Päivitetty: 23.12.2022

Onko tässä pelaamisen tulevaisuus? Jos kuolet CS:ssä, kuolet tosielämässä

Esportsissa liikkuu valtavasti rahaa. Counter Striken ja Dotan turnausten palkintopotit tekevät jatkuvasti uusia ennätyksiä lajien kasvaessa. Mutta voisiko kilpapelaamiseen tai pelaamiseen ylipäätään tuoda vielä lisää panosta?

VR-yritys Oculuksen perustaja Palmer Luckey uudessa yrityksessään kehittää VR-headsettiä, joka takaa sataprosenttisen immersion. Peliin eläytyminen on viety jopa niin pitkälle, että jos kuolet pelissä, kuolet tosi elämässä.

VR-laitteen toimintaperiaate on varsin yksinkertainen. Laitteessa on kolme räjähdyspanosta, joiden sensorit havaitsevat, kun näyttö välähtää tietyn sävyiseksi punaiseksi. Kun Game over -ruutu tulee silmien eteen, panokset räjähtävät ja tappavat käyttäjän välittömästi.

Lasien kehitystyö on vielä kesken.

– Huonot uutiset ovat, että olen jo ratkaissut sen puolikkaan, mikä tappaa pelaajan. Täydellinen VR osuus yhtälöstä on vielä monen vuoden päässä valmiista, Luckey kertoo.

Kyse saattaa todennäköisesti olla julkisuustempusta, sillä tappavat VR-lasit eivät sopisi kovinkaan maan lainsäädäntöön. Luckey myi aiemmin perustamansa Oculus-yrityksen Facebookille 2 miljardilla dollarilla vuonna 2014.