La Liga la 02.10. klo 22:00

Atlético Madrid - Barcelona

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Loiston vuodet ovat takana! Kylvettääkö Atlético Madrid kasvonsa menettänyttä Barcelonaa?

Atlético Madrid saa vieraakseen repaleisen ja kovista tappioista kärsineen Barcelona-miehistön, joka on vajonnut totaaliseen laskusuhdanteeseen. Mestarien liigan alku on ollut joukkueelle katastrofi ja La Ligassakin kehno tilanne seuran taustalla ovat alkaneet eittämättä näkyä myös urheilullisella puolella. Pahoja loukkaantumisia on, mutta leveyttä ei. On karu fakta, että Atlético kaataa Barcelonan tällä hetkellä vain rutiinisuorituksella.

Barcelonan heikosta taloustilanteesta on puhistu Suomessakin melko paljon, osin myös Lionel Messin massiivista huomiota keränneen PSG-siirron johdosta. Joukkueen leveys on kärsinyt kovia kolauksia, kun sillä ei ole ollut mahdollisuutta satsata joukkueeseen aiempaan verrattuna juurikaan. Nuoriakin pelaajia, jotka olisivat saattaneet tällä kaudella olla läpimurtojen kynnyksellä ja ainakin nykytilanteessa hyvillä peliajoilla, kaupattiin hätätilassa pois.

Nyt tilanne on eskaloitunut, sillä loukkaantumisia on hurjasti, eikä materiaali riitä totutun korkealla tasolla pysymiseen huippuseuran pelimäärillä. Hyökkäyspäästä sekä Segio Agüero, Martin Braithwaite että Ousmane Dembélé ovat sivussa ja puolustuksesta puolestaan puuttuvat Jordi Alba, Alejandro Balde sekä Moussa Wague.

Vaikka Barcelona onnistui viime viikonloppuna voittamaan 3–0-lukemin Levanten kotonaan, ei se ole vakuuttanut. Toissa viikolla joukkue pelasi Granadaa vastaan Nou Campilla 1–1-tasapelin ja sitä seurasi viime viikon torstaina nähty maaliton tasatulos Cádizin vieraana. Mestarien liigassa joukkue on hävinnyt molemmat alkulohko-ottelunsa – kotona tuli takkiin Bayern Müncheniltä ja vierasnurmelta Benficaa vastaan. Molemmat ottelut päättyivät Ronald Koemanin miehistön 3–0-tappioihin.

Pelivalinnaksi lauantai-illan kamppailuun, jossa kohtaavat huippujoukkue Atlético Madrid sekä entinen loistoryhmä Barcelona, nostetaan pelivalinnksi kotivoitto (1X2). Jos ihmeitä ei tapahdu, on vieraille tarjolla todella kylmää kyytiä Diego Simeonen joukoilta.