Liiga la 24.09. klo 18:30

Ässät - KalPa

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ässiä odottaa viikon kolmas tappio! KalPalla on loistava sauma saada vihdoin maalihanat auki

Lauantaina Ässät kohtaa viikon kolmannessa ottelussaan KalPan. Molemmat joukkueet kokivat perjantaina tappion ja varsinkin Ässille voitto tähän paikkaan olisi tärkeä, sillä alkukauden aikana aivan liikaa kehuja ei ole patapaitojen esitykset keränneet. KalPa on kuitenkin tässä taistossa Uhmapelaajien papereissa vieraissakin varsin selvä ennakkosuosikki ja myös vedot päästään iskemään vieraille.

Viisi ottelua ja neljä pistettä on Ässien saldo ennen lauantaita. On kuitenkin hyvä huomauttaa, että vastassa on ollut muun muassa TPS kertaalleen ja Ilves kahdesti – ei siis sieltä helpoimmasta päästä. Perjantaina Ässät jäi jo toistamiseen tällä kaudella nollille, mutta ottelu itsessään oli pitkään tasainen ja vasta kolmannessa erässä Jukurit onnistui maalinteossa. Parannettavaa löytyy runsaasti jokaiselta osa-alueelta, mutta varsinkin erikoistilannepelaaminen on pettänyt Ässät alkukaudesta ja sekä yli- että myös alivoima kuuluu sarjan häntäpäähän.

Porin Ässät

@PorinAssat
Mikkelin reissun tilastot tarjoaa Festum.

#Ässät #Liiga

KalPa on toistaiseksi päässyt otteluohjelman osalta melko helpolla eikä aivan kärkipään jengejä ole tullut vastaan, mutta ilmaisia pisteitä ei kuitenkaan ole ollut jaossa. Matseista kolme on päättynyt maalin erolla ja SaiPaa vastaan 3-1 voitossa viimeinen maali tehtiin tyhjiin. Perjantaina KalPa vieraili Vaasassa, jossa kotijoukkue oli parempi lukemin 2-1. KalPa on vääntänyt vähämaalisia otteluita ja kuopiolaiset tuskin erityisen runsasmaaliseksi joukkueeksi tällä kaudella muodostuu, mutta Ässiä vastaan voisi olla loistava sauma saada hieman myös maalihanoja auki. Toki 2-7 lukemiin päättynyt tappio TPS:ää vastaan on isossa roolissa, mutta toistaiseksi Ässät on joutunut hakemaan kiekon omasta maalista 16 kertaa.

Ei pisteitä Vaasasta.

KalPan kiri jää tänään vajaaksi, ja pisteet jäävät Vaasaan lukemin 2-1. KalPan ainokaisesta vastasi Liiga-uransa ensimmäisellä osumalla Colby Sissons.

Huomenna jatketaan Porissa Ă„ssien vieraana!

#KalPa #Liiga #Kuopio #KalevanPallo

Ässiltä oli perjantaina sivussa hyökkääjä Will Graber ja puolustajat Aleksi Heimosalmi sekä Markus Phillips. Vierailta sivussa oli edelleen Jesper Mattila ja Aleksi Klementti, mutta puolestaan Max Görtz sai Liiga-debyytin. KalPalla todennäköisesti Matej Machovsky palaa tolppien väliin, mutta Ässien voisi kuvitella jatkavan Niklas Rubinin peluuttamista.

Ässien vaikeuksille haetaan jatkoa ja kupongille isketään KalPan suoraa voittoa. Matsiin lähdetään sillä idealla, että Ässät pitää edelleen ykkösvahti Rubinin tolppien välissä. Mikäli kassari vaihtuu, maistuu vierasvoitto entistäkin paremmin. Kotiyleisön edessä Ässiltä voidaan odottaa kunnon rynnistystä heti matsin alkuun, mutta mikäli KalPa sen selvittää, on sillä hyvät mahdollisuudet hallita ottelua ja päättää viikko voittoon.