Liiga pe 16.09. klo 18:30

Jukurit - HPK

Jukureiden oman päädyn taso vaatii parannusta – pystyykö HPK rokottamaan isäntien virheistä?

Perjantaina avausottelunsa hävinneet Jukurit sekä HPK ottavat yhteen Mikkelissä. HPK jäi odotetusti pisteittä HIFK:n vieraana, vaikka tuloksellisesti ratkaisu saatiinkin vasta kolmannessa erässä. Jukurit puolestaan hallitsi omaa otteluaan, mutta heikon viimeistelyn lisäksi myös oman pään virheet kostautuivat. Runsasmaalista iltaa lähdetään aavistelemaan.

Jukureiden alkutahdeista CHL:ssä ei ollut paljoa apua, kun avausottelussa KooKoo kävi hakemassa pisteet Mikkelistä lukemin 4-3. KooKoo onnistui ainoalla ylivoimallaan eikä Jukureiden merkkauspelaaminen omalla alueella ollut riittävällä tasolla. Jukureilla oli paikkoja aivan riittävästi ja runsaasti ylivoima-aikaa hoitaa homma kotiin, mutta viimeistely ontui ja kuten myös Olli Jokinen sanoi ottelun jälkeen, omassa päädyssä maalin hinta oli liian halpa.

PELAA TĂ„STĂ„

Jukureiden osalta pelkästään maalivahtipelin piikkiin ei voi avaustappiota laittaa, mutta pieniä kysymysmerkkejä silti löytyy. Frans Tuohimaa on parhaimmillaan hyvä kassari Liigaan, mutta pystyykö hän nousemaan riittävälle, Oskari Salmisen jättämälle tasolle? Lisäksi kakkosvahti Markus Ruusu on pitkään sivussa ja hänen paikalleen Jukurit hankki Karolus Kaarlehdon.

HPK:n taival alkoi synkästi HIFK:n vieraana. Kahden erän jälkeen HPK oli vielä hyvin mukana tilanteen ollessa tasan 1-1, vaikka se ei itse maalipaikoilla varsinaisesti juhlinut. Kolmannen erän alkuun HIFK osui nopeaan tahtiin kahdesti ja meni menojaan. Tilannetta ei myöskään helpottanut se, että Eetu Liukas otti viiden minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta. Alivoiman HPK selvitti, mutta pian jäähyn jälkeen HIFK sinetöi lukemiksi 4-1.

Vaikka HPK tuskin tulee erityisen runsasmaalinen joukkue olemaan tällä kaudella, voidaan Jukureita vastaan odottaa hyökkäyspelaamisen suhteen selvästi avausottelussa nähtyä enemmän. Uhmapelaajien arvioissa ottelun maaliodottama nousee markkinaa korkeammalle, joten yli 4,5 maalia varsinaisella peliajalla poimitaan pois kuleksimasta.