NHL su 15.01. klo 02:00

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Kyllä kelpaa! NHL:ssä tarjoillaan todellinen herkkupala – saako Toronto tähtihyökkääjänsä pelikuntoon?

Lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä on luvassa yksi mielenkiintoisimmista kamppailuista, mitä tällä hetkellä voi NHL:ssä toivoa. Itäisen konferenssin ykkönen Boston Bruins saa vieraaksi kovaa kilpaa kakkossijasta Carolina Hurricanesin kanssa käyvän Toronto Maple Leafsin. Kummaltakaan joukkueelta ei suuremmin heikkouksia löydy, mutta Boston on kuitenkin niin vakuuttava ollut, että kotiyleisön edessä se nousee varsin selväksi suosikiksi.

Boston on ollut läpi kauden loistavassa lennossa – muutamia yksittäisiä tappioita luonnollisesti tulee välillä, mutta 68 pistettä 41 ottelusta kertoo kaiken olennaisen. Suuren eron on tehnyt rautainen alakerta – Bostonin 88 päästettyä maalia omiin on selvästi sarjan vähiten. Nyt isännillä tosin on kasvojen pesun paikka, sillä viimeisimmässä ottelussa Seattle Kraken aiheutti Bostonille kotiyleisön edessä kauden ensimmäisen tappion varsinaisella peliajalla vieden pisteet tylysti lukemin 3-0.

RULLAILE 200 KÄTEISKIERROSTA ILMAN KIERRÄTYSTÄ

Pelaa 20 eurolla 200 käteiskierrosta Highroller-kasinolla.

Voitoillasi ei ole kierrätysvaatimuksia ja voit nostaa ne minuuteissa pankkitilillesi!

PELAA TÄSTÄ

hockey-statistics

@HockeySkytte
Expected Goals vs. Actual Goals: Even Strength

If a team is above the dotted line, they've been getting better results (GF%) than their play driving (xGF%).
In other words, the combined goaltending/shooting have been better than average.

Vierailla on alla tappio Detroit Red Wingsiä vastaan lukemin 4-1. Toronton kohdalla suurin kysymysmerkki on tähtihyökkääjä Auston Matthewsin pelikunto. Hän on mitä ilmeisemmin pelannut ainakin osittain loukkaantuneena aikaisemmin tällä kaudella, mutta nyt hän on ollut kaksi edellistä ottelua sivussa. Näin tasaisessa ottelussa erikoistilanteet nousee suureen rooliin ja vähemmän yllättäen Toronton ylivoimapelaaminen on ollut vaikean näköistä ilman Matthewsia. Vastassa myös on sarjan tehokkain alivoima.

Peli-ideaa lähdetään hakemaan vähämaalisuudesta alle 6,0 maalin linjalla varsinaiselle peliajalla – tasan kuusi maalia palauttaa panoksen. Vaikka Matthews saataisiin tähän matsiin kuntoon kasattua, ei kyseessä automaattisesti ole mikään jättiluokan ilotulitus. Vastakkain on sarjan vähiten ja kolmanneksi vähiten maaleja ottelua kohden päästäneet joukkueet, joten tiukan tason puolustuspelaamista on lupa odottaa. Tällä hetkellä maalivahtipelissä etu menee Bostonille, mutta myös vieraiden tolppien väliin tasokas kassari löytyy.

Emily Kaplan

@emilymkaplan
As I just reported on the ESPN broadcast..

Auston Matthews has not been 100 % this season, but especially due to other Leafs injuries early, has played through it. That - plus fact he is under the weather - kept him out last two games.

Matthews likely to return on Saturday.