NHL la 31.12. klo 20:00

Boston Bruins - Buffalo Sabres

Nyt ei pelkkä tulivoima riitä! Bostonin rautainen alakerta tekee siitä jättisuosikin hurlumhei-kiekkoa pelaavaa Buffaloa vastaan!

Mikäpä olisi parempi tapa päättää vuosi kuin maailman parhaan lätkäviihteen parissa. Lauantaina on NHL:ssä matseja tarjolla alkuillasta alkaen ja ensimmäisenä kaukaloon luistelee suorastaan dominoiva Boston Bruins sekä vahvassa vireessä oleva Buffalo Sabres. Vieläkö Buffalon tulivoima riittää, kun vastaan asettuu sarjan paras joukkue? Kauden aikaisempi kohtaaminen päättyi Bostonin vierasvoittoon lukemin 1-3.

Bostonin meno ei näytä hidastuvan. Isännät on 35 pelaamastaan ottelusta kerännyt 59 pistettä maalieron ollessa hurja 135-78. Se on illasta toiseen pelillisesti hallitsevana osapuolena ja heikkoudet on vähissä. Silloin kun Boston ei ole vahvimmillaan, pystyy se lähes poikkeuksetta pitämään ottelun tasaisena ja raapimaan vähintään pisteen. Yksilötasolla David Pastrnak takoo kovia tehoja, mutta ennen kaikkea vahva viisikkopuolustus on ollut avain onneen.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Linus Ullmark earned his 39th win of 2022 and tied Tuukka Rask (39 in 2013) for the most wins in a calendar year by a @NHLBruins goaltender.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Kukapa olisi uskonut, että vielä tässä vaiheessa kautta Buffalo on se joukkue, joka on takonut eniten maaleja ottelua kohden. Tauolta palattuaan Buffalo nappasi viidennen peräkkäisen voiton kaadettuaan Detroit Red Wingsin. Buffalo oli kaksi ensimmäistä erää erittäin vakuuttavalla pelipäällä pitkän tauon jäljiltä ja kahden erän jälkeen lukemat taululla oli peräti 5-0. Kolmannessa erässä Detroit pääsi rytmiin mukaan ja iski nopeaan tahtiin kolme maalia ohi Ukko-Pekka Luukkosen, mutta lopulta Buffalo vei matsin lukemin 6-3.

Buffalo Sabres

@BuffaloSabres
What better way to spend your morning than watching Okie's hatty?

#LetsGoBuffalo

Buffalo on häikäissyt äärimmäisen kovalla tulivoimalla, mutta tällä kerralla se tuskin riittää. Siinä missä Boston takoo maaleja lähes samalla tahdilla, on isäntien alakerta ollut aivan eri tasolla. Vastustajat pääsee maalipaikoille harvoin ja sen lisäksi tolppien välissä Linus Ullmark pelaa fantastista kautta. Uhmapelaajien arvioissa Bostonin kokonaisvaltaisuus nostaa sen kotona jättisuosikiksi ja lapulle otetaan kotijoukkueen -1,5 tasoitusta 2,04 kertoimella.