EFL Cup ti 26.10. klo 21:45

Chelsea - Southampton

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Chelsea latoi Norwich-maaliin peräti seitsemän osumaa! Seuraako myrskyä maltillisempi suoritus?

Chelsea joutuu tuleamaan Southampton-ottelussaan toimeen ilman kolmea tärkeää hyökkääjäänsä. Vierailla on niin ikään yksi käänteentekevä poissaolo, minkä lisäksi kokoonpanojen osalta lienee selvää, että kotijoukkueen saksalaisluotsi tarjoaa lepovuoroja Valioliigan sekä Mestarien liigan kannalta kriittisille alueille.

Englannin liigacup on ehtinyt jo neljännesvälierävaiheeseen, jossa periaatteena on tuttu tulos tai ulos -formaatti. Chelsea on jyrännyt Valioiigassa viime aikoina voitosta voittoon kaatamalla kolmessa edellisessä ottelussaan tulevan vastustajansa Southamptonin lisäksi Brentfordin ja viimeisimpänä lauantaina Norwichin peräti 7–0-murskanumeroin. Viime viikolla joukkue voitti kotonaan vakuuttavasti Mestarien liiga -ottelussa ruotsalaisryhmän Malmön loppunumeroin 4–0.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ

Viime aikoina Kai Haverz on päässyt pelaamaan Callum Hudson-Odoin sekä Mason Mountin tavoin paljon. Chelsea hyökkäyksestä lienevät jälleen sivussa Timo Werner ja Christian Pulisic sekä valitettavasti Malmö-kamppailussa loukkaantunut Romelu Lukaku. Vaikka Chelsea latoi Norwichin verkkoon pallon seitsemän kertaa, osuvat saman osa-alueen lukuisat loukkaantumiset kovaa jopa Thomas Tuchelin laajaan työkalupakkiin. Nähtäväksi jää, millaisen kokoonpanon saksalainen arpoo Southampton-otteluun, mutta ruuhkaisen ottelukalenterin vuoksi muutokset ja lepovuorot ovat taattuja.

Southampton-puolustus on huomattavasti Norwichin vastaavaa laadukkaampi. Maaottelutauon jälkeen Ralph Hassenhüttlin ryhmä juhli kotivoittoa nollapelillä Leedsiä vastaan ja viime lauantaina toiseen otteluun venynyt pisteputki jatkui 2–2-tasapelillä Burnleyn vierailtua St. Mary’s Stadiumilla. James Ward-Prowse on yhä ennen maaottelutaukoa juurikin Chelseaa vastaan tulleen punaisen kortin vuoksi pelikiellossa, joka koskee luonnollisesti myös liigacupin otteluita. Muilta osin muutoksia ei vieraiden poissaolotilanteessa ole.

Chelsea on huima ennakkosuosikki ja voittanee ottelun rutiininomaisesti. On kuitenkin todennäköistä, että Tuchel kierrättää vahvoja pelaajiaan ja esimerkiksi maalilla nähtäneen jälleen Kepa Arrizabalaga. Peli-ideaksi haistellaan vähämaalisuutta – Chelsean nollapeli olisi sinänsä odotettu tulos, mutta myös 1–1 on toki mahdollinen. Uhmapelaajien kohdevalinta kamppailuun on, että maaleja syntyy korkeintaan kaksi (alle 2,5).