Yleinen vedonlyöntiopas

Vedonlyöntioppaat Uhmapelaajille

Perusasiat kuntoon

Uhmapelaajien vedonlyöntioppaassa käsitellään perusasioita vedonlyöntiin liittyen. Mikäli olet aloittamassa vedonlyöntiä tai haluat muuten vain lisätä tietopankkiasi, tästä on erittäin hyvä aloittaa!

Tietoa löytyy perustiedoista, kuten pelikassasta ja bookkerin valinnasta syventäviin tietoihin – arbitraasivetoihin sekä voimalukuihin asti. Alkuun käydään kuitenkin harrastuksen perusteita läpi eli tutustutaan panostukseen, kirjanpitoon sekä ylipäätään voitollisen vedonlyönnin saloihin.

Vedonlyöntiin aina liittyy voittaminen ja häviäminen. Tarkoituksena on kuitenkin pitää pelaaminen voitollisena, jotta harrastuksesta ei muodostuisi taloudellista harmia. Ainahan toki on olemassa riski huonommista kausista, jolloin tulee osata pitää taukoa. Itse taukojen pitämiseen ei juurikaan voi vinkkejä antaa. On jokaisen itse päätettävissä, milloin taukoja haluaa pitää vai pitääkö ollenkaan.

Mr.Veto haluaa lausua suuret kiitokset herralle nimeltä Uhmasaitti, joka on koonnut tämän oppaan kaikkien Uhmapelaajien avuksi!

Yleisen vedonlyöntioppaan ohella sinun kannattaa tutustua lajikohtaisiin opuksiin. Valitse vain laji ja pääset lukemaan sitä käsittelevän Uhmapelaajien tarjoaman oppaan – jääkiekkoon, jalkapalloon, tennikseen, koripalloon, snookeriin ja baseballiin.

Pelikassa, panostus

Pelikassa, panostus

Pelikassalla tarkoitetaan varoja, jotka on varattu pelaamiseen. Nämä rahat kannattaa kuitenkin pitää erillään muista rahoista, jotta käsitys kassan kehityksestä pysyy selvänä. Aloituskassa on yleensä aina melko pieni, mutta tätä summaa lähdetään korottamaan pikkuhiljaa, jotta päästään haluttuun lopputulokseen eli voitolliseen pelaamiseen.

”Rikastuminen ei tapahdu hetkessä, vaan se on pitkä prosessi.”

Tätä fraasia kuullaan paljon, mutta on totta joka sana. Vain murto-osa pelaajista kokee äkillisen rikastumisen ja suurin osa näistä rikastuneista on lottovoittajia tai jonkin muun arvonnan voittajia. Vedonlyönnissä ei kuitenkaan rikastu hetkessä, vaan se tosiaan on kärsivällisyyden ja pitkäjänteisyyden tulos.

Pelikassaa kehitetään hiljalleen maltillisin panoksin ja hiljalleen voittaen. Koko kassaa ei kannata lyödä yhteen kohteeseen kiinni, vain murto-osa siitä. Täten päästään tilanteeseen, jossa riskit ovat pienemmät, mutta voittoa tulee, mikäli kohde osuu. Panostus pidetään aina sellaisena, ettei mahdollinen tappio ole liikaa omalle pelikassalle.

Mikä sitten on sopiva panos?

Sopiva panos riippuu täysin kohteesta. Mikäli kohde tuntuu todella hyvältä tietojen ja taustojen tutkimisen jälkeen, voi panos olla hitusen suurempi. Mikäli kohteesta on hieman epävarmempi olo, kannattaa panostus pitää pienenä tai jättää kohde kokonaan pelaamatta. Panostusskaalaan vaikuttavat monet tekijät, kuten pelikassan suuruus, oma taloudellinen tilanne, kohteen ”varmuus” sekä totta kai kerroin.

Mikä on panosskaala?

Tällä tarkoitetaan sitä, että panostus pidetään tietyn suuruisena. Suuruus vaihtelee paitsi pelikassan koon mukaan, mutta ennen kaikkea oman päätöksen mukaan. Panostus tulee aina pitää maltillisena – ei kannata asettaa esimerkiksi puolia pelikassasta yhteen kohteeseen. Useimmiten panostus pidetään 1-10% pelikassasta per kohde.

Yksikköpanostus onkin oiva tapa pysyä kartalla, miten paljon panostaa kohteeseen. Yksikköpanostuksella tarkoitetaan, että pelikassa jaetaan euroista yksiköihin. Kassan voi jakaa kymmeneen, sataan tai vaikka tuhanteen yksikköön. Todella pientä kassaa on kuitenkin turha jakaa yksiköihin.

ESIMERKKI

Toivon pelikassa on 1 000€ ja hän haluaa jakaa tämän yksiköihin. Toivo päättää jakaa pelikassan 1000 yksikön kassaksi, jolloin panostus on helpoin laskea. Hän on päättänyt panostaa 1-5% pelikassasta kohteisiin, jotka aikoo pelata. Tällöin 10 yksikköä vastaa yhtä prosenttia pelikassasta, mikä on euroissa 10€. Panostus pysyy siis todella maltillisena, kun maksimipanos on 50€ eli 5% pelikassasta. Näin Toivo pääsee kasvattamaan pelikassaa hiljalleen ja nauttimaan vedonlyönnin voitoista. Näillä tienesteillä Toivo voi ostaa lähikaupasta vaikka sitä kalleinta kanakeittoa.

Panostuksen ollessa maltillinen, on tappion riski määrällisesti paljon pienempi. Maltillinen panostus kannattaa pitää mielessä niin tappio- sekä voittoputken aikana. Tämän vuoksi yksikköpanostus on enemmän kuin suositeltavaa, sillä panostus pysyy poikkeuksetta näin säntillisenä eikä pelikassa vaarannu.

Kirjanpito

Kirjanpito on yksi suurimmista apuvälineistä vedonlyönnin voitollisuuden kannalta. Kirjanpito auttaa pysymään kartalla sekä pelikassan kehityksessä että paljastaa voitolliset lajit ja sarjat. Kirjanpito on vedonlyöjän äärirehellinen ystävä. Mikäli omaan vedonlyöntiin kuuluu monia lajeja ja sarjoja, kannattaa kirjanpitoon merkitä tarkasti lajit, sarjat sekä erilaiset asetetut kohteet.

Kirjanpito

Huomioi nämä asiat kirjanpidossa ja seurannassa: laji, sarja, kohde, päivämäärä, kerroin, peliyhtiö, panos, palautus.

Laji, sarja, kohde ja päivämäärä merkataan kirjanpitoon ensin. Nämä kohteet antavat tarvittavat tiedot lajikohtaiseen vedonlyöntiin sekä paljastavat mahdollisen aikajänteen voitollisuudessa. Tämän jälkeen lisätään kerroin ja peliyhtiö. Seurantaan kannattaa lisätä myös peliyhtiö, sillä näin voit vertailla vedonlyönnin aikana eri yhtiöiden tarjoamia kertoimia niissä sarjoissa, joihin asetat vetoja. Lisäksi sitten panos, joka antaa osviittaa pelaamiseen ja voitollisuuteen sekä kassanhallintaan liittyvissä asioissa.

Kirjanpidon yksi suurimmista eduista on sekin, että maltillinen panostus säilyy toiminnan keskiössä. Palautus tarkoittaa vedosta saatua voittoa tai koettua tappiota. Mikäli vetosi on voittava, merkkaat sarakkeeseen vetosi voiton, mutta mikäli koet tappion, merkkaat vedon hävityksi ja palautukseen panoksesi miinusmerkkisenä. Nämä tiedot antavat todella käsityksen siitä, miten kyseisen lajin vedonlyönti sujuu.

ESIMERKKI

Toivo lyö vedon 11.04.2018 Miami Heatin ja Toronto Raptorsin väliseen otteluun. Hän asettaa vedon Miami Heatin voitolle valitsemallaan peliyhtiöllä, joka tässä tapauksessa on Matchbook. Toivo on päättänyt panostaa omasta pelikassastaan 5% otteluun, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa 50 euroa. Miami Heat voittaa ottelun jatkoajalla lukemin 116-109. Toivon veto on voittanut. Hän merkitsee kirjanpitoon vedon ja voiton. Ja lähtee ostamaan kanakeittoa.

Toivo asetti myös toisen vedon samalle yölle. Minnesota Timberwolvesin ja Denver Nuggetsin tiukkaan kamppailuun Toivo asetti 50€ panoksen Denver Nuggetsille kertoimella 2.44. Hän pelasi tämän vedon myöskin Matchbookilla. Toivon harmiksi Denver koki karvaan tappion ottelussa, ja Toivo hävisi vedon. Toivo merkkaa kirjanpitoon vedon tappioksi. Toivo ei voi ostaa tällä kertaa kalleinta kanakeittoa.

Kirjanpito on pelikassan hallitsemista ja panostuksen pitämistä maltillisena. Kirjanpito antaa työkaluja lajikohtaiseen menestykseen sekä ylipäätään vedonlyönnin pitämiseen voitollisena. Excel on erinomainen työkalu seurannan ja kirjanpidon pitämiseen.

Tiedon kerääminen ja analysointi oma leipälajinsa

Analysointi

Tiedon keräämiseen liittyy monia asioita. Ensinnäkin vedonlyöntiä kannattaa harrastaa sellaisissa lajeissa, joissa itseltä löytyy valmiiksi jo tietoa. Lajin aktiivinen seuraaminen edesauttaa valtavasti vedonlyönnin voitollisuutta, joka tässä harrastuksessa on yleensä se pääpointti. Pelkkä seuraaminen ei yksinomaan riitä, vaan pitää ottaa huomioon paljon muutakin.

Seuraaminen

Mikäli lajia seuraa aktiivisesti, on yleensä kartalla siitä, että mitkä joukkueet tai pelaajat nousevat paljon esiin. Tämä tuo etulyöntiaseman vedonlyöntiin, sillä valmiiksi tietous lajista löytyykin jo. Esimerkkinä voisin ottaa tähän koripallon. Olen itse seurannut koripalloa pienestä pitäen, ja tiedän lajista paljon. Peli on todella nopeatempoinen ja tilanteet voivat ottelun aikana muuttua moneen kertaan.

Esimerkiksi joukkue saattaa olla tappiolla paljonkin ennen ottelun puoltaväliä, mutta silti voittaa ottelun. Tässä astuu psykologiset tekijät, kuten momentum, kuvioihin mukaan. Yksinomaan lajikohtainen tietous ei todellakaan ole riittävä. Vaikka olisit urheilutietäjä, ei se kuitenkaan tee sinusta suurta vedonlyöntigurua.

Tilastot

Tilastoja tulee seurata. Niiden analysointiin liittyy monen monta seikkaa, ja kaiken tämän tiedon analysointi vie aikaa. Tilastojen muoto on täysin riippuvainen lajista. Esimerkiksi tenniksessä tulisi ottaa syöttöprosentit huomioon, kun taas jääkiekossa ylivoimateho on yksi tekijä. Hyvän pohjan tilastoihin antaa esimerkiksi Livetulokset, josta näkee sarjataulukon, joukkueiden tai pelaajien edelliset ottelut ja kohtaamiset, kuntopuntarin sekä koti- ja vierastilastot. Näitä käyttämällä saa jo hyvän pohjan tilastollisesta näkökulmasta vedonlyönnin kannalta.

ESIMERKKI JÄÄKIEKON PUOLELTA:

Toivolla on paljon tietoa NHL:stä, ja hän onkin tutkimassa mahdollisia kohteita yön peleihin. Toivo löytää ensimmäiseltä playoff-kierrokselta ottelun, jossa pelaavat vastakkain Vegas Golden Knights ja Los Angeles Kings. Hän tutkii runkosarjamenestystä ja huomaakin Vegasin pelanneen runkosarjan erittäin hyvin. Kings on pelannut kohtuullisen runkosarjan, mutta Vegasilla on tilastojen valossa mennyt paremmin. Hän huomaa myös, että joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet todella tiukkoja kuluvalla kaudella. Kaksi kohtaamista onkin ratkottu vasta jatkoajalla. Maaleja otteluissa on tullut todella niukasti, ja hän päättääkin ottaa vetolapulle maalimääräveikkauksen.

Peli päättyy tiukan taistelun jälkeen Vegasin kotivoittoon 1-0, ja Toivon asettama veto Alle 5 maalia on onnistunut.

Tilastoista saa todella hyvän pohjan vedolle, mutta ei niidenkään pohjalta yksinään voi vetoja lyödä sisään. Tilastotappioita tulee, eli joukkue on hurjassa voittoputkessa ja sitten tulee se yksi putken päättävä tappio. Tilastojen ja seuraamisen lisäksi on paljon muutakin, mitä tulee ottaa huomioon asettaessa vetoa ja etsiessä kohteita.

Olosuhteet ja kokoonpanot

Kokoonpanot

Kokoonpanot ja olosuhteet kannattaa aina huomioida, kun kohdetta alkaa tutkia. Nämä molemmat asiat voivat vaikuttaa kriittisesti ottelun kulkuun, ja kannattavuus vedon lyömisen suhteen laskee roimasti. Vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi merkittävät poissaolot ja ottelukohtainen panos kummallakin joukkueella.

Olosuhteet vaikuttavat oleellisesti ottelun kulkuun. Esimerkiksi kaksi joukkuetta saattavat taistella pudotuspeleihin pääsystä, mikä nostaa panosta molemmilla joukkueilla. Tunteet saattavat nousta pintaan, ja näin myös sääntöjä rikotaan paljon herkemmin. Voi myös tulla vastaan tilanteita, joissa toisella joukkueella ei ole enää mitään panosta kyseisessä ottelussa, kun taas toinen todella taistelee jatkoon pääsystä.

Kokoonpanoissa voi tulla suuriakin muutoksia eri otteluissa. Loukkaantumiset, lepuutukset ja kierrot kuuluvat kauden kuvioihin, sillä samat pelaajat eivät kykene pelaamaan joka ottelussa täysiä minuutteja, kaikkihan me tarvitsemme välillä lepoa. Otteluissa saattaa ilmetä yllättäviä ja kriittisiä poissaoloja, jotka vaikuttavat suuresti ottelun kulkuun.

ESIMERKKI

Toivo tutkii tulevan yön NBA-ottelua, jossa vastakkain pelaavat Houston Rockets ja Minnesota Timberwolves. Hän huomaa, että Minnesotan miehistöstä on loukkaantuneena joukkueen tärkein pelaaja, Jimmy Butler. Tämä johtaakin siihen, että Toivo ottaa poissaolon huomioon ja päättää asettaa vedon Houston Rocketsin voitolle. Butlerin ollessa poissa Houston Rockets voittaa ottelun leikiten, ja Toivon veto on onnistunut.

Kokoonpanot ja olosuhteet saattavat siis muuttaa ottelun kulkua erittäin paljon. Mikäli paras pistemies on poissa, ei pisteitä tulla tekemään niin paljoa, mikä johtaa siihen, ettei vetoa kannata poissaolon vuoksi kyseiselle joukkueelle asettaa. Ja puolestaan, mikäli toisella joukkueella on altavastaajana paljon enemmän panosta kuin ennakkosuosikilla, kannattaa ehdottomasti miettiä vedon kannattavuutta ennen sen asettamista.

Yhdistelmät, Järjestelmät ja Singlet

Tässä kappaleessa käsitellään erilaisia mahdollisuuksia lyödä vetoja sisään. Viihdepelaajat usein tekevät suuria yhdistelmiä, jotta saisi kerralla suuren voiton. Lajiin perehtyneet ja voitonhakuiset pelaajat lyövät usein pelkkiä singlevetoja, sillä yksittäisen kohteen osuminen on paljon todennäköisempää kuin useamman kohteen.

Järjestelmiä lyödään usein, kun pelataan montaa kohdetta samalle lapulle. Järjestelmiä käyttävät niin sanotut viihdepelaajat, kuten myös lajiin perehtyneemmätkin.

Yhdistelmät

Yhdistelmällä tarkoitetaan, että kohteita vetolapulla on useampia samalla vetolapulla ja veto lyödään sellaisenaan sisään. Näihin lukeutuvat tuplat, triplat, kvartetit, kvintetit… Eli jos kohteita on enemmän kuin kaksi yhdellä vetolapulla, luetaan jo tällainen lappu yhdistelmäksi.

Yhdistelmän tarkoituksena on saada suurempi kerroin vetolapulle: mitä enemmän kohteita, sitä suurempi mahdollinen voitto. Voiton todennäköisyys totta kai laskee sitä tahtia, mitä enemmän kohteita lisätään vetolapulle. Todennäköisempäähän on veikata yksi kohde oikein verrattaessa vaikkapa kolmeen kohteeseen. ”Rekkojen” eli yhdistelmien osuessa on voitto toki suurempi, mutta voiton todennäköisyys on huomattavasti pienempi. Yhdistelmiä suosivat erityisesti viihdepelaajat.

Järjestelmät

Järjestelmän tarkoitus on nostaa voiton todennäköisyyttä. Järjestelmien avulla saa paremman todennäköisyyden monen kohteen vetolapun voitolle. Yhdistelmän voi jakaa siis erilaisiin järjestelmiin, kuten singlet, tuplat, triplat ja kvartetti, mikäli vetokupongilla on neljä kohdetta. Järjestelmä myös maksaa enemmän kuin yhdistelmä, sillä siinä on periaatteessa monta vetoa yhdellä vetokupongilla.

ESIMERKKI

Toivo on valinnut vetokupongilleen neljä kohdetta, mutta päättää käyttää yhdistelmän sijaan järjestelmää vedon asettamiseen. Hän valitsee järjestelmästä tuplat ja triplat sekä myös yhdistelmän. Toivon kaikki neljä kohdetta osuvat ja hän saa yhteensä 11 eri voittoa, sillä kupongilla oli 11 erilaista mahdollisuutta voittaa alla olevaan tyyliin.

Kohteet merkattu numeroin 1, 2, 3, 4

Tuplat 6 riviä 1,2 1,3 1,4 2,3 2,4 3,4
Triplat 4 riviä 1,2,3 1,2,4 1,3,4 2,3,4
Yhdistelmä 1 rivi 1,2,3,4

Voitto on suurempi kuin singleinä vedettäessä ja todennäköisempi kuin yhdistelmä, mutta myös huomattavan paljon kalliimpi. Rivimäärä on nimittäin niin suuri. Tässä tapauksessa kuponki maksaisi 11-kertaisesti panoksen verran, mutta voittomahdollisuus on paljon suurempi kuin yhdistelmässä. Ja tämä yhdistelmä maksaa vain sen yhden kerran panoksen.

Singlet

Tämä vetomuoto on kaikista järkevin, sillä todennäköisyys voitolle on kaikista suurin. Singlet ovat varsinkin ammattilaisten sekä lajiin perehtyneiden suosikki. Moni vedonlyöjä, joka tätä lajia on harrastanut pidempään, lyö ainoastaan singlejä. Seurantaakin on paljon helpompi pitää yllä, kun asettaa vedon yhteen kohteeseen kerrallaan. Kerralla voittaminen singleillä on pienempi, mutta pitkässä juoksussa voittoa kertyy rutkasti enemmän.

Ja niin kuin olemme moneen otteeseen todenneet, vedonlyönti ei ole nopeuskilpailu, vaan vaatii kärsivällisyyttä sekä pitkäjänteisyyttä.

Peesaaminen ja kohteen tutkiminen

Peesaaminen

Vedonlyöntivihjeiden peesaaminen on oma taiteen- ja taitolajinsa. Kohteiden peesaamisessa eli toisten vihjeitä seuratessa kannattaa ottaa huomioon, että jokainen seuranta on otanta ja kuvaus historiasta eikä täten ole suoraan tae tulevaisuuden tapahtumista. Siksi suosittelemmekin tutustumaan Uhmapelaajien some-verkostoon, jossa kohteista on vaivatonta vaihtaa mielipiteitä ja peli-ideoita.

Kohteet kannattaa ehdottomasti käydä läpi myös itse, eikä lähteä sokkona peesaamaan. Totta kai, mikäli kohde tuntuu omastakin mielestä hyvältä, kannattaa se napata vetoihin mukaan. Peesailussakin kannattaa samalla tavalla pitää ne maltilliset panokset, tutkia tilastot ja ottaa olosuhteet sekä kokoonpanot huomioon.

Ehdottomasti arvokkain neuvo peesailuun: Älä aseta vetoa sokkona, vaan tutki kohde myös itse!

Peliyhtiön valinta ja bonukset sekä niiden ehdot

Bonukset

BonuksetMinimikertoimet vaihtelevat useimmiten 1.40-2.00 välillä. Kierrätysvaatimus puolestaan on 3-8-kertaisesti talletus sekä saatu bonus. Nämä ehdot on helppo täyttää, kunhan pitää pään kylmänä, sillä minnekään ei ole kiire. Usein kierrätykseen on aikaraja, joka on normaalisti 30-60 päivää. Kierrätys kannattaa tehdä hiljalleen ja maltillisin panoksin, kuten vedonlyönti yleensäkin. Näin saa parhaan mahdollisen lopputuloksen kierrätykselle.

Bonusehdot kannattaa lukea aina, sillä niissä on paljon eroja. Kierrätysvaatimusten lisäksi esimerkiksi Cherry Casinon ehdot ovat omaa luokkaansa. Bonusehdot eivät täyty, eli kierrättäminen ei onnistu, mikäli sinulla ei ole alkuperäistalletustasi joko kokonaan hävitty tai jossain vedossa kiinni. Tämä siis tarkoittaa sitä, että jokaisessa vedossa käytetään ensin talletusta ennen kuin bonus alkaa kierrättymään.

Bonuksilla saat kuitenkin hyvin testailtua eri peliyhtiöitä, ja mahdollisesti nostettua helppoa rahaa ulos, mikäli ei peliyhtiö miellytä tai palvele juuri sinun tarpeitasi. Muiden mielipiteitä ja neuvoja kannattaa kuunnella, kun päätät peliyhtiötä. Alkuun kannattaa aloittaa yhdessä paikassa ja vaihtaa mikäli kyseinen yhtiö ei miellytä. Bonukset kannattaa ehdottomasti hyödyntää, sillä saat talletuksen päälle joka tapauksessa ”ilmaista pelirahaa”, jonka kierrättämällä saat ylimääräistä tilille!

Kertoimet vaihtelevat myös hyvin paljon yhtiöiden välillä. Ei siis kannata tarrautua bonuksiin ainoastaan, sillä pitkässä juoksussa, vaikka bonusta ei peliyhtiöllä olisi, niin kertoimet saattavat olla niinkin paljon paremmat, että se on jo itsessään omanlainen bonuksensa.

Vetomuodot

Handicap, Asian handicap, 3Way Handicap

Handicapista puhuttaessa tarkoitetaan vedonlyönnissä tasoitusta. Asettaessa vedon esimerkiksi Kouvot handicap +15,5 kohteeseen Kouvot johtaa heti ottelun alussa 15 pisteellä. Mikäli Kouvot häviävät siis maksimissaan 15 pisteellä, niin voitat vedon. Jos taas Kouvot häviää yli 15 pisteellä, niin häviät. Handicapit ovat kaikissa lajeissa yleisiä. Nämä ovat helpoimpia tasoituksia ymmärtää,ja lyödä.

Asian Handicap onkin hieman haasteellisempi selittää. Sanotaan, että lyöt esimerkiksi -1,00 kotijoukkueelle jalkapallo-otteluun. Tämä tarkoittaa sitä, että kotijoukkueen tasan yhden maalin voitto vasta palauttaa panoksesi ja tätä suuremmat voitot puolestaan tuovat voiton. Tarkka listaus erilaista Asian Handicapeista on tulossa tälle sivulle havainnollistamaan lisää erilaisia vaihtoehtoja.

3Way handicapia käyttäessä on puolestaan myös tasapelin mahdollisuus. Esimerkiksi jalkapallossa, jos vastakkain olisivat vaikka Manchester City ja Manchester United, niin voit lyödä tasoituksia +1, +2,+3… maaliia haluamallesi joukkueelle. Jos valitset tasoitukseksi esimerkiksi Manchester United +1 ja kohteeksi Tasapelin, niin Manchester Cityn tulee voittaa tasan yhdellä maalilla, jotta voitat. Mikäli peli päättyy siis tasan, häviät vedon, City voittaa yli yhdellä maalilla, häviät vedon tai jos City häviää ottelun, niin häviät vedon. Jos City puolestaan voittaa ottelun yhdellä maalilla, esimerkiksi lukemin 2-1, niin vetosi voittaa.

Yli/Alle-vedot

Pääsääntöisesti näissä pelataan maalimääriä tai pistemääriä. Voit vaikka veikata, että ottelussa tulee yli 2,5 maalia, mikä tarkoittaa, että jos ottelussa tulee vähintään 3 maalia, niin voitat, ja jos maksimissaan kaksi maalia, niin häviät vetosi.

Esimerkiksi yllä mainittuun Manchesterin derbyyn, jos olisi lyönyt Yli 2,5 maalia, niin veto olisi voittanut.

Tulosveto

Tulosvedossa veikataan ottelun lopputulosta, eli tarkkoja maalimääriä molemmilla joukkueilla. Esimerkkinä jälleen Manchesterin derby, mikäli olisit lyönyt yllä mainittuun otteluun tulosvetona 2-1, niin olisit voittanut vetosi.

Scorecast- vedot

Näitä on monenlaisia, mutta näissä veikataan sekä maalintekijää että lopputulosta ja lopputuloksena joko voittajaa tai tulosvetoa. Myöskin maalintekijöiden puolella on vaihtelua, sillä joissain on Anytime wincast, mikä tarkoittaa, että valitsemasi pelaaja tekee ottelun aikana maalin ja valitsemasi joukkue voittaa. Myös voit lyödä ensimmäistä maalintekijää ja lopputulosta. Tässä on paljon vaihtoehtoja, ja nämä ovat mielenkiintoisia vetoja varsinkin kertoimien osalta. Tässä vetomuodossa on suurehkot kertoimet.

Match Parlay -vedot

Tarkoittaa, että vedossa veikataan sekä ottelun piste-/maalimäärää ja ottelun voittajaa. Tämä korottaa totta kai kerrointa suuremmaksi kuin pelkän maalimäärä- tai voittajavedon kerroin olisi.

Suurin osa kohteista ovat variaatioita yllä mainituista perusvedoista.

Todennäköisyydet ja kertoimet

Kertoimet

Näitä todennäköisyyksiä käyttäen voit laskea jokaiselle kohteelle ”rajakertoimen” eli oman kertoimesi, jonka antaisit kyseiselle kohteelle ja verrata arviotasi peliyhtiön tarjoamaan kertoimeen. Mikäli peliyhtiön kerroin ylittää tämän lasketun kertoimen arvon, on kyseessä se paljon puhuttu ylikerroin. Kun taas rajakertoimen arvo alittuu, on kyseessä Uhmapelaajan vihaama alikerroin.

Alikertoimia ei kannata koskaan pelata, sillä niissä vedon voitollisuus riskiin nähden on liian pieni. Se on vähän kuin olisi sijoittanut Nokiaan tukka sekaisin joskus 2000-luvun villeinä vuosina. Tästä päästäänkin hienosti hyvin erikoisella aasinsillalla odotusarvoon.

Mikäli siis kerroin on alikerroin, niin odotusarvo on liian pieni, jotta kohde olisi pelattava. Tämä tarkoittaa siis kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että panostaessa kohteeseen on voittavan vedon tuoma palautus liian pieni riskiin nähden.

Kerroin lasketaan kaavalla:
1Todennäköisyys=Rajakerroin

ESIMERKKI

Toivo on tutkinut yön NHL-ottelun kaikki mahdolliset vaikuttavat tekijät. Hän on päättänyt laskea rajakertoimen kohteelle, koska ei ole varma, onko odotusarvo sopiva riskiin nähden. Hän aikoo lyödä kotijoukkueen voittoa ja on asettanut tämän voitolle todennäköisyydeksi 55%. Tasapelille Toivo antaa vain 19% todennäköisyyden ja vierasvoitolle 26%.

Kotijoukkueen kerroin on 2,18, joten mikäli laskettu kerroin alittaa tämän tai laskettu kerroin sivuaa peliyhtiön kerrointa, on odotusarvo vedolle positiivinen.
Todennäköisyysprosentti merkitään kaavaan sen desimaalimuodossa.

Toivo toteaa, että peliyhtiön kerroin on liian suuri, eli se on ylikerroin, ja hän päättää asettaa vedon kohteeseen. Odotusarvo on hyvinkin positiivinen.