Liiga la 24.10. klo 17:00

SaiPa - HIFK

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

HIFK hävisi jo Jukureillekin, mutta tehoton SaiPa tarjoaa mahdollisuuden kerätä itseluottamusta alakerrassa

SaiPa on aloittanut kautensa surkeasti ja samaa voi sanoa myös HIFK:sta. Lauantain kamppailu on äärimmäisen haastava vedonlyöntinäkökulmasta, mutta molempien joukkueiden intresseihin lukeutunee oman alueen pelaamisen tiivistäminen. HIFK:lla päästettyjä osumia tällä kaudella on jo peräti 25, vaikka se on pelannut vasta kahdeksan ottelua. SaiPakin on joutunut antautumaan jo 20 kertaa.

Molempien joukkueiden päästettyjen maalien määrä on karannut käsistä. HIFK:lla lukema on keskimäärin yli kolme osumaa ottelua kohden ja seitsemän kamppailua pelanneella SaiPallakin se kohoaa lähelle helsinkiläisten keskiarvoa. SaiPa ei ole ainoastaan päästänyt osumia, vaan joukkue on ollut myös tehoton. Yhdeksän tehtyä maalia seitsemässä ottelussa on joukkueen materiaalilla surkuhupainen suoritus Liigassa – olivatpa vastustajat ketä tahansa.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

SaiPalla on ryhmässään tehopotentiaalia pitkäaikaisesta Pietarin SKA:n luottosentteri Jarno Koskirannasta entisen maalikuninkaan Tomas Zaborskyn kautta nuorisokalustoonsa, mutta kauden alussa ei ole uponnut. Maalintekokisaan joukkueen ei kuitenkaan HIFK:ta vastaan missään tapauksessa kannata ryhtyä, vaan helsinkiläisten pelaamisen totaalinen lyijyttäminen lienee lähempänä Tero Lehterän suojattien agendaa.

HIFK on ylivoimalla ollut ajoittain vaarallinen, mutta siihen se jääkin. Joukkueen pelaaminen tasakentällisin on ollut totaalisen tuhnua toimintaa ja nuhaista on ollut myös alakerrassa. Helsinkiläisillä on valtava määrä hyviä tai erinomaisia yksilöitä, joista tosin puolet ovat loukkaantuneina. Pointtina esille on kuitenkin hyvä nostaa, että joukkuepelaamisesta tai yhtenäisyydestä ei ole tällä kaudella toistaiseksi tietoakaan.

Helsinkiläisten ykkösprioriteettina pitäisi olla joukkuepuolustamisen kunnostaminen ja siinä riittää työnsarkaa. Joukkue on ollut alkukaudella pihalla omassa sapluunassaan ja erityisesti kiekottomassa pelaamisessa on nähty junioritason virheitä, eikä hieman aivan ensimmäisistä otteluista parantuneessa avauspelaamisessakaan merkittävää toisteisuutta ja sitä kautta kehitystä ole vielä nähty.

Pelivalinnaksi nostetaan, että ottelussa syntyy korkeintaan neljä maalia (alle 4,5). Tehoton SaiPa tarjoilee helsinkiläisille oivan alustan harjoitella viisikkopuolustamista ja erityisesti oikeita ratkaisuja kiekottomana. SaiPan avain menestykseen nojaa siihen, että HIFK pysyy riittävissä määrin poissa maalipaikoilta, mikä verottanee jo entisestään köykäistä hyökkäämistä jonkin verran.