Kasperi Kapasen debyytti Sidney Crosbyn rinnalla venyy, mutta mies on päässyt vihdoin Yhdysvaltoihin

Päivitetty: 13.01.2021

Suomalaisittain todella mehukasta alkavalla NHL-kaudella on seurata Kasperi Kapasen otteita. Mies ei päässyt harjoitusleirille viisumisotkujen vuoksi, mutta uusimpien tietojen mukaan viime kaudella Toronto Maple Leafsia edustanut kiekkoilija on päässyt vihdoin Pohjois-Amerikkaan. Mies ei kuitenkaan tiettävästi pelaa vielä Philadelphiassa NHL-kauden avausotteluissa. Pian kuitenkin nähdään, kuinka suomalaislaiturin luistin liikkuu – tällä kertaa Pittsburgh Penguinsin ykkösketjussa.

Kasperi Kapaselle alkava NHL-kausi on kolmas varsinaisen läpimurtosesongin 2018–2019 jälkeen. Nopea luistelija on toistaiseksi paikannut NHL:ssä puutteitaan nimenomaan jalkatyöllä, mutta Pittsburghissa odotetaan varmuudella kovaa tulosta. Toistaiseksi Kapasella on tilillään maailman parhaassa kiekkoliigassa 202 ottelua, joissa on syntynyt 90 tehopistettä (41+49).

Penguins hankki suomalaishyökkääjän vaihtokaupalla Torontosta, jonne oli tämän muutamia vuosia aiemmin toisessa diilissä lähettänyt. Kapanen varattiin Pittsburghiin kesällä 2014 ensimmäisellä kierroksella, mutta yhden KalPassa vietetyn lainakauden jälkeen tuoreelle varaukselle ei enää nähty pennsylvanialaisseurassa käyttöä. Kun varauksesta oli kulunut kuusi kautta, päätti Jim Rutherford hankkia Kapasen takaisin pingviinipaitaan.

Suomalaiskiiturille on pedattu paikka Penguinsin ykköskentällisessä Jake Guentzelin ja Sidney Crosbyn rinnalla, joten pelikavereista oman onnistumisen ei ainakaan pitäisi 24-vuotiaalla hyökkääjällä jäädä kiinni. Kapasen ongelmana on NHL:ssä ollut kiistatta kliinisyyden puuttuminen niin viimeistelyssä kuin maalipaikkojen luomisessakin – ja niille pääsemisessä erinomainen luistelu on toisaalta auttanut.

Ykkössentteri Crosby pelasi viime kaudella runkosarjassa ainoastaan 41 ottelua, joissa tämän lavasta syntyi ihan mukavat 47 tehopistettä (16+31). On kuitenkin selviö, että sadan pisteen runkosarjat ja ylivoimainen dominointi ovat jäämässä Pittsburgh-konkarilla historiaan. Viime kaudella kärkiketjussa ei löydetty kemiaa täysin toivotulla tavalla ja tähän jalkavan Kapasen toivotaan tuovan apuja.

>>> Sidney Crosby alle 55,5 pistettä runkosarjassa / kerroin 1,90

NordicBetillä voi lyödä vetoa siitä, että pingviinikapteeni tekee korkeintaan 55 pistettä runkosarjassa, jossa pelataan tällä kaudella ainoastaan 56 runkosarjaottelua. Crosbyn loukkaantumishistorialla ei juhlita ja laskussa olevassa Penguinsissa saatetaan alkavalla tynkäkaudella nähdä jälleen uusi notkahdus – kärkikalustoa myöten. Uhmapelaajat ei usko, että Kapanen on ratkaisu orastaviin ongelmiin Pittsburghin tulosyksikössä.

Toisen polven NHL-kiekkoilija summasi viime kaudella Torontossa tehopisteitä ainoastaan hiuksenhienosti yli puolen pisteen per ottelu -keskiarvolla (0,51). NordicBetin ennakkovedoissa pornokohunkin keskelle viime vuonna joutuneen Kapasen pisteraja on 32,5 pistettä. Jotta suomalainen pääsisi 33 runkosarjapisteeseen pelatessaan kaikissa runkosarjan 56 ottelussa, tämän olisi parannettava ottelukohtaista pistekeskiarvoaan merkittävästi. Jo nyt on tiedossa, että vasta alkuviikolla Pohjois-Amerikkaan viisumiongelmiensa vuoksi päässeellä hyökkääjällä jää otteluita ainakin kauden avausviikolla välistä.

>>> Kasperi Kapanen alle 32,5 pistettä runkosarjassa / kerroin 1,70

Pittsburghissa kärkivitjan täydentää 26-vuotias taitoniekka Guentzel. Viime kaudella aiempina vuosina tasaisesti kovia tehoja täräytellyt hyökkääjä nousi esille selkeästi esille keskinkertaisesta Penguins-miehistöstä. Runkosarjassa hyvä mailankäsittelijä naputteli 39 ottelussa 43 tehopistettä (20+23). Miehen neljäs NHL-kausi oli siten samalla ensimmäinen, kun tämä pelasi yli piste per ottelu -keskiarvolla.

>>> Jake Guentzel tekee yli 49,5 pistettä runkosarjassa / kerroin 1,90

NordicBet on laskenut Guentzelin pisterajan yllättävänkin alas, sillä se on ainoastaan 49,5. Monipuolinen hyökkääjä saa varmuudella vastuuta myös ylivoimilla yhdessä Crosbyn ja Jevgeni Malkinin kanssa, joten tehoja sopii jälleen odottaa. Ykkösketjun pelaaja voi tälläkin kaudella nousta yhdeksi ehdottomista onnistujista muutoin harmaassa Pittsburghin miehistössä.

>>> Lämää NHL-kausi käyntiin 10€ riskittömällä vedolla!

Muita uhmakkaita tarjouksia

Casumon tervetuliaisbonus - TALLETUS TUPLANA!

Casumon tervetuliaisbonus - TALLETUS TUPLANA!

Tarjous päättyy: 31.08. 00:00

Kasuaalisti Casumolle ja tervetuliasbonus taskuun: saat ensitalletuksesi tuplana hunttiin saakka!

Ota jopa 100€ ILMAISVETO

Ota jopa 100€ ILMAISVETO

Tarjous päättyy: 31.08. 00:00

Lunasta nyt William Hillin uuden asiakkaan tarjous - ilmaisveto jopa 100€ asti!

Ota HUNTIN ILMAISVETO Mr Greenille

Ota HUNTIN ILMAISVETO Mr Greenille

Tarjous päättyy: 31.08. 00:00

Tunnistaudu Mr Greenille ja saat lunastaa ilmaisvedon hunttiin saakka!

10 euroa pelirahaa