Bundesliiga pe 03.03. klo 21:30

Borussia Dortmund - RB Leipzig

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Viikonloppu käyntiin todellisella huippumatsilla – Dortmundin ja Leipzigin välillä suuret panokset!

Perjantaina päästään jälleen iskemään Bundesliigassa kierros käyntiin todellisen huippumatsin parissa, kun Borussia Dortmund saa vieraakseen RB Leipzigin. Molemmat joukkueet on vahvassa iskussa ja tällä hetkellä kumpikin pystyy tarjoamaan todellisen vastuksen suursuosikki Bayern Münchenia vastaan mestaruustaistossa. Jälleen kerran tapellaan todella isoista pisteistä, mutta vauhtia ja viihdettä tämän parivaljakon välille on varmasti luvassa.

Kierrokseen lähdettäessä Dortmund on tasapisteissä Bayernin kanssa. Isäntien paluu tauolta on ollut loistava eikä se ole hävinnyt vielä kertaakaan tauon jälkeen. Vaikka voittoputki on komea, ei pelaaminen missään nimessä ole ollut virheetöntä, mutta kerta toisensa jälkeen Dortmund on löytänyt keinon viedä täyden pistepotin. Viime kierroksella kriisijoukkue Hoffenheim kaatui lukemin 1-0, mutta maalipaikkoihin nähden verkko olisi voinut heilua useamminkin molemmissa päädyissä.

Borussia Dortmund

@BlackYellow
09 ɢᴀᴍᴇꜱ, 09 ᴡɪɴꜱ.

The best calendar year start in club history ⚫️🟡

Leipzigillä ei voittoputkea ole päällä, mutta siitä huolimatta vieraiden otteet on ollut vakuuttavalla tasolla. Edellisellä kierroksella vahvaa kautta pelaava Frankfurt kaatui lukemin 2-1 ja Mestarien liigan puolella avausottelussa Manchester Cityä vastaan päädyttiin tasalukemiin 1-1. Maaliodottamien osalta Leipzig on puolustussuuntaan ollut aivan Bundesliigan parhaimmistoa, mutta ei sen energistä hyökkäystä voi myöskään sivuuttaa. Hyökkäyksestä löytyy luovuutta ja vauhtia laajalta rintamalta.

Kokoonpanotilanne on kelvollinen molemmissa leireissä. Dortmundin puolella merkittävin poissaolo on hyökkäyspäässä Karim Adeyemi, mutta korvaaja hänelle kyllä löytyy. Leipzigillä puolestaan Konrad Laimer on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi ja Dani Olmo on ollut jo tovin loukkaantuneena. Vieraiden kannalta kuitenkin tärkeintä on, että tähtihyökkääjää Christopher Nkunku on näillä näkymin taas valmiina avaukseen tultuaan vaihdosta kentälle kolmessa edellisessä ottelussa.

Tietyllä tapaa tarjolla olevat isot pisteet voi lisätä hieman varovaisuutta, mutta täyttä ysikymppistä tässä ei varmastikaan pakitella ja avausmaali suuntaan tai toiseen voi saada mukavasti lisää vauhtia matsiin. Uhmapelaajien arvioissa ottelun maaliodottama nousee kertoimia korkeammalle, joten 3,0 maalin linjalla overi kelpaa erittäin hyvin. Leipzig on ollut kokonaisvaltaisesti erittäin vahva ja nyt vieläpä Nkunku saadaan todennäköisesti avaukseen, joten myös vieraiden menestykselle voi löytyä kokeilemisen arvoisia kertoimia.