WTA to 17.01. klo 01:00

Camila Giorgi - Iga Swiatek

Australian Open WTA: Camila Giorgi – Iga Swiatek | Onnistuuko juniori laittamaan kampoihin?

Australian Openissa nähdään todella mielenkiintoinen ottelu, kun kokenut 27-vuotias Camila Giorgi saa vastaansa ”superjuniorin” Iga Swiatekin. Giorgi on kerännyt huomattavasti enemmän kokemusta isoista turnauksista, mutta ei nuori puolalainen jää pahasti varjoon. Swiatek on aloittanut aikuisten joukossa väkevästi, ja tällä kaudella voidaan häneltä odottaa paljon. Riittävätkö rahkeet kuitenkaan Grand Slamissa niinkään pitkälle?
Giorgi tunnetaan hyvänä syöttäjänä, ja loistavana yleispelaajana. Ihan WTA:n kärkeen ei kuitenkaan italialaisella ole mitään asiaa, sillä pienen kokonsa johdosta syöttö sakkaa ajoittain pahasti. Tuplavirheiden todennäköisyys on Giorgilla jo pituuden puolesta suurempi, eikä syöttöihin saa niin paljoa voimaakaan taakse. Italialainen pystyy kuitenkin tätä paikkaamaan nopeutensa ja yleispelitaitojensa avulla, joten vastustajana hän on vaarallinen.
Giorgi pelasi ensimmäisellä kierroksella slovenialaista Dalila Jakupovicia vastaan, joka tunnetaan paremmin massa- ja nurmikentiltä. Kovakenttä ei Jakupovicin vahvuuksiin kuulu, ja kuten voitiinkin odottaa, Giorgi nappasi selvän voiton slovenialaisesta suoraan kahdessa erässä. Giorgi onnistui kaikilla osa-alueilla erinomaisesti, ja Jakupovicilla puolestaa sakkasi syötön lisäksi myös pää, sillä toisessa erässä Giorgi murskasi hänet lukemin 6-0. Vastus kovenee toisella kierroksella, mutta riittääkö rahkeet Giorgin haastamiseen?

Swiatek on todella potentiaalinen nuori, joka omaa hyvän syötön lisäksi nopeutta, pelisilmää ja erinomaiset yleispelitaidot. Suuri turnaus voi kuitenkin tuoda omat paineensa mukanaan, mutta Swiatek on näitä jo tottunut käsittelemään – hän voitti Wimbledonin tyttöjen sarjan vuonna 2018.
Swiatek pelasi ensimmäisellä kierroksella romanialaista Ana Bogdania vastaan, joka onnistui venyttämään ottelun jopa kolmanteen erään. Sekä pelillisesti että myös tilastollisesti Swiatek hallitsi erää, mutta Bogdan onnistui saamaan vaadittavat palautuspisteet oikeaan aikaan. Syöttäminenkin kohentui toisessa erässä, eikä Swiatek päässyt uudelleen murtopuuhiin, ja ottelu venähti kolmanteen erään. Kolmannessa erässä Swiatek oli alkun vaikeuksissa, mutta onnistui kampeamaan hienolla tavalla 6-4 erävoiton yhden murron takaa-ajoasemasta. Vastus kovenee, mutta vieläkö puhti riittää?
Ottelun ennakkoasetelmissa Giorgi on ehdottomasti ennakkosuosikki. Nuoren Swiatekin potentiaali on kuitenkin niin suuri, että uskomme hänen pystyvän laittamaan kokeneelle italialaiselle kampoihin. Kaksi nopeaa, hyvän syötön omaavaa pelaajaa kohtaa, ja odotettavissa onkin hieno ottelu. Uskomme, että Swiatek nappaa vähintäänkin sen yhden erän nimiinsä, mutta lyhyellä kaavalla ottelua ei tulla käymään.