Mönchengladbach haastaa Manchester Cityn ja Atalanta Real Madridin! Onko ilmassa yllätysten tuntua?

Päivitetty: 23.02.2021

Borussia Mönchengladbach – Manchester City

Yksi Mestarien liigan ehdottomasti mielenkiintoisimmista pareista nähdään Manchester Cityn ja Borussia Mönchengladbachin välillä. Näin ainakin, jos kysyy jalkapallo-hipstereiltä. Itse voin varmuudella laittaa käpälää ilmaan. Tilanne on kääntynyt entisestään Man Cityn eduksi koska brittiläiset seurat eivät pääse maihin sisään. Gladbachin kotipeli pelataan Budapestissä neutraalilla kentällä. Miltä ottelupari näyttää?

Ensinnäkin on aloitettava valmentajista. Ottelu on taktisesta perspektiivistä todella mielenkiintoinen ja vastakkain asettuvat Pep Guardiola sekä Marco Rose. Rosella on myös analytiikka-piireistä varsin tuttu Rene Maric kakkosmiehenä, joten tietotaitoa löytyy. Gladbach on parhaimmillaan transitioissa ja näitä City pyrkii varmasti välttämään. Mitä enemmän kaaosta kentällä on, sitä enemmän riskiä molemmille joukkueille. Se on samalla Gladbachin sauma. Heidän on yksinkertaisesti pakotettava ottelun tempo vaikka se myös tarkoittaisi, että Cityn laadukkaammat yksilöt saavat tilaa mihin ravata. Florian Neuhaus, Marcus Thuram ja kumppanit voivat kuitenkin itse myös aiheuttaa isoja ongelmia vastustajalle.

Rohkeus on Gladbachin kannalta avainasemassa

Loukkaantumisten osalta on tilanne myös todella hyvä. Ei pitäisi kummallakaan jäädä siitä kiinni. Glacbachilla ei ole näillä näkymin mitään poissaoloja ja Cityllä on ainoastaan Nathan Ake sivussa. Parhailla päästään siis pelaamaan ja valmentajilla on kaikki haluamansa aseet käytössä. Cityn penkki on luonnollisesti leveämpi ja Mestarien liigan viisi vaihtoa suosii heitä kenties kaikista eniten teoriatasolla. Gladbachilla on kuitenkin aseita muuttaa miehitystä, systeemiä ja kaikkea maan ja taivaan välillä. Sanotaan myös näin, että on todennäköisempää, että Gladbach muuttaa jotain kuten systeemiä ottelun aikana.

Kertoimet näyttävät 1.12 Manchester Citylle ja 6.75 Gladbachille. Uskonko, että City on yksi suurimmista mestarisuosikeista? Kyllä. Uskonko, että Manchester City menee otteluparista jatkoon? Kyllä. Uskonko, että City on 90% parista, niin kuin analyysit tuntuvat olevan? En. Panoskoko säilyy todella maltillisena sillä City on varmuudella kuitenkin 83-85% luokkaa menemään jatkoon ennakkoon. Gladbachin materiaali ei missään nimessä ole niin paljon huonompi kuin mitä monet antavat ymmärtää.

>>> Mönchengladbach menee jatkoon / kerroin 6,75

Tämä on yksi niistä, missä jonkun asian pitäisi olla pomminvarma, mutta ei ole. City on parhaassa vireessä oleva joukkue tällä hetkellä. Sitä ei ole kiistäminen. Tämä ei myöskään ole Man Cityn aliarviointia. Gladbach on pystynyt haavoittamaan Bayern Müncheniä ja vaikka ketä muuta. Kysymys kuuluu: miksi se ei pystyisi haavoittamaan Cityä, jos pallot pomppivat hieman? Gladbachin jatkoonmenoa ohuella panostuksella siis tällä kertaa. Toivottavasti tätä päästään jännittämään toiseen osaan asti.

Atalanta – Real Madrid

Atalantan ja Real Madridin välinen ottelupari kihelmöi näin ennakkoon kovasti. Atalantalla on alla neljän maalin ilta Napolia vastaan ja peli on muutenkin kulkenut taas mukavasti alkuvuodesta. Papu Gómez menetettiin Sevillaan, mikä aiheuttaa luonnollisesti loven kokoonpanoon, mutta Gian Piero Gasperinin ultrahyökkäävä systeemi tuo edelleen tulosta. Esitykset ovat tällä kaudella jonkin verran ailahdelleet, mutta nyt on taas kolme voitettua ottelua peräjälkeen. Atalanta on kuitenkin hävinnyt tämän vuoden puolella ainoastaan kerran, joten positiivisen puolelle saldo menee kirkkaasti.


Poissaolotilanteet satavat Atalantan laariin, sillä bergamolaisilla ainoastaan Hans Hateboer on loukkaantuneena – todennäköisesti myös paluuosan yli. Realilta puuttuvat avausosasta Karim Benzema, Álvaro Odriozola, Fede Valverde, Marcelo, Éder Militão ja Eden Hazard sekä todennäköisesti koko otteluparista Sergio Ramos, Rodrygo ja Dani Carvajal. Avauskokoopano on siis käytännössä jo kiveen hakattu avausosaan: Thibaut Courtois maalissa, Lucas Vázquez, Raphaël Varane, Nacho ja Ferland Mendy alakerrassa, Casemiro, Toni Kroos ja Luka Modric keskikentällä sekä Marco Asensio, Mariano ja Vinícius Júnior hyökkäyskolmikkona.


Atalantan pelin keskiössä on prässätä korkealta ja kovaa ja tehdä peliä alakerrasta kohti laitoja, joihin luodaan ylivoimatilanteita. Tässä Gasperinin miehistö on erinomainen ja Real Madridin laitahyökkääjien on oltava kurinalaisia ja annettava alaspäin tukea. Los Blancosin vasenta laitaa miehittävä Vini Júnior on saanut tällä kaudella kritiikkiä puolustustyöskentelystään, joten nuoren brassin on nostettava tältä osin tasoaan. Formaatiomuutokset kesken pelin ovat hiljattain tuottaneet ongelmia Atalantalle ja tässä on yksi potentiaalinen kompastinkivi koko otteluparia ajatellen. Atalanta ei saa päästää myöskään henkilökohtaisten virheiden kautta Real Madridia edelle, sillä Zinedine Zidanen ryhmä on hyvä transitioissa johtoasemassa pelatessaan.

Real Madrid on nyt La Ligassa neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa ja mestaruustaisto on taas käynnissä Atléticon menetettyä kahdesti peräkkäin pisteitä Levantelle, mutta ei peli edelleenkään näytä Real Madridilta. Hyökkääminen on melko mielikuvituksetonta eikä ilman Benzemaa ole helppoa. Real on viime aikoina osoittanut kykenevänsä alaspäin ehjään tekemiseen myös ilman Ramosia, mikä on lupauksia herättävää. Testi on kuitenkin eri luokkaa kuin La Ligassa on viime viikkoina tullut vastaan, joten mielenkiintoinen ottelupari on siinäkin mielessä tiedossa ja kovia joukkueita hiljattain kohdannut Atalanta saa tästä kenties pientä etua.

>>> Atalanta menee jatkoon / kerroin 2,45

Lähtökohtana ottelupariin on Real Madridin loukkaantumissumasta huolimatta edelleen se, että espanjalaiset lähtevät suosikkina. Olennaista on päätellä kuinka suuresta suosikista puhutaan ja markkina näyttää tehneen jo oman statementinsa – Atalantan kerroin on ollut ensimmäisen osaottelun alla laskussa, mikä toki johtuu osittan myös Zizoun porukan vajaamiehisyydestä. Otetaan markkinasta peesiä ja liitytään mukaan Atalanta-vankkureihin. Edelleen on kertoimissa mehua. Uskotaan Gasperinin prässipelin purevan riittävän hyvin vajaamiehiseen vastustajaan.

>>> Nappaa talletus tuplana UCL-betseihin!

Muita uhmakkaita tarjouksia

Casumon tervetuliaisbonus - TALLETUS TUPLANA!

Casumon tervetuliaisbonus - TALLETUS TUPLANA!

Tarjous päättyy: 31.08. 00:00

Kasuaalisti Casumolle ja tervetuliasbonus taskuun: saat ensitalletuksesi tuplana hunttiin saakka!

Ota jopa 100€ ILMAISVETO

Ota jopa 100€ ILMAISVETO

Tarjous päättyy: 31.08. 00:00

Lunasta nyt William Hillin uuden asiakkaan tarjous - ilmaisveto jopa 100€ asti!

Ota HUNTIN ILMAISVETO Mr Greenille

Ota HUNTIN ILMAISVETO Mr Greenille

Tarjous päättyy: 31.08. 00:00

Tunnistaudu Mr Greenille ja saat lunastaa ilmaisvedon hunttiin saakka!

10 euroa pelirahaa