ti 06.11. klo 04:05

-

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

NHL: Arizona Coyotes – Philadelphia Flyers | Jatkaako Coyotes hyviä otteita ailahtelevan Flyersin kustannuksella?

Coyotes mittaa Philadelphia Flyersin päivän kunnon tiistai-aamuyönä pelattavassa ottelussa, Arizonan Gila River Arenassa.

Coyotes kääntänyt suuntansa vaisun alun jälkeen

Kojootit aloittivat kauden heikosti. Suurin syy tähän oli joukkueen todella suuret vaikeudet saada maaleja aikaiseksi, vaikka maalintekopaikkoja joukkue onnistuikin luomaan tarvittavan määrän. Ensimmäiseen viiteen peliin kojootit onnistuivat tekemään vaivaiset neljä maalia, joista yksi voidaan käytännössä vielä miinustaa, kun Ducks kaatui rangaistuslaukauskilpailussa.
Seuraavat seitsemän ottelua on kulkenut aivan eri tavalla – 12 pistettä ja maaliero 31-11. Ainoa tappio tuli Jetsin vieraana lukemin 5-3, joten kuuden jäljellä olevan ottelun osalta joukkue on päästänyt maalin per ottelu-keskiarvolla.
Kojootit on nuori joukkue, jonka kulmakiviä ovat kapteenistoon kuuluvat luottopuolustajat Niklas Hjalmarsson ja Oliver Ekman-Larsson. Hyökkääjistä nuori Clayton Keller, Canadiensista saapunut Alex Galchenyuk ja kokeneempi Derek Stepan kantavat suurimman tulosvastuun. Joukkueen maalia vartioi viimekauden loistavasti päättänyt ja siitä samaan tahtiin jatkanut Antti Raanta – kiekot ovat tarttuneet 92.9% varmuudella.

TALLETA 20€ - SAAT 200 ILMAISKIERROSTA!

Winnerz tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 20 euroa ja saat 200 ilmaiskierrosta Legacy of Dead -kolikkopeliin!

PELAA TÄSTÄ

100€ riskitön veto Unibetille – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia

100€ riskitön veto uusille asiakkaille – vain rajoitetun ajan!

Minne menet, Flyers?

Flyersin kauden alku on ollut surkea – 14 pelattua ottelua ja 13 pistettä. Maaleja Flyers osaa tehdä, mutta omat vuotavat aivan liikaa – 54 maalia omiin kertoo kaiken olennaisen. Flyersin ongelma on ollut epätasaisuus. Pelin taso heittelee aivan liikaa ja joukkueen maalivahtipeli ei ole vaaditulla tasolla, mikä ei ainakaan edesauta asiaa.
Brian Elliotin pelissä näkyi jo viitteitä paremmasta. Sitten mies loukkaantui harjoituksissa keskinäisessä osumassa Travis Konecnyn kanssa ja on tällä hetkellä listattu day-to-day-poissaolijaksi. Maalissa aloittaa täten todennäköisesti Calvin Pickard, joka on torjunut kiekkoja 85.1% varmuudella – ei kovin lohdullinen tilasto.
Viimeiset kolme ottelua ovat olleet sitä parempaa Flyersia ja Kalifornian kiertueelta mukaan tarttui viisi pistettä. Kings ja Ducks kaatui varsinaisella peliajalla, ja Sharks oli lopulta parempi jatkoajan jälkeen.
Marraskuu – aika jolloin jyvät alkavat erottumaan akanoista ja kesäkauden tomut on potkittu jaloista. Onko Philadelphiassa nokka kohti parempaa vai olisiko jo aika miettiä joukkueen valmentajan Dave Hakstolin kohtaloa – onko miehestä viemään joukkue haluttuihin tuloksiin?

Erikoistilanteet – paperilla Flyersin vahvuus

Flyersista löytyy materiaalia niin yli-, kuin alivoimaankin. Claude Giroux tunnetaan kiekollisesta osaamisestaan, Jakub Voracek puolestaan on polkukone, jonka kädet ja pelin ymmärrys riittää tuottamaan tulosta. Wayne Simmonds on koko liigan parhaita maalineduspelaajia ja kun puolustuksestakin löytyy Shayne Gostisbeheren kaltainen viivapelaaja, on kumma, että joukkueen ylivoima yskii. Ylivoima on NHL:n 25 sijalla ja tehokkuus surkea 14.6%.
Alivoimalla Flyers on ollut koko liigan toiseksi huonoin. Joukkue on kyennyt tappamaan jäähyjä vain 68.6% tehokkuudella. Sean Couturier esimerkiksi on pelaaja, jonka vahvuuksiin kuuluu oman pään puolustuspeli, vaikka mies nykyään pelaakin offensiivisemmassa roolissa. Heikko maalivahtipeli on toki iso osa alivoimaa. Erikoistilannepelaaminen näyttää paperilla Flyersin vahvuudelta, mutta tilastot kertovat toista.
Kotijoukkue Coyotesin ylivoimassa on myös paljon kehitettävää. Ylivoimaprosentti on tällä hetkellä surkea 14.7, mutta siinä missä ylivoima on yskinyt, alivoima on ollut täyttä timanttia. Alivoimaa kojootit pelaa parhaiten koko NHL:ssä – alivoimaprosentti on jäätävä 92.1. Ihmeellistä on, että Coyotes on tehnyt alivoimalla maaleja enemmän kuin ylivoimalla.
Michael Grabner tunnetaan loistavana alivoiman pelaajana ja mies osaa haistaa ja reagoida hyvin tilanteisiin, kun joukkue on riistämässä kiekkoa ja pääsee läpiajoihin – kiitos räjähtävän nopeutensa. Tällä kaudella Grabner on tehnyt kaksi alivoimamaalia. Myös Brad Richardson on osunut kahdesti alivoimalla.

Coyotes jatkaa loistavia otteitaan

Tällä hetkellä kojoottien peli toimii ja joukkueen itseluottamus on tapissa. Uskomme, että se kantaa aamuyöllä voittoon epätasaisesti suorittavaa Flyersia vastaan. Rohkeimmat voivat ottaa mukaan pientä tasoitusvoittoakin.