Bundesliiga su 26.02. klo 18:30

Bayern München - Union Berlin

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Unionin taika ei lopu! Joutuuko jättiläinen väistymään kärkipaikalta?

Bundesliigassa kierros päätetään todelliseen herkkupalaan, kun kaikkien yllätykseksi edelleen mestaruustaistossa mukana oleva Union Berlin matkaa Bayern Münchenin vieraaksi. Bayern tulee hallitsemaan ottelua ja kertoimien valossa se on jälleen jättisuosikki viemään pisteet, mutta tässä kohtaa kukaan tuskin enää Unionia aliarvioi. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on jo tovi, mutta kauden alussa Union onnistui kotikentällään raapimaan 1-1 tasatuloksen ja jälleen jo piste olisi iso saavutus.

Bayern on pitkästä aikaa ihan toden teolla uhattuna, sillä Unionin lisäksi Dortmund, Leipzig, Frankfurt ja tietyllä tapaa myös Freiburg ovat vielä ihan tosissaan mukana mestaruustaistelussa. Toki Bayern on edelleen suuri suosikki viemään mestaruuden. Viime aikoina tulosta on taas alkanut syntymään ja muun muassa PSG kaatui UCL:n puolella, mutta viimeisimpänä Bayern joutui taipumaan Mönchengladbachille lukemin 3-2. Tilannetta toki sekoitti Dayot Upamecanon aikainen punainen kortti.

FC Bayern Munich

@FCBayernEN
🗣️ @J__Nagelsmann: "I'm expecting a high-class game. It's always tough to play Union because they give you such little space. It will be an exciting and interesting match, which we will hopefully win."

#MiaSanMia #FCBFCU

Union on ollut yksi koko kauden hienoimmista tarinoista jalkapallomaailmassa eikä vieraiden meno näytä hidastuvan. Kierrokseen lähdettäessä Union on tasapisteissä Bayernin ja Dortmundin kanssa – sitä ei moni olisi uskonut kauden alussa. Niin vain vieraat löytää ottelusta toiseen avaimet hyödyntää yksittäisiä paikkoja ja edelleen vahva alakerta on ollut tärkein palanen menestystarinassa. Lisäksi Union marssi Eurooppa-liigassa jatkoon kaataen Ajaxin yhteismaalein 3-1.

1. FC Union Berlin (English)

@fcunion_en
Dreams, it seems, can come true. The stadium is overwhelmed, it roars with pride, with joy, with love at this team. This is unbelievable. This is history. Eisern!

Mitään sen suurempia poissaolohuolia ei näillä näkymin ole kummassakaan leirissä. Toki Bayern edelleen odottaa Sadio Manen kuntoutumista ja myös Upamecanon pelikielto pakottaa alakerran muutoksiin, mutta siitä Bayern kyllä selviää. Unionilla puolestaan on todennäköisesti sivussa vain jo tovin loukkaantuneena ollut Andras Schäfer.

Vedot lähdetään poimimaan Unionin kautta. Torstaina pelatusta ottelusta Ajaxia vastaan on hieman annettava miinusta rasituksen vuoksi, mutta siitäkin huolimatta +1,5 maalin tasoitusvedolle tarjotut kertoimet kelpaa hyvin peleille. Bayern toki pystyy kotiyleisön edessä murskaamaan minkä tahansa joukkueen, mutta ei se ole tauon jälkeen ollut missään nimessä pelillisesti parhaassa iskussa. Myös vähämaalisuuden kautta voi löytyä maistuvia tarjouksia.