Bundesliiga la 20.08. klo 16:30

Borussia Dortmund - Werder Bremen

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Jatkaako Dortmund voittokulkuaan? Werderillä on valtava haaste pitää isäntien hyökkäys aisoissa!

Lauantaina sarjanousija Werder Bremen matkaa Borussia Dortmundin vieraaksi. Asetelmista ei ole epäselvyyttä – Dortmund hallitsee ja Werder yrittää luoda muutaman paikan kärkikaksikolle Niclas Füllkrugille ja Marvin Duckschille ja sitä kautta saada isäntien alakertaa horjutettua. Vaikka Dortmund ei ole missään nimessä ollut parhaimmillaan kahdesta voitosta huolimatta, on se valtava suosikki nappaamaan kolmannen peräkkäisen voiton.

Dortmund selvisi Leverkusenia vastaan lopulta voittajana, vaikka toisella puoliajalla se joutui sinnittelemään Gregor Kobelin torjuntojen varassa. Freiburgin vieraana oli myös vaikeaa ja pitkään näytti, että se voisi jäädä jopa täysin ilman pisteitä. Dortmundilla oli vaikeuksia saada takaa-ajoa kunnolla käyntiin, mutta Edin Terzicin vaihdot oli loistavat. Kentälle tulleet Marius Wolf ja nuori kaksikko Youssoufa Moukoko ja Jamie Bynoe-Gittens onnistuivat kaikki maalinteossa. Toki tasoitusmaali tuli Freiburgin maalivahdin epäonnistumisesta, mutta sen jälkeen Dortmund oli täysin niskan päällä.

Werderin kausi on alkanut kahdella tasapelillä Wolfsburgia ja Stuttgartia vastaan – molemmat päättyi lukemin 2-2. Wolfsburgia vastaan voittokaan ei olisi ollut vääryys, mutta loppuhetkillä kulmapotkun jälkeen Wolfsburg pääsi tasoittamaan. Stuttgartia vastaan Werder aloitti vahvasti, mutta tauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa. Toisella puoliajalla Stuttgart oli kaksikosta vahvempi, mutta ei onnistunut viimeistelemään kuin kerran. Lopulta Werder sai kaivatun tasoituksen lisäajalla.

SV Werder Bremen EN

@werderbremen_en
🗣️ Ole on Saturday's opponents:

"Dortmund are a team that has a lot of power. You look at what the opposition does and you think about how you can defend against them with your own weapons. It is important, however, not only to defend but to be dangerous ourselves."

#werder

Kokoonpanorintamalla Dortmund on saanut hyviä uutisia, sillä Niklas Sülen, Salih Özcanin ja Karim Adeyemin tilanne on paranemaan päin – on kuitenkin vielä epävarmaa päätyykö kolmikko avaukseen. Werderillä ei näillä näkymin ole sen suurempia poissaoloja.

Dortmundin osalta pistesaldo on hieman esityksiä parempi, mutta toisaalta myös laadukkaat yksilöt antaa mahdollisuuden kääntää heikompia esityksiä voitoiksi. Dortmundilla on vielä varaa nostaa tasoa ja Werderin tasoinen joukkue kotikentällä on loistava mahdollisuus saada onnistumisia muun muassa uudelle hyökkäyspään hankinnalla Anthony Modestelle. Werder ei onnistunut pysäyttämään selvästi Dortmundia heikompia jengejä, joten isännillä on hyvä sauma laittaa maalijuhlat käyntiin – Dortmundin vähintään kahden maalin voitto poimitaan lapulle 2,02 kertoimella.