#UHMAKIMPPA

Päivitetty: 13.05.2022

Osta osuus kimppapelistä ja naarataan voittopotti himaan!

Urheilusta jännääminen pelien kautta on tehty Uhmapelaajissa niin helpoksi kuin mahdollista: meillä on joka viikko useita kimppapelejä, joihin osallistuminen on pikkurahalla aivan törkyhelppoa! Psyykkaukset on tehty Uhmapelaajien tutkijakammiossa valmiiksi, jotta sinä voit keskittyä pelien puristeluun.

Kimppasuurvisiirimme kasaa lähes päivittäin yhteispelin, jolla haetaan pelimiehen potteja eikä sinttejä. Jos sipulisi kestää voittoja, joilla tilataan kaviaaria eikä silakoita, olet oikeassa paikassa. Kimppakattauksena päivän mukaan Moniveto, Vakio, Colossus tai Ravit.

Liity Uhmapelaajien pelaajaryhmään TÄSTÄ >>

Avoimet kimpat

Viimeisimmät voittoisat kimpat

Vakiokimppa! Uhmapelaajien vakio- ja viihdepläjäys! Kisa! #UHMAKIMPPA

Vakiokimppa! Uhmapelaajien vakio- ja viihdepläjäys! Kisa! #UHMAKIMPPA

Monari, oi monari! #UHMAKIMPPA

Monari, oi monari! #UHMAKIMPPA

Jokimaalla jackpot ja Uhmakimppa mukana

Jokimaalla jackpot ja Uhmakimppa mukana

Uhmakimppa monaribonuksen kimpussa!

Uhmakimppa monaribonuksen kimpussa!

Ravikimppa Suomen puolelle - Seinäjoella jackpot!

Ravikimppa Suomen puolelle - Seinäjoella jackpot!

Pikkulauantaille viihdettä Uhmakkaalla ravikimpalla!

Pikkulauantaille viihdettä Uhmakkaalla ravikimpalla!

Meillä ei roiskita

Kimppapelit ovat loppuun asti pohdittuja kokonaisuuksia, joten mitenkään roiskimalla niitä ei tehdä. Suurvisiirillä on uhmapelien suhteen ns. elinkautinen, ja kymmenien vuosien peliuralla on joskus tullut vähän pärjättyäkin. Nousut ja laskut kuuluvat kuitenkin pelimaailmaan, eikä pelaamisen varaan kannata koko elämäänsä nojata.

Kimppapelaamisen pitää joka tapauksessa olla nastaa. Ja sehän on koko peliyhteisönkin idea – pelaamisesta saa lisäjännitystä muutenkin mukavaan urheilun seuraamiseen. Yhteisössä myös läppä lentää sekä menestyksen hetkellä että riipaisevien ohipelien sattuessa kohdalle.

Pari sanaa kimppapelien filosofiasta

Kimppapelit tehdään aivan varta vasten vaikeisiin peleihin, sillä potissa pitää olla jaettavaa isommallekin porukalle. Tämä on tärkeä asia, sillä pelistä ja panoksesta riippuen kimpat tehdään 10-50 osuudelle. Luonnollisesti kyseisten pelien varianssi on hyvin suuri, joten henkisesti voi varautua myös kuiviin kausiin, jolloin ei osuta edes ladon seinään.

Lisäksi kimpoissa pyritään aina ottamaan kantaa – suosikkirivejä ei tämän kokoisilla porukoilla kannata tavoitella. Toki pikkuvoittojakin kimpalle tulee ihan sattuman oikusta – pallo on tunnetusti pyöreä, eivätkä hevosetkaan ole koneita vaan eläimiä, joilla on parempia ja huonompia päiviä.

Milloin kimpat julkaistaan?

Tavallisesti monivedot ja vastaavat kimpat julkaistaan aamupäivän tai iltapäivän aikana. Ajankohta riippuu toki myös siitä, koska peli menee kiinni – tosin nykyään kimppojen myyntiin ei tarvitse varata kovin paljoa aikaa, koska menekki on niin kova.

Lauantaivakio julkaistaan videon kera torstaina varhaisena iltapäivällä. Myös vakiokimppa myy aina vain ahnaammin, ja kimppaosuudet eivät yleisesti ottaen enää näe lauantaita. Vakiovideo on hyödyllinen kohteita puntaroidessa, ja onpa Kaljun Hurrin ja Studioapinan sanailuissa vankka viihdearvokin!

Viikolla ravikimpat julkaistaan iltapäivällä – muutama tunti ennen lähtöjen juoksemista. Suomen T-pelit menevät arkisin kiinni iltaseitsemän jälkeen, ja Ruotsissa peli laitetaan säppiin joko klo 20:30 tai keskiviikkoisin 21:30. Lauantainen 75-kimppa laitetaan yleensä jakoon puolen päivän kantturoissa. Peukalosääntö on, että ravikimpat laitetaan jakoon muutama tunti ennen kuin koko hauskuus alkaa.

Colossus-kimppojen julkaisuajankohta vaihtelee todella paljon, mutta viikkokimpat julkaistaan yleisesti ottaen tiistaina päivällä, ja viikonlopun kimpat avataan osuuksien ostajia varten viimeistään perjantaina päivällä. Tärkeää on, että Colossus-kimppoihin ehtivät kaikki halukkaat mukaan, ja kimpat saadaan näin täytettyä.

Jättipottia odotellessa

Mukavia, satoja euroja jokaiselle kimpan ostaneelle tuottavia rivejä on tehty useampia, mutta jättipotti antaa vielä odottaa itseään. Pari kertaa ollaan oltu aivan viiksillä viisinumeroisen lunastuksen kanssa – kyllä se iso paukku on vielä tulossa! Tähän on suorastaan pakko luottaa!

Kaikkein parasta kimpoissa on kuitenkin yhdessä voittaminen tai kaatuminen – kimpassa jaettu jännitys on aivan yhtä suurta kuin silloin, kun puristelet voittoa ikiomalle lapullesi. Lisäksi kimpoissa pääset pienellä rahalla kiinni suuriin systeemeihin, eli osumia tulee pikkurahalla useammin kuin yksin puurtamalla.

Colossus-pelit tehdään Mr Greenille, jossa on hyvä olla tili avoinna, jotta pääset kätevästi mukaan kimppoihin. Veikkauksen pelit laitetaan jakoon Uhmapelaajien omassa pelaajaryhmässä, johon liittyneenä saat ilmoituksen aina, kun uusi peli on sisässä. Siitä alkaakin kova kisa, ketkä ehtivät saada himoitut osuudet itselleen. Pelaajaryhmässä on satoja jäseniä, joten nopeus on osuuksien hankinnassa valttia. Huomioi, että normaalitilanteessa Uhmakimppoja ei jaeta oman pelaajaryhmän ulkopuolelle.

Colossus-kimpat

Colossus-kimppa tai Jackpot-syndikaatti on uusi maailmanlaajuinen kimppapeli, jota pelaamme Mr Greenillä. Colossuksen lajeina ovat Moniveto vaihtelevalla kohdemäärällä, Vakioveikkaus viidestä viiteentoista kohteella, kansainväliset laukkakisat ja muutamia muita erikoisvetoja, kuten 20 kohteen Molemmat joukkueet tekevät maalin -peli.

Colossus on todella vaikea peli osua. Perinteisessä Veikkauksen lauantai-vakiossa on 13 kohdetta, eikä sekään ihan joka viikko satu kohdilleen. Colossuksen versiossa pitää osua jopa 15 kohteeseen, joten ymmärrettävästi peli vaatii suurempaa systeemiä ja panostusta osuakseen. Peli on siis ideaalinen pelikimpoille kuten Uhmapelaajien #uhmakimppa. Teemme lähes joka viikko joitain tarkoin harkittuja iskuja Colossukseen – varsinkin lisätyn rahan kierroksilla.

Kimppamielessä Colossuksen hyvä puoli on se, että pystyt määrittämään itse, millaisen siivun kimpasta haluat. Voit ostaa vaikka maitopurkin hintaisen osuuden, jos se sinusta tuntuu sopivalta. Jos rivi ja kimppa tuntuvat oikein maukkailta, voit ostaa vaikka kaiken jäljellä olevan saldon kimpasta itsellesi, ja paistatella Uhmakimpan big spenderinä.

Colossuksen eräs erityispiirre on, että ensimmäisten matsien mennessä hyvin pelinjärjestäjä antaa tarjouksen, jolla koko kimpan tai osan siitä voi myydä pois. Tätä ei tulla kovin kevein perustein tekemään – lähinnä silloin voidaan tehdä jonkunlainen kompromissi,jos loppukimpan valinnat ovat korkean riskin kohteita.

Veikkaus & Jackpot-kimpat

Uhmapelaajat haistavat veren myös Veikkauksen perinteisissä peleissä. Vaikeisiin peleihin, kuten Vakio ja Moniveto on hyvä laittaa hieman laajempaa peliä, jotta osumiakin tulisi. Mieluummin hieman isompia – kuten aikaisemmin mainittiin, voitosta olisi hyvä riittää useammallekin osakkaalle mukavahko summa. Isoille systeemeille tulee poikkeuksetta hintaa, joten taakkaa jakamalla kimppoihin pystyvät osallistumaan muutkin kuin massikeisarit.

Siksipä kannattaa ostaa osuus Uhmapelaajien kimpoista, niin voimme yhdessä tavoitella niitä tuhdimpia potteja. Olemme erityisen hanakoita laskemaan peliverkkomme Veikkauksen vesille, kun tarjolla on lisättyä bonusta, joka tekee kimppojen odotusarvoista automaattisesti parempia. Veikkauskimpat ovat Uhmakimppojen kulmakivi!

Etua vakioon

Vakiossa olemme alkaneet käyttää haravajärjestelmiä, jotka ovat harvennettuja systeemejä. Näin ollen 13 oikein saattaa haravatarkistuksen jälkeen muuttua 12 oikein -tulokseksi. Haravien hyvä puoli on kuitenkin, että saamme systeemiin leveyttä ja kaikki ideat edes jollain tavalla mukaan lapulle.

Vakio on periaatteessa romanttisten höppänöiden peli: sen etu on periaatteessa vahvasti järjestäjällä (pois lukien jackpot-kierrokset) ja keskiverto vakiopelaaja ei pääse ilman onnea voitolle pelistä. Vakiossa etua pyritään hankkimaan Uhmapelaajien erityisen kovalla sisältöosaamisella – me tiedämme joukkueiden perustasot ja trendit. Se antaa monokansaan verrattuna ison etumatkan.

Monivedossa tasapainottelemme todennäköisyyksien ja maalimääriin ohjautuneen rahan välimaastossa. Pyrimme välttelemään kaikkein ilmeisimpiä, kansan suosimia maalilukuja, elleivät ne ole todennäköisyyksien puolesta perusteltuja valintoja. Hyvin usein myös laitamme joihinkin otteluihin repeämisvaraa, jolloin kertoimet nousevat äkkiä pilviin.

Teemme suurempiin urheilutapahtumiin liittyviä pelikimppoja innosta puhkuen. Huuhkajien ja Leijonien ottelut, erilaiset arvokisat, Mestarien liiga ja suurimmat jalkapalloliigat (mm. Valioliiga, La Liga, Serie A, Bundesliga ja Ligue 1) ovat pelikimppojen peruskauraa. Myös kotimaan Liiga-jääkiekko, Mestis ja NHL kuuluvat ainakin monivetokimppojen sekä kiekkovakioiden piiriin.

Ravikimpat

Uhmakimppojen kovimmat osumat, kerskumisoikeudet ja naaraukset on saatu raveista. Iskemme täydellä laukalla ravilla sekä Suomen että Ruotsin kierroksille varsinkin jos tarjolla on lisättyä jättipottirahaa. Ravikierros juostaan nopeimmillaan läpi reilussa tunnissa, ja yleensä siihen menee pari kolme tuntia. Kyseessä onki nopeatempoinen ja jännittävä kimppapelien muoto.

Ravikimpat ovat ihanteellisia kimppapeleille, sillä varsinkin Ruotsin puolella jackpotit voivat muodostua todella suuriksi, ja parhaimmillaan Ruotsissa on ylimääräistä ostovoimaa jaossa miljoonia euroja. Joskus ei tarvita edes bonuskierrosta, vaan tarvittava etu syntyy sattuvilla ideoilla – raviurheilun psyykkaamisessa on lukemattomia muuttujia, ja ideat saattavat olla todella hyvin maksavia longshotteja.

Myös raveissa tie autuuteen löytyy leveämmästä matosta, joten kimpassa voittomahdollisuudet kasvavat kuin heinä kesälaitumella. Lisäksi piikkien valinnassa käytetään tiheää kampaa – varmoiksi kelpaavat sekä paljon pelatut kansansuosikit, että vähemmän ruksitut ideaponit, kunhan ne vain ovat peliosuuttaan todennäköisempiä voittajia.

Hummani hei – ravimaailmaan veikkauskimpassa

Yllättäjiä ravikimppoihin tarvitaan, jotta jakosummalla voi ostaa muutakin kuin irtokarkkeja. Varsinkin Ruotsissa hevosten taso on niin laaja, että käytännössä lähes kaikista lähdöistä löytyy lähestulkoon pelaamattomia hevosia, jotka voivat pöljän päivän tullen viedä koko lähdön nimiinsä.

Isompiin ravitapahtumiin tehdään kimppoja hyvin herkästi, sillä niissä seurantakin on tavallista isompaa. Moni seuraa esim. Elitloppetin ja Kuninkuusravit tai menee viikonloppua viettämään Suur-Hollola Ajoa tai St. Michel -raveja seuratakseen. Näihin tapahtumiin myös vetovihjeet eri pelimuotoihin ovat oletusarvoisesti Uhmapelaajien ohjelmassa.

Vaikka raviurheilu olisi sinulle tähän asti tuntematon laji, ovat Uhmakimpat loistava tapa tutustua ravimaailmaan. Ravit ovat nopeatempoinen ja jännittävä laji, joka tempaa helposti mukaansa. Ja onhan hevonen aivan upea eläin! Anna siis itsellesi mahdollisuus, ja tutustu raviurheiluun pelikimppojen kautta. Se on tietyllä tavalla betsilajien kuningas.

Varmista, että kuulet uusista Uhmakimpoista ensimmäisten joukossa:

Näin olet sisäpiirissä ja pääset mukaan pikkurahalla aivan huikeisiin kimppoihin. Mahtavaa viihdettä on tarjolla – onhan urheilun katsominen aina vieläkin jännittävämpää pieni betsilappu plakkarissa!

Kimppapelit FAQ
Mitä kimppapelejä on tarjolla? arrow-icon
Miten voin osallistua kimppapeliin? arrow-icon
Mikä on Moniveto? arrow-icon
Miten Vakiota pelataan? arrow-icon
Miksi Uhmakimpassa pelataan ravikimppaa? arrow-icon
10 euroa pelirahaa