Pudotuspelien tasaisin kohtaaminen nähdään Chelsean ja Atlético Madridin välillä! Onko Laziosta vastusta isolle pahalle Bayernille?

Päivitetty: 19.02.2021

Atlético Madrid – Chelsea

Mestarien liigan kiinnostavin neljännesvälieräpari (henkilökohtaisesti) nähdään Atlético Madridin ja Chelsean välillä. Diego Simeone vs. Thomas Tuchel. Kaksi todella erilaista lähestymistapaa. Kaksi todella erilaista joukkuetta, ja kaksi todella erilaista virettä sarjasijoituksesta huolimatta. Kertoimet ovat kirjaimellisesti usealla vedonvälittäjällä 50/50 eikä kukaan tiedä varmuudella mistään mitään. Miltä ottelupari siis näyttää?

Tiedätte homman nimen, aloitetaan poissaoloilla. Atléticolla on mitä ilmeisimmin sivussa Thomas Lemar, Hector Herrera ja Moussa Dembele. Diagnoosi näyttää tällä hetkellä muutaman viikon, mutta tilanne saattaa muuttua äkkiä. Jokainen herroista olisi käyttökelpoinen ja varsinkin Lemar on pelannut hyvän kauden. Luis Suarez kaipaa myös vaihtomiehen ja Hector Herreran tuoma väsymätön energia olisi hyödyllistä vähintään vaihdosta.

Chelsean tilanne on ihan hyvä. Tammy Abrahamia vaivaa nilkka, mutta hän saattaa olla käytettävissä. Thiago Silva ja Kai Havertz ovat edelleen tällä hetkellä epävarmoja. Muuten ovat kaikki pelaajat käytettävissä.

Taktisesti on kohtaaminen erittäin kiinnostava. Thomas Tuchel on suosinut 3-4-2-1-muotoa Chelseassa ja Diego Simeone on tällä kaudella peluuttanut eniten 5-3-2-muotoa. Perinteinen 4-4-2 on toki mahtunut ajoittain joukkoon, mutta Mario Hermoson tuominen uloimmaksi toppariksi sekä Lemarin vapaampi rooli ovat olleet tärkeimmät detaljit Luis Suarezin ohella Ticon hyvän kauden takana. Tuchel on parempi valmentaja taktisesta/variaation perspektiivistä ja on todennäköisempää, että hän keksisi jotain maata mullistavaa. Samalla vallitsee tässä aivan eri säännöt.

Russell Pope

@RussellPope99
Defending in a low block (Atletico Madrid)

When the opposition has the ball out wide Atleti revert to a 5-3-2, with the Wider Midfielder shifting alongside the full-back to make a back five.

This counters the threat of a Wide Mid and shuts off space in Def 3rd

@TacticalPad

Atlético Madrid on niin viimeisen päälle yhteen hiileen puhaltava joukkue, että etu menee heille. Tuchel on erittäin tehokas opettaja, kuten olemme Chelsean tuloksista nähneet, mutta aika peräsimessä on ollut rajallista. Tiettyjä asioita ei vain yksinkertaisesti ehdi opettamaan ja se vaikeuttaa Atléticon pakan murtamista. Miinusta on myös annettava Chelsealle maalivahti sekä puolustus-osaston suhteen. Mason Mount on tärkein pelaaja otteluparia ajatellen Chelsean kannalta ja Tuchel toivoo varmasti, että N’Golo Kanté on täydessä tikissä. Näen kuitenkin ratkaisevan paljon turhia pallonmenetyksiä ja turhautumista vaikka formaatiot tietyllä tapaa neutralisoivat toisensa.

>>> Atlético menee jatkoon / kerroin 2,05

To qualify, eli jatkoon menevä joukkue on homman nimi näissä ennakoissa ja kun tilanne on kertoimien suhteen melkein 50/50, niin on tästä poimittava Atlético Madridia jatkoon. Joukkue on kokenut kaiken yhdessä ja pelaa niin uhrautuvasti, että Chelsealla on erittäin vaikea tehtävä murtaa punavalkoista muuria. On myös todennäköisempää, että joku ratkaiseva yksilövirhe sattuu Chelsealle. Thomas Tuchel on uskomaton valmentaja, mutta tällä kertaa tulee aika vastaan. Kokemus ja kollektiivi ovat Atlético Madridin puolella, vaikka neutraali avausosa luonnollisesti verottaa.

Muistoja vuodelta 2014 ennen seuraavaa paria

Diego

@DiegoReis5_

Diego

@DiegoReis5_
Inter Milan 3-1 FC Barcelone
1/2 aller, 20/04/10

Pour son retour en demie, l’Inter reçoit Barcelone, tenant du titre.
Grâce à sa défense, ses contres tranchants et surtout un Milito en grande forme, l’Inter surprend un Barça qui semblait imbattable.
Chelsea 1-3 Atlético Madrid
1/2 retour, 30/04/14

Après le match aller (0-0), l’Atleti se rend à Londres et poursuit sa saison folle.
Les joueurs de Simeone donnent une leçon à Chelsea et filent pour la deuxième fois de leur histoire en finale de la C1.

Lazio – Bayern München

Monet parit Mestarien liigassa herättävät suuria tunteita. Perinteikkäät isot seurat vastakkain, vihamielisyyttä, kilpailua ja parhaat yksilöt sekä systeemit, mitä maailmalla on tarjota. Ennakkoon ei Lazio vastaan Bayern München kuitenkaan tipu tähän kategoriaan. Bayern on Cityn ohella varmaan suurin suosikki mestariksi ja Lazion pitäisi kaiken järjen mukaan olla vain olla yksi askel kohti määränpäätä? Mikään ei koskaan ole kuitenkaan niin mustavalkoista.

Aloitetaan Lazion tilanteesta. Kausi Serie A:ssa ei ole mennyt aivan putkeen ja joukkue on 7. sijalla sarjataulukossa. Huolestuttavinta on, että pisteodottaman valossa valehtelee sarjasijoitus hieman ja joukkueen pitäisi olla vasta kahdeksas. Lazio on ylisuorittanut pisteodottamansa melkein 10 pisteellä, mikä on eniten sarjassa. Lisää harmaita hiuksia tuottaa pieni epävarmuus alakerrassa. Maalivahti Thomas Strakosha, topparit Luiz Felipe & Francesco Acerbi sekä Stefan Radu ovat epävarmoja ensimmäiseen otteluun. Diagnoosi näyttää myöhäistä helmikuuta/pari viikkoa. Joukkue tarvitsee varmuudella kaikki saatavilla olevat pelaajat, jos se mielii haastaa isoa, suurta Bayernia.

EDIT: Corentin Tolisso koki vakavan loukkaantumisen harjoituksissa. Joshua Kimmich pelaa todennäköisesti David Alaban tai Marc Rocan kanssa keskikentän pohjalla avausosassa.

Bayern & Germany

@iMiaSanMia
Corentin Tolisso has suffered a serious injury in training, the Frenchman has torn a muscle tendon. Bayern's medical department assumes that he will be out for up to 6 months! Tolisso suffered the injury while attempting a shot, without any contact with another player [Bild]

Müncheniläisten tilanne ei muutenkaan ole kovinkaan kaksinen verrattuna viime kauden standardeihin. Joukkue johtaa Bundesliigaa. Mutta. Numerot kertovat, että onnea on ollut matkassa. Bayern on ylisuorittanut pisteodottamansa noin 9,50 pisteellä. Joukkueella on myös paljon epävarmuuttaa kokoonpanon suhteen: Thomas Müller ja Benjamin Pavard ovat epävarmoja koronan takia, Douglas Costalta murtui nilkka, Leon Goretzka ja Javi Martinez ovat myös epävarmoja. Kaiken lisäksi on Serge Gnabry sivussa varmuudella ensimmäisestä osasta. Hän on alkanut harjoittelemaan (takareisivamma) ja diagnoosi on jossain vaiheessa maaliskuuta. Leroy Sané ja Kingsley Coman pelaavat siis varmuudella. Jos Müller on sivussa, niin on yksi tontti kuitenkin kysymysmerkki.

FC Bayern Munich

@FCBayernEN
Not even the snow can stop the roadrunner 💨⚡

#MeepMeep @AlphonsoDavies #MiaSanMia #FCBDSC

Simone Inzaghi suosii 3-5-2-muotoa, joka on parhaimmillaan todella tehokas, kuten nähtiin viime kaudella. Ciro Immobile, Joaquin Correa, Luis Alberto sekä Sergej Milinkovic-Savic tarjoavat runsaasti laatua. Kärkipari on parhaimmillaan tappava sekä dynaaminen, Milinkovic-Savicin uhka nousuissa tai ilmassa ovat melkein ainutlaatuisia ja Luis Alberto on yksi maailman parhaista keskikentistä, mitä tulee progressiiviseen syöttelyyn. Alakerta on kuitenkin epävarma tällä hetkellä ja pienet loukkaantumishuolet eivät helpota tilannetta.

Bayern menee jatkoon otteluparista isolla todennäköisyydellä, vaikka heidän sairastupansa aiheuttaa harmaita hiuksia. Näillä lähtökohdilla kiinnostaa kenties Lazio tasoituksella ensimmäiseen osaan, mutta katsotaan sitä lähempänä. To qualify-markkina on tosiaan homman nimi ja kertoimet näyttävät jota kuinkin 1.13 Bayernille sekä 6.50 Laziolle jatkoonmenon suhteen. Mitä tämä siis käytännössä tarkoittaa?

>>> Iske UCL-betsit sisään Bet365:lla!

Tämä tarkoittaa sitä, että suosittelen mielummin Bayernin mestaruuskerrointa. Bayern menee löysällä arviolla jatkoon 90% kerroista, mutta rehellisyyden nimissä ei tämän hetkinen Bayern ole niin, NIIN hyvä. Bayernin kertoimissa ei ole ilmaa. Lazio ei myöskään kiinnosta jatkoonmenijänä, sillä vaikka ensimmäinen osa päättyisi esimerkiksi tasan, niin lyö terveempi Bayern sellaisen myllyn päälle Münchenissä, että ihemitä saa tapahtua, että he putoavat. Jollain on kenties erilainen näkemys, mutta näin prosentit ovat omissa arvioissa. Peliä ei siis saa jatkoonmenijän suhteen, mutta paljon muuta on varmasti irronnut ennakosta. Esimerkiksi pörssissä on Bayernia tarjolla 5.10 kertoimella mestariksi, mikä houkuttelee selkeästi vetona enemmän verrattuna jatkoonmenijään. Muuttujia on kuitenkin edelleen matkalla, joten ei tee myöskään mieli sitoa rahaa sinne. Rehellisyys on kaiken a ja o.

Fabio Capellolla on pointti ja Bayernin korkeaa linjaa voi haavoittaa. Bayernin onneksi muuan Alphonso Davies saattaa juosta jonkun tärkeän tilanteen kiinni.

Jerry Mancini

@jmancini8
Fabio Capello thinks Lazio can upset Bayern Munich

"As I saw them play against Inter and even if they're pressed, they can still play football. The midfielders are still able to gather & turn, which can cause trouble for a Bayern side whose defending leaves me a little perplexed

Muita uhmakkaita tarjouksia