiettyyn pisteeseen varmasti pitääkin paikkansa. Ammattilaisuutta ei kuitenkaan ole mahdollista saavuttaa ilman kovaa työtä, kärsivällisyyttä ja uskoa omaan tekemiseen. Kovasta matemaattisesta osaamisesta ja esimerkiksi tilastotieteen opinnoista on paljon hyötyä, mutta usein nämä eivät yksinään vielä takaa vedonlyönnissä menestymistä. Menestymiseen tarvitaan myös reilu annos markkinatuntemusta ja tietenkin tietotaitoa omasta lajista.

Vedonlyöntiammattilaisuuteen pätevät myös tutut sanonnat tie huipulle on pitkä ja kivinen sekä huipulla tuulee aina. Päästäksesi vedonlyönnin huipulle, työtunteja on tehtävä takuulla tuhansia. Jos saavutat huipun ja mielit pysyä siellä, työn määrä ei ainakaan vähene. Vedonlyöjistä ainoastaan murto-osa pelaa pitkällä aikajänteellä voitollisesti ja tuosta harvasta ja valitusta joukosta edelleen murto-osa lyö vetoa ammatikseen.

Mitä tuplaus tarkoittaa vedonlyönnissä?

Vedonlyöjät ovat kautta aikojen tutkineet ja testanneet erilaisia vedonlyöntistrategioita, joilla voisi rikastua. Oikotietä onneen ei ole olemassa, mutta osa strategioista tarjoaa mahdollisuuksia lisätienesteihin ja totta kai viihdettä.

Tuplaus on ollut viihdevedonlyöjien suosima strategia jo iät ja ajat – ja on niin sanottu low risk – high reward -strategia, joskin isoille rahoille pääseminen vaatii nappionnistumista.

Alkuun pääsee pikkupanoksella – esimerkiksi 10 eurolla, joka sijoitetaan vetoon, jonka kokonaiskerroin on 2,00 tai yli. Jos vetosi osuu, bruttovoittosumma panostetaan seuraavaan vetoon, jossa taas kokonaiskertoimen on oltava 2,00 tai yli. Tätä jatketaan aina seitsemänteen päivään asti.

Vedonlyönti ja verotus – ovatko vedonlyöntivoittoni verovapaita?

Vedonlyönti ja verotus – tarvitseeko vetovoitoista maksaa veroa?

ETA-alueeseen eli Euroopan talousalueeseen lukeutuu EU-maat sekä Islanti, Liechtenstein ja Norja. Tämän alueen sisälle rekisteröidyt pelisivustot ovat vedonlyöntivoittojen suhteen verovapaita. Suomalaisena pelaajana vedonlyönti ja verotus toimii osaltasi niin, että voit nostaa vetovoitot verottomasti pelitililtäsi, kunhan vedonlyöntiyhtiö toimii ETA-alueen sisällä.

Useimmat pelisivustot toimivat Maltalta käsin. Tämä käsittää lähes kaikki Uhmapelaajien suosimat sivustot. Vedonlyöntiyhtiöiden rekisteröintitiedot ja –paikat löytyvät aina sivustojen Säännöt ja ehdot –osiosta.

Voit toki harrastaa vedonlyöntiä myös sivustolla, joka toimii ETA:n ulkopuolella – tällöin tosin tulee huomioida seuraava verotusseikka: voitoista maksetaan veroa riippuen siitä, missä maassa kyseinen yhtiö on lisensoitu.

Limitit – mitä ne ovat?

Olet ehkä joskus vedonlyöntipiireissä tai eri vedonlyöntifoorumeilla kuullut puhuttavan limiteistä eli pelisivustojen asettamista henkilökohtaisista panosrajoituksista. Näitä rajoituksia jaellaan hyvin tarkan harkinnan seurauksena niille pelaajille, jotka kykenevät pitkällä aikavälillä tienaamaan huomattavia summia rahaa vedonlyönnillä.

Eri sivustoilla on erilaisia mekanismeja voittavien pelaajien havaitsemiseen ja joskus jopa vedonlyönnin palveluntarjoaja saattaa olla asialla ja lätkäistä rajoitukset pelitilille. Klassinen tapa saada panosrajoitukset on iskeä suuria panoksia pienimpiin lajeihin tai sarjoihin single- eli yksittäisvetoina. Peliyhtiöt tekevät rajoitustoimia muistakin syistä, mutta näitä päätöksiä ei pelaajille useimmiten avata.

Rajoittavatko kaikki sivustot voittavien pelaajien panoksia?

Eivät tietenkään. Pinnacle on esimerkiksi kuuluisa siitä, että jopa ammattivedonlyöjät toivotetaan avoimin sylin tervetulleiksi. Myös erilaiset vedonlyöntipörssit ovat ammattipelaajien suosiossa, sillä henkilökohtaisia panosrajoituksia ei näissä pörsseissäkään ole.

Voinko välttää panosrajoitukset?

Rajoituksia voi tietyillä tavoilla välttää ainakin hetkellisesti. Jos pelitilisi joutuu tarkempaan syyniin, punnitaan sitä seuraavaksi erilaisista näkökulmista. Alla olevilla ohjeilla voit mahdollisesti ainakin ylläpitää tietynlaista viivytystaktiikkaa ja pidentää rajoituksettoman pelitilisi käyttöikää.

 • Lyö vetoa suosituista sarjoista ja lajeista. Englannin Valioliiga, Mestarien liiga, NHL, NBA ja NFL keräävät käsittämättömän määrän vetoja joka kierroksella. Jos itse liityt tähän kirjavaan joukkoon, et erotu massasta ja saat lyödä vetoa rauhassa haluamillasi panoksilla.
 • Panosta tasaeuroin tai jos mahdollista, pyöreillä numeroilla. ”Epätasaisilla” panoksilla pelaavat nostattavat vedonlyöntiyhtiöiden takahuoneissa taatusti kulmakarvoja, sillä tällaiset panokset ovat lähes aina merkki jonkinasteisesta systemaattisesta pelaamisesta.
 • Älä lähetä vetojasi manuaaliseen hyväksyntään tai pelaa maksimipanoksilla, jos sellainen on tiedossa. Manuaalisella hyväksynnällä tarkoitetaan tilannetta, jossa vedonlyöntiyhtiön tai pelipalveluntarjoajan asettama maksimipanos ylittyy. Tällaista panosta ei tietenkään suoraan hyväksytä, mutta pelaajalla on mahdollisuus lähettää haluamansa panos manuaalisesti hyväksyttäväksi. On sanomattakin selvää, että yksikin hyväksymispyyntö aiheuttaa pelaajalle korvamerkinnän.
 • Älä pelaa selkeitä virhekertoimia – tällä tarkoitetaan vedonlyöntisivuston tai palveluntarjoajan kertoimenlaskijan tekemiä näppäilyvirheitä tai karkeita arviointivirheitä. Tällaiset vedot useimmiten mitätöidään pelisivuston sääntöjen ja ehtojen nojalla.
 • Älä pelaa yli yhtä vetoa samaan kohteeseen – useampi veto samaan kohteeseen ”triggeröi” vedonlyöntisivuston hälytysjärjestelmät.
 • Aloita tallettaminen maltillisilla summilla – suurista ensitalletuksista on myös tiedossa hyvin todennäköinen korvamerkintä.
 • Pelaa välillä huvin vuoksi monen kohteen yhdistelmävetoja – pidä järki mukana, jotta viivan alle jää kuitenkin mammonaa. Panokset näissä hämäysvedoissa kannattaa pitää pieninä, koska odotusarvo lipsahtaa helposti negatiivisen puolelle.
 • Kokeile onneasi pelisivuston kasinolla tai bingossa. Panokset kannattaa näissäkin pitää jo lähtökohtaisesti negatiivisen odotusarvon vuoksi matalina ja mahdollisesti yhdistää nämä kasino- tai bingopelailut johonkin sivuston bonus tarjoukseen.

Näillä ohjeilla on mahdollista lentää tutkan alla pitkäänkin ja nauttia isoista panosrajoituksista. Sinällään onnistuminen toki riippuu monesta eri asiasta, kuten vedonlyöntiyhtiön riveissä leipänsä tienaavien tarkkaavaisuudesta.

Yleisenä vinkkinä on viihdepelaajaksi naamioituminen. Voi olla, että jäät haaviin hyvinkin nopeasti, sillä panosrajoitukset tulevat jossain vaiheessa käytännössä kaikille voittaville pelaajille. Pelaamalla korttinsa oikein voi vedonlyöntisivuston antamaa kuoliniskua viivyttää jopa vuosikausia.

Vedonlyönti FAQ
Vedonlyönti eri urheilulajeista - mistä parhaat oppaat? arrow-icon
Vinkit vedonlyöntiin - mistä parhaat vetovihjeet? arrow-icon
Onko vedonlyöntiin tarjouksia – mistä löytää parhaat vedonlyöntibonukset? arrow-icon
Mitä tarkoittaa vedonlyönti ilman rekisteröitymistä? arrow-icon
Verovapaat vetovoitot? Pitääkö vetovoitoista maksaa veroa? arrow-icon