Liiga la 23.03. klo 17:00

KalPa - Ilves

Jatkuuko Ilveksen vierastaika myös pudotuspeleissä, vai karkaako KalPa jo kahden voiton karkumatkalle?

Lauantaina käydään toinen osa KalPan ja Ilveksen välistä puolivälieräsarjaa ja tällä kerralla kamppaillaan Kuopiossa. Ottelusarjan asetelma kääntyi kertaheitolla päälaelleen, kun KalPa kävi torstaina ryöstämässä vierasvoiton Tampereelta. Kotikaukalossa KalPalla on hyvät mahdollisuudet ottaa seuraava kiinnitys jatkopaikkaan.

*Tsekkaa tipsi loppuun ja nappaa 10€ kierrätysvapaa ilmaisveto!

Ilves aloitti ottelun hyvin ja vaikka ensimmäisen erän jälkeen lukemat oli vielä tasan 1-1, sai se toiseen erään nopean osuman ja myöhemmin Jeremy Gregoire iski taululle 3-1. Kolmannen erän alkupuoliskolla kaikki näytti vielä hyvältä Ilveksen kannalta kahden maalin johtoasemassa, mutta lopulta se joutui maksamaan kovan hinnan virheistä ja heikosta johtoasemassa pelaamisesta. KalPa kampesi tasoihin Matyas Kantnerin sekä Oliver Kapasen osumilla ja ensimmäisen jatkoerän lopulla Juuso Mäenpää iski läpiajosta vieraiden voittomaalin.

On se vaan ihana maali. 😍

📺: MTV Katsomo+ I @mtvurheilu

#KalPa #Liiga #Kuopio

Ilvekselle jäi paljon mietittävää varsinkin erikoistilanteiden osalta. KalPa pelasi loistavaa alivoimaa, jonka seurauksena Ilves ei useista yrityksistä huolimatta saanut tulosta aikaiseksi. Sen lisäksi KalPa iski itse 2-3 kavennuksen ylivoimalla. Tulivoimasta Ilveksen meno ei pitäisi tässä sarjassa kiinni jäädä ja järjettömän kova ykkösvitja pääsi heti ensimmäisessä ottelussa pisteille. Oman päädyn virheet on saatava paremmin kuriin ja vaikka Jonas Gunnarssonin piikkiin tappiota ei voi laittaa, on mielenkiintoista nähdä peluuttaako Ilves myös Jakub Malekia jossain välissä.

KalPan rosteriin on pieniä viilauksia odotettavissa, sillä Jaakko Lantta lensi avausosassa suihkuun päähän kohdistuneen taklauksen myötä. Mitään suurta miinusta ei kuitenkaan ole luvassa ja jälleen Uhmapelaajat on KalPan kelkassa – tällä kerralla yli 2,5 maalin(60min) muodossa. Arvio ensimmäiseen matsiin oli jo markkinaa enemmän KalPan suuntaan eikä ensimmäisen ottelun loppu liialti luottamusta Ilveksen suuntaan kasvattanut. Vaikka Ilves oli runkosarjassa loistava vierasjoukkue, kääntää kotietu silti vaakakuppia KalPan suuntaan.