Päivitetty: 21.01.2023

Muistatko Liiga-historian järjettömimmän ottelun? Kolme joukkotappelua ja yli 400 jäähyminuuttia!

Pelicansin ja HIFK:n ottelu marraskuussa 2011 on Liiga-historian järjettömin matsi. Ottelu kesti ikuisuuden, ja se pelattiin loppuun kovalla vajaamiehityksellä. Syynä olivat joukkotappelut.

Peli oli jo käytännössä ratkennut, kun kahakka HIFK:n maalin edustalla kiehui yli. Robert Nyholm tappeli Ryan Laschin kanssa, kun taas Siim Liivik otti mittaa Arttu Luttisesta. Luttinen, Nyholm ja Liivik lensivät suihkuun. Heille seuraa tekivät myös Justin Hodgman ja Ilari Melart, jotka olivat olleet myös menossa mukana.

Jäähyjen jakamisessa kesti uskomattoman kauan. Kun peliä päästiin viimein jatkamaan, puhkesi saman tien uusi joukkotappelu. Jäällä nähtiin neljä tappelua, ja niihin osallistuneet kahdeksan pelaajaa heitettiin kaikki suihkuun.

Heti, kun peliä päästiin viimein taas jatkamaan, tippuivat hanskat uudelleen. Vastakkain olivat Eetu Pöysti ja Aaron Brocklehurst. Kaksikko lensi suihkuun kuin myös päävalmentajat Kai Suikkanen ja Petri Matikainen.

Kaikki tappelut tapahtuivat, kun pelikellossa oli aikaa vain 30 sekuntia. Yhteensä jäähyminuutteja jaettiin yli 400 kappaletta, mikä on Liiga-ennätys. HIFK voitti ottelun 6-3.