Rafael Nadal - David Ferrer

to 25.04. Klo 15:00

Onnistuuko Ferrer haastamaan Nadalin?

Vetovihjeet ja parhaat kertoimet

Barcelonan ATP-turnauksessa nähdään todella mielenkiintoinen ottelu kahden espanjalaisen välillä. ATP-rankingin kakkossijaa pitävä Rafael Nadal kohtaa huikeaan vireeseen yltäneen David Ferrerin. Ferrer on ATP-rankingissa sijalla 155, mutta tämä ei kerro koko totuutta miehen taidoista. Pääseekö massakenttien kuningas takaisin omaan peliinsä?

Nadal pelasi Monte Carlon ATP-turnauksessa selvästi alle tasonsa. Roberto Bautista-Agut oli espanjalaiselle suupala, mutta Grigor Dimitrov onnistui jo laittamaan kapuloita rattaisiin, vaikka tukkaan tulikin 0-2 (4-6, 1-6). Nadalin murheet eivät Dimitroviin päättyneet, sillä myös Guido Pella laittoi massajyrän ahtaalle osittain oman osaamisensa, mutta myös Nadalin floppauksen myötä.

Viimeinen tikki oli finaali Fabio Fogninia vastaan, jossa Nadalilla ei ollut kahta sanaa sanottavana. Fognini teki kirjaimellisesti mitä lystäsi kentällä jättäen massakuninkaan varjoonsa upeilla kämmenlyönneillä ja loistavilla stoppareillaan. Nadal taipui Fogninille suoraan kahdessa erässä 6-4, 6-2. Nadal ei todellakaan ollut parhaimmillaan Monte Carlossa, mutta jokohan massakenttien kuningas pääsee jälleen omalle tasolleen?

Uusi haastaja KTO tuplaa talletuksesi!

KTO ei jätä Uhmapelaajaa kylmäksi - nappaa nyt 100% talletusbonus

Ferrer on pelannut alkuturnauksen erinomaisesti. Ensimmäisellä kierroksella Mischa Zverev joutui kokemaan karun tyrmäyksen, kun Ferrer pelasi saksalaisen täysin ulos palloralleissa, ja samalla myös säväytteli syöttöpelillään. Ferrer jatkoi erinomaista menoa myös Lucas Pouillea vastaan toisella kierroksella, eikä myöskään ranskalainen saanut murrettua Ferrerin upeaa virettä millään.

Ferrer on kaiken kaikkiaan ylemmän keskikastin pelaaja, ja massa on erityisesti hänelle soveltuva alusta. Hän pystyy puhtaalla syöttöpelillä ja omilla yleispelitaidoillaan haastamaan ATP:n kärkeä, eikä yllätyksenä tulisi, vaikka Ferrer tosiaan Nadalin voittaisi.

Ottelu tulee olemaan tasaisempi, mitä kertoimet antavat ymmärtää. Nadal ei ole pelannut omalla tasollaan, kun taas Ferrer on yltänyt hurjaan vireeseen. Nadal tulee todennäköisesti häviämään ainakin yhden erän, joten tähän isketään vähän isommin kiinni. Ferrerin voittoa on pienesti lähdettävä hakemaan, sillä mies on tällä hetkellä siinä kunnossa, että Nadal tullaan haastamaan tässä espanjalaisten kotikenttätaistelussa.