Valioliiga la 16.10. klo 17:00

Aston Villa - Wolves

Kummalla menee sormi syvemmälle suuhun poissaolojen vuoksi – Dean Smithillä vai Bruno Lagella?

Aston Villa palaa maaottelutauolta launtaina saadessaan vieraita naapuristaan Wolerhamptonista. Molemmilla joukkueilla on omat poissaolohuolensa ja kumpikin valmentaja joutuu tekemään epämiellyttäviä valintoja. Ainakin isäntä kärsinee maajoukkuekävijöidensä puuttumisesta, mutta tämä on mahdollista myös Wolvesin osalta. Odotettavissa on melkoisen tasainen kamppailu, kun pelataan kiintoisa paikallisvääntö.

Wolves sai ennen maaottelutaukoa hienoja onnistumisia hyökkäyspäässä ja juuri niitä se on alkukaudella kaivannut. Raul Jimenezin lisäksi maalintekovastuuta otti eteläkorealainen, Hee-Chan Hwang. Ennen taukoa 25-vuotias laitahyökkääjä tehtaili molemmat joukkueensa osumista 2–1-kotivoitossa Newcastlea vastaan. Aston Villa -ottelun alla tilanne on siinä mielessä erilainen, että Bruno Lagen kokoonpanovalintoihin saattavat jossain määrin vaikuttaa varotoimien laita maajoukkue-edustuksilla pidempään tai kauempana olleiden pelureiden osalta.

Vierailla ovat tiettävästi sivussa pidempään loukkaantumisista kärsineet puolustaja Jonny, keskikenttäpelaaja Yerson Mosquera sekä hyökkääjä Pedro Neto. Jälkimmäisen maanmiehen, Trincãon tilanne on hieman epäselvä. Todennäköisesti tämäkään ei täyden 90-minuuttisen kunnossa ole. Mitä maajoukkue-edustuksiin tulee, on isännillä samanlaisia ongelmia.

Aston Villan puolelta Leon Bailey, Morgan Sanson sekä Keinan Davis ovat olleet Trezeguetin ohella pidempään sivussa, mutta lisää jobinpostia tuo Bertrand Traoren loukkaantuminen. Brasilialainen Douglas Luiz sekä argentiinalaismaalivahti Emiliano Martínez eivät todennäköisesti ole Dean Smithin käytettävissä vielä lauantain ottelussa käytyään maaotteluissa Etelä-Amerikassa.

Isäntä on osoittanut viime aikaisissa kotiotteluissaan, että se pystyy tekemään maaleja suhteellisen tehokkaasti, minkä lisäksi joukkueen puolustaminen on toiminut, Martínez viimeisenä lukkonaan. Hwangin mukaantulo on puolestaan nostanut Wolvesin hyökkäyksen tasoa, ja vaikka otanta on pieni, on tuloksia nähty heti. Kummallakin päävalmentajalla on edessään vaikeita valintoja maajoukkuetauon jälkeen ja ainakin isäntään tauko iskee lähes varmasti.

Pelivalinnaksi nostetaan, että ottelussa syntyy korkeintaan kaksi maalia (alle 2,5). Molemmilla joukkueilla on poissaoloja, jotka pakottavat vieraiden Lagen ja isäntien Smithin tekemään jonkinlaisia myönnytyksiä pelaamiseensa. Molemmilla on kuitenkin verrattain toimiva sapluuna puolustussuuntaan ja ottelu haiskahtaa melko tiukalta väännöltä. Toinen hyvä kohdevalinta voisi olla korkeamman riskin tasapeli (1X2).