ti 15.01. Klo 07:30

Australian Open WTA: Iga Swiatek – Ana Bogdan | Onko Bogdanilla mitään jakoa?

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Australian Openin naisten turnauksen ensimmäisellä kierroksella nähdään todella mielenkiintoinen ottelu, kun superlahjakas 17-vuotias puolalainen Iga Swiatek kohtaa kokeneen 26-vuotiaan Ana Bogdanin. Bogdanin peli ei kulje siten, miten sen pitäisi tässä vaiheessa uraa kulkea. Swiatek on todella lahjakas pelaaja ja pystyy parhaana päivänä haastamaan jo tunnetumpiakin pelaajia.

Swiatek on vasta 17-vuotias, mutta otteet ovat kuin kokeneemmalla konkarilla. Nopeajalkainen puolalaisjuniori ei ole ainoastaan taitava yleispelaaja ja sijoittelija, vaan myös keskivertoa parempi syöttäjä. Syöttö ei ihan kärkipään tasoa ole, mutta tulee kehittymään hurjalla tavalla vielä uran aikana.
Swiatek dominoi viime kaudella ITF-turnauksissa oman mielen mukaan, ja nyt hän on liittynyt myös WTA-turnauksiin pysyäkseen. Australian Open –karsinnoissa hän pääsi toisen huippujuniorin kanssa ottamaan mittaa toisistaan, kun ensimmäisellä karsintakierroksella vastaan asettui erinomaisen avauskauden pelannut Olga Danilovic. Serbialainen joutui kuitenkin taipumaan kolmen erän jälkeen Swiatekille, kun ensimmäisen erän ulospuhalluksen jälkeen Swiatek korjasi potin katkaisupelin sekä 12 syöttövuoroa kestäneen kolmannen erän jälkeen.
Swiatekilla ei nopeutta pelistä puutu, mutta syöttöön tarvitaan vielä potkua. Turnauksessa hän pystyy parhaimmassa tapauksessa etenemään aina neljännellekin kierrokselle saakka, mutta vastus kovenee kierros kierrokselta. Nuori kestää isompaa rasitetta – se on puolalaisen etuna tässäkin turnauksessa.

Lyö riskitön 50€ veto – voitoilla ei kierrätysvaatimuksia!


Bogdan lähtee haastajan roolissa avausotteluunsa. Swiatekista poiketen Bogdanilla on jo paljon kokemusta isommista turnauksista, mutta heikko on menestys ollut. Viime kaudella turnaukset tyssäsivät pääsääntöisesti jo karsinnoissa tai viimeistään ensimmäisellä kierroksella. Tämä kertoo jo siitä, ettei ura ole huipulle vienyt.
Bogdan ei erinomainen syöttäjä ole, mutta tukeutuu perusvarmaan yleispelaamiseen. Hieman hitaampi pelaaja on kuitenkin Swiatekiin verrattuna kyseessä, ja myös syöttöpeli on huonompaa. Pituuseroa ei naisilla kuitenkaan ole kuin neljä senttiä, mikä puolestaan vaikuttaa esimerkiksi syöttövirheisiin olennaisesti. Bogdanilta ei paljoa kaksoisvirheitä nähdä, mutta ei myöskään tehokkaita ykkössyöttöjä. Palautus nimittäin tulee huomattavasti kovempaa takaisin, mitä syöttö lähtee vastustajalle.
Ottelun ennakkoasetelmat ovat hyvin selvät. Swiatek saa lähestulkoon vapaalipun toiselle kierrokselle, sillä nykyisellä pelillä ei Bogdan kykene nuorta taituria haastamaan. Vedot lähdetään hakemaan puolalaisen kautta lapulle, ja myös pelimäärillä hämmennetään hieman soppaa.

Isoimmat jackpotit juuri nyt – valuelaskuri näyttää missä pelata: