Päivitetty: 18.12.2022

Saksalaisvahdista tuli vihatumpi kuin Hitler – 40 vuotta sitten jalkapallon MM-kisoissa nähtiin unohtumaton skandaali

Tasan 40 vuotta sitten jalkapallon MM-kisoissa nähtiin sikamainen temppu, joka muistetaan vielä tänä päivänäkin. Kyseinen skandaali tapahtui Ranskan ja Länsi-Saksan välisessä puolivälieräottelussa.

Ranskan hyökkääjä Patrick Battiston pelattiin nerokkaalla syötöllä yksin läpi. Länsi-Saksan maalivahti Harald Schumacher näki parhaaksi mahdollisuudekseen rynnätä Battistonia vastaan vielä, kun pallo ei ollut kunnolla hänen hallussaan. Battiston sai kuitenkin laukauksen aikaiseksi ennen, kuin Schumacher ehti häntä häiritsemään.

Schumacher ei aikonut kuitenkaan jäädä tyhjin käsin. Hän päätti juoksunsa ryntäämällä ranskalaishyökkääjää päin ja iskemällä häntä rajusti päähän. Battistonin laukaus meni ohi maalista, ja tilanteesta tuomittiin maalipotku, eikä Schumacher saanut edes keltaista korttia.

Battiston loukkaantui vakavasti. Hän menetti kaksi hammasta, hänen selkänikamansa murtui ja hän joutui koomaan. Schumacher ei ollut tempustaan pahoillaan. Länsi-Saksan rankkarivoiton jälkeen hän virnisteli ja sanoi voivansa maksaa Battistonin hampaisiin uudet kruunut. Tapahtuman jälkeen ranskalaislehti julistikin Schumacherin Saksan vihatuimmaksi mieheksi jopa Hitlerin edelle.

Vuoden 1982 jalkapallon MM-kisat päätyivät lopulta Italian 3-1 voittoon Länsi-Saksasta.