Mestarien liiga ti 15.03. klo 22:00

Ajax - Benfica

Ajax on tottunut Eredivisiessä liian hyvään! Edes ripaus tasapainoa tarvitaan tai jatkopelit jäävät haaveeksi

Benfica oli yksi avauskierroksen yllättäjistä Mestarien liigassa, kun se pystyi venymään jopa tasapeliin Ajaxia vastaan. Vai oliko se loppupeleissä edes yllätys? Entä hyytyykö maalitahti vierailla, kun siirrytään pelaamaan Amsterdamiin? Isäntä on ylisuuri jättisuosikki tässä väännössä. Avausosa osoitti, että ilmaiseksi ei mitään ole tarjolla. Toisessa kamppailussa kotijoukkueen on ikävä kyllä pystyttävä ainakin vähän parempaan tai noutaja tulee.

Etenkin puolustuspäässä Ajaxin edesottamukset ovat sangen kyseenalaisia, eivätkä yllä Euroopan huippujoukkueiden tasolle. Itse asiassa ei edes lähelle. Joukkueen hyökkääminen tuo toki etäisesti nostalgikkojen ja de Godenzonen -romantikkojen mieliin amsterdamilaisten legendaarisimmat ajat, mutta edes ripaus tasapainoa pitäisi kaivaa jostain. Benfica voi olla juuri se joukkue, joka pystyy Ajaxin laittamaan ulos. Tässä kohtaa on syytä teroittaa, että mikään rupusakki ei missään tapauksessa ole kyseessä, vaikka niin ehkä voisi kertoimista päätellä.

100 MAHDOLLISUUTTA VOITTAA JÄTTIPOTTI

AMOK-kasino antaa tänään Uhmapelaajien ekalle talletukselle kaupan päälle 100 käteiskierrosta (Mertarannan äänellä) hurrrrjaan Money Train 2 -peliin.

Voit voittaa 50.000X panoksesi!

Ei kierrätystä. Ei pikkupränttiä. Ei sekoilua. Nosta voitot heti pankkitilillesi.

PELAA 100 KÄTEISKIEKKAASI HETI

Aina verrataan kansallisten sarjojen tasoeroa, niin peilaillaan nyt sitten kunnolla. Transfermarkt-sivuston mukaan Portugalin pääsarjajoukkueiden yhteenlaskettu arvo on euroissa kirkkaasti yli miljardin, kun puolestaan Hollannin Eredivisiessä ylletään tällä hetkellä noin 956 miljoonaan. Osittain eroa selittää se, että Portugalissa kärkijoukkueita ja niin sanottuja isomman siivun ryhmiä on muutama enemmän. Osittain taas se, että laatua riittää Portugalissa laajemmin. Ei se sattumaakaan ole, että muiden muassa Benfica näissä otteluissa pelaa – ei edes tuuria. Portugalin kansallisen sarjan voi rehellisesti sanoa olevan hivenen Eredivisietä kovempi isossa kuvassa.

Ajax on toki oman maansa pääsarjassa aivan omaa luokkaansa, mutta missään tapauksessa se ei tässä otteluparissa niin ylivoimainen tällä hetkellä ole kuin esimerkiksi jatkoonpääsykertoimet antavat olettaa. Ajax on trendikäs joukkue, yleensä ollut ja taas on. Ensimmäinen osaottelu ei todellakaan ollut mikään läpihuutojuttu ja kotijoukkueena pelannut portugalilaisryhmä oli ajoittain jopa suhteellisen selvästi parempi 2–2-numeroin päättyneessä väännössä.

Jos isäntä sortuu jälleen ylenpalttiseen hyökkäyspäähän hönkimiseen ja pallollisiin virheisiin, vierailla on ehdottomasti potentiaalia rokottaa. Ennen ottelua ollaan vahvasti sitä mieltä, että Benficalla on tässä mahdollisuus. Ajax on kuin mikä tahansa jalkapallojoukkue, se turhautuu. Jos onnistumisia ei ala tulla totuttuun tapaan, riski kasvaa. Eredivisiessä joukkue on tottunut aivan liian hyvään. Maalintekokilpailua Benfica tästä tuskin tahtoo tehdä, mutta jos ovet ovat taas sepposen selällään, voi se iskeä jälleen vastaan kahdesti – ehkä jopa kolmesti. Pelivalinnaksi otetaan, että Benfica etenee jatkoon. Ajaxilla on nyt vastassaan oikea kansainvälisen tason joukkue.

10 euroa pelirahaa