Päivitetty: 16.01.2023

Onko tässä NHL-historian vihatuin pelaaja? Uhkasi hakata teinin, karkasi Suomesta ja haukkui legendaa läskiksi

Usein jääkiekon likaisista pelaajista sanotaan, että omat rakastavat heitä ja vastustajat vihaavat. NHL:n vihatuin pelaaja oli puolestaan hahmo, jota usein omat vihasivat vielä enemmän kuin vastustajat. Kyseessä on totta kai Sean Avery.

Avery tuli tunnetuksi julkisesta kaunastaan maalivahtilegenda Martin Brodeurin kanssa. Rottapelaaja pyrki ärsyttämään Brodeuria kaukalossa sekä sen ulkopuolella. Averyn tapana oli huitoa mailallaan Brodeurin silmien edessä. NHL:n oli lopulta puututtava tähän ja lanseerattava “Avery-sääntö”, joka kielsi toiminnan. Julkisuudessa Avery kutsui Brodeuria aina nimellä fatso, eli suomeksi läski.

Urallaan Avery pelasi Detroit Red Wingsissa, Los Angeles Kingsissa, Dallas Starsissa sekä New York Rangersissa. Hänellä oli vaikeuksia sopeutua eri joukkueiden pukukoppiin, vaikka jäällä Avery olisikin pelannut tehokkaasti.

– Kukaan ei antanut hänelle mitään mahdollisuutta. Eikä hän auttanut yhtään tilannettaan. Homma oli tuhoon tuomittu ensimmäisestä päivästä alkaen, Dallasin ex-GM Brett Hull kommentoi Averyn palkkaamistan.

Urallaan Avery vieraili myös Liigassa. Työsulkukaudella 2004-05 hän solmi sopimuksen Pelicansin kanssa. Kahteen otteluun Avery pyssytti kolme maalia. Sitten hän katosi sanomatta sanaakaan kenellekään ja palasi Pohjois-Amerikkaan. Myöhemmin Avery haukkui Suomen ja suomalaisten musiikkimaun.

Avery on kohauttanut myös kiekkouransa jälkeen. Hän nousi otsikoihin vuonna 2022, kun hän oli talovahtina ystävälleen. Hän ei ollut tyytyväinen, miten naapurit parkkeerasivat autonsa. Opetukseksi Avery uhkasi hakata 16-vuotiaan kuskin.

– Seuraavan kerran, kun joku teistä parkkeeraa autonne tuohon, katkon teiltä tuulilasinpyyhkijät, Avery muun muassa uhkaili hänestä kuvatulla videolla.

Averyn erikoista maskitekniikkaa voi puolestaan ihailla alla olevalta videolta.