NHL la 14.05. klo 02:30

Washington Capitals - Florida Panthers

Vieläkö Washingtonin sinnittely riittää, vai tuleeko seinä vastaan?

Washington Capitalsin ja Florida Panthersin välisessä sarjassa on tultu siihen pisteeseen, että Washington on pakkovoiton edessä. Selvänä altavastaajana sarjaan lähtenyt Washington on tehnyt sarjasta odotettua tasaisemman, mutta tuleeko nyt seinä vastaan? Florida ei vieläkään vakuuta, mutta se on alkanut heräämään ja tunnelma vieraiden leirissä on varmasti katossa.

Washington johti sarjaa 2-1, mutta kaksi edellistä matsia on mennyt Floridan nimiin. Ei välttämättä voi sanoa, että Washington olisi enempää ansainnut, mutta mahdollisuuksia sille on avautunut valtavasti. Neljännessä ottelussa se oli ottavana osapuolena, mutta Florida pääsi tasoihin vasta pari minuuttia ennen loppua ja ratkaisu saatiin vasta jatkoajalla.

Viimeisin matsi saattoi kuitenkin katkaista isäntien selkärangan. Ensimmäisessä erässä Washington meni johtoon ja vielä toinen erä alkoi ryminällä Washingtonin osuessa kahdesti. Kolmen maalin johtoasemassa pitäisi pystyä parempaan, mutta tasoero alkoi vihdoin nousemaan esille. Florida sai homman rullaamaan ja viisi pistettä iskeneen Carter Verhaeghen johdolla Florida nousi voittoon.

Florida onni on, että Washington ei pelillisesti kuulu jäljellä olevien joukkueiden parhaimmistoon, sillä muuten se voisi olla jo kesälomilla. Nyt vierailla on kuitenkin sauma laittaa sarja pakettiin, mutta suurin kysymys kuuluu, vieläkö Washington venyy, vai oliko kolmen maalin johtoaseman menetys kuolinisku tälle sarjalle? Kovasta tasoerosta huolimatta Washington on onnistunut laittamaan lähes poikkeuksetta Floridan tiukille ja erikoistilannepelaaminen on edelleen Floridan osalta iso huolenaihe. Mahdollisuuksia on ollut runsaasti, mutta edelleen vieraat metsästää ensimmäistä maalia ylivoimalla. Peli-idean osalta Washingtonin lopullinen voitto kelpaa jälleen maltillisella panoksella, vaikka sarja on kääntynyt hiljattain enemmän Floridan suuntaan.