NHL ti 18.04. klo 02:30

Boston Bruins - Florida Panthers

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Ylisuorittaja vs alisuorittaja – jatkuuko Bostonin hurja lento, vai aloitetaanko pudotuspelit yllätyksellä?

Heti pudotuspelien alkuun on todellinen herkkupala tarjolla, kun runkosarjassa ennätyksiä uusiksi laittanut Boston Bruins saa vastaansa juuri ja juuri jatkoon selvinneen Florida Panthersin. Pelkästään runkosarjan perusteella Bostonille voisi kaavailla ylijuoksua ja tottakai se on selvä suosikki etenemään jatkoon, mutta Uhmapelaajat lähtee heti alkuun hakemaan yllätystä. Florida on vaikeuksista huolimatta yllätysvalmis joukkue.

Ennen kautta arvostus Bostonin suuntaan ei ollut järin korkealla ja monet epäili vieläkö joukkueen taso riittää kärkikahinoihin. Heti alusta alkaen isännät kuitenkin laittoi epäilijöille jauhot suuhun ja runkosarjassa Boston nappasi käsittämättömät 65 voittoa. Onnistumisia tuli erittäin laajalla rintamalla, mutta esimerkiksi 61 maalia takonut David Pastrnak ja tolppien välissä huippukauden pelannut Linus Ullmark olivat kirkkaimmat tähdet.

Boston Bruins

@NHLBruins
Tied team record for wins ✅
Fastest in NHL history to 40 victories ✅
Tied team record for save percentage ✅
Lowest GAA for a Bruin since 1937-38 ✅

What a year, @Icebeardude 👏

Florida on ollut odotuksiin nähden yksi kauden suurimmista alisuorittajista ja ajoittain erittäin pirteästä hyökkäyspelaamisesta huolimatta koneesta ei aina saatu kaikkea irti. Matthew Tkachuk osoittautui kuitenkin odotetun kovaksi hankinnaksi ja tähtihyökkääjä saalisti runkosarjassa pisteet 40+69. Suurimmat huolenaiheet on ollut omassa päädyssä ja edelleen maalivahtiosastolla on kysymysmerkkejä. Alex Lyon nappasi loppuvaiheessa ykköstorjujan paikan ja hänen loistavat otteet auttoi Floridaa nousemaan pudotuspeleihin, mutta vieläkö taso säilyy kovassa paikassa?

Loukkaantumisten osalta kummallakaan joukkueella ei näillä näkymin ole suurempaa huolta ja pieniä vaivoja on päästy lepuuttamaan, mutta hieman kysymysmerkkejä tuo se, että molempien joukkueiden kapteenit, eli Patrice Bergeron ja Aleksander Barkov ovat olleet sivussa harjoituksista.

Boston Bruins

@NHLBruins
"Taking an extra day again today. That's to be decided tomorrow – if he feels well enough, he'll play...Patrice doesn't need extra days of practice. If he feels better, he'll play. " -- #NHLBruins GM Don Sweeney on Patrice Bergeron's status

Heti avausmatsiin lähdetään hakemaan yllätystä ja lapulle isketään Floridan lopullista voittoa. Kun esimerkiksi verrataan joukkueiden maaliodottamia, ei runkosarjassa lopulta valtavaa eroa ollut. Sen sijaan Boston veti yläkanttiin niin viimeistelyn, kuin myös maalivahtipelin osalta. Toki erittäin kova materiaali ja loistavat yksilöt selittää osan, mutta Uhmapelaajat tarjoaa ainakin alkuun hieman kertoimia tasaisemmat asetelmat. Florida myös oli runkosarjassa Bostonille kova vastus ja keskinäisistä kohtaamisista voitot jaettiin tasan 2-2.