Valmennukselta ja Connor McDavidilta sataa kehuja! Jesse Puljujärvi 2.0 saapui Edmontoniin

Päivitetty: 11.01.2021

Oulun Kärpissä syyskaudella viilettäneellä Jesse Puljujärvellä ei pitäisi ainakaan pelituntuman osalta olla ongelmia NHL-kauden alkaessa. Edmonton Oilersin leireiltä on niin ikään kantautunut positiivisia viestejä kesän 2016 nelosvarauksen peli-ilmeestä. Suurin kysymysmerkki Puljujärven osalta lienee, kuinka hyvin tämä sopeutuu takaisin kapeaan kaukaloon ja pienempään tilaan. Laajojen kaarrosten on aika jäädä taakse, kun orastavan maitojunan olisi määrä palailla jälleen oikeille raiteilleen ja kenties tällä kertaa pysyvästi.

>>> NAPPAA TALLETUS TUPLANA JA BETSAA JESSE PULJUJÄRVEN PISTEMÄÄRÄÄ!

Edmonton Oilersin organisaatiossa on tapahtunut paljon muutoksia sen jälkeen, kun Puljujärvi viimeksi pelasi öljymiehistössä. Edmontonissa on uusi urheilutoimenjohtaja, Ken Holland sekä viime kaudelle tullut päävalmentaja Dave Tippett, jonka otteessa Oilers edellissesongilla esitteli paluun NHL:n tähtiloistoon. Reittiään huippurooliin etsivälle suomalaiselle on takuulla hyötyä siitä, että ympäristö on kehittynyt ja uusiutunut sitten viime näkemän.

SuomiKiekko uutisoi viime vuonna lokakuussa Puljujärven haastattelusta, jossa mies osoittaa selkeästi parantuneita kielitaitoja. Tämän voi havaita myös tuoreesta Edmonton Oilersin videosta, jolla kommenttejaan toistamiseen läpimurtoa yrittävästä kiekkoilijasta jakavat lisäksi muiden muassa pääkäskijä Tippett. Täyttä priimaa torniolaislähtöisen hymypojan puhuminen ei toki edelleenkään ole, mutta kaikki ovat nähneet sen, ettei miehen englanti ollut lainkaan ymmärrettävää tämän avausyrityksellä Pohjois-Amerikassa. Nykytilanne on iso askel eteenpäin ja kielitaitojaankin vahva luistelija on päässyt hiomaan Kärpissä ulkomaalaisten joukkuekaveriensa kanssa.

Kommunikaation helpottuminen avaa lukkoja moneen suuntaan, eivätkä Puljujärven taidot ole kadonneet mihinkään – päinvastoin. Työmäärä vajaissa kahdessa vuodessa Suomessa on ollut hurja ja erityisesti rannelaukaustaan kehittäneen hyökkääjän tavoite on tämän omien puheiden pohjalta olla NHL:ssä entistä monipuolisempi ja tähänkin eväitä on löytynyt Liigassa, jossa mies esimerkiksi pääsi pelaamaan alivoimaa syksyllä. Kärpissä Puljujärvi tehtaili parissa kaudessa pelaamissaan 73 ottelussa 65 tehopistettä (31+34), mikä on kelpo suoritus.

Jo edmontonilaismedioihin vilkaisemalla selviää, että Puljujärveen kohdistuvat odotukset ovat yhä suuria. Parissa vuodessa Puljujärvi on saanut lisää paitsi pelaamiseensa, myös arvokasta kokemusta ja kypsyyttä, josta on muistuttanut myös päävalmentaja Tippett. Tästä osviittaa saatiin jo Liigassa, erityisesti viime syksynä, esimerkiksi toistuvina oikeina ratkaisuina – vielä tarkemmin nämä viisaat teot näkyivät pienissä tiloissa ja paineen alla. Raamikkaan hyökkääjän toistaiseksi paras NHL-sesonki tehojen valossa oli kausi 2017–2018, jolloin mies oli kolme vuotta nuorempi raakile. Tuolloin tehopisteitä syntyi 20 (12+8) ja otteluita vyölle kertyi 65.

Edmontonin kapteeni Connor McDavid totesi NHL:n verkkosivuilla Puljujärven olevan nyt täynnä intoa, joka NHL:n suurimman tähden mukaan oli hiipumaan päin edellisen visiitin lopussa. Oilersin kärkisentteri totesi myös, että hänestä suomalaishyökkääjä on ottanut isoja askeleita eteenpäin, ja että näiden harppausten jatkuminen on suuri asia koko joukkueelle. Tällä hetkellä Edmontonissa leivotaan Puljujärvelle ketjukaveria esimerkiksi kokeneesta Kyle Turrisista. 31-vuotias sentteri viiletti edellisellä työsulkukaudella juurikin Kärpissä, joten suomalaisnuorukaisella ja Kanadan konkarilla on yllättävä yhtäläisyys. Turrisin Kärpät-uraa toki varjosti vakava ABC-viha, josta saattoi lukea ympäri valtamedioita.

Puljujärvelle aukeaa paikka hyvässä roolissa, jossa on selkeä tuloksentekomahdollisuus. NordicBet tarjoilee kertoimen 1,90 sille, että suomalainen vähintäänkin sivuaa edellistä piste-ennätystään runkosarjassa. Tällä kaudella runkosarjassa pelataan 56 ottelua, mutta kuten edellä on niputettu, Puljujärvi on mennyt eteenpäin monissa tärkeissä asioissa. Vähintään 20 pisteen kausi uusiutuneissa olosuhteissa, paremmassa joukkueessa ja kehittyneenä yksilönä hyvässä roolissa ei olisi yllätys. Uhmapelaajat uskoo Puljujärven uuteen tulemiseen ja nappaa ennakkovedon kupongille!

>>> NHL-kausivetoihin pelirahat tuplana!

Muita uhmakkaita tarjouksia