Jalkapallon MM ma 05.12. klo 21:00

Brasilia - Etelä-Korea

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Tätä on odotettu! Neymar palaa kokoonpanoon – riittääkö Etelä-Korean työteliäs pelitapa haastamaan mestarisuosikin?

Maanantain jälkimmäisessä ottelussa tämän hetken suurin suosikki saa vastaansa yhden kisojen yllättäjistä. Kyseessä on siis Brasilian ja Etelä-Korean välinen kohtaaminen. Etelä-Korean tarina on ollut äärimmäisen hieno, mutta nyt luvassa on viimeinen luku ennen kotimatkaa.

Brasilia voitti alkulohkossa kovat joukkueet Serbian ja Sveitsin tyylikkäästi yhteismaalein 3-0, mutta viimeisessä matsissa se kaatui Kamerunille lukemin 0-1. Ottelulla sinänsä ei ollut merkitystä ja Brasilia sai lepuutettua osaa tärkeistä pelaajista eikä esimerkiksi Vinicius Junior edes käynyt kentällä. Poissaolojen osalta ja Alex Sandro on ainakin tästä matsista sivussa ja Gabriel Jesusin ja Alex Tellesin kisat on ohi. Mutta se mitä kaikki varmasti odottaa, eli Neymarin paluu viheriölle on näillä näkymin luvassa.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Brazil coach Tite confirms Neymar will play against South Korea: “Yes, he will be available”. 🚨🇧🇷 #Qatar2022

“He will train with us this afternoon, if everything goes well, he will play”.

Etelä-Korea aloitti kisat lupaavasti nollaamalla Uruguayn, mutta tappio Ghanaa vastaan meinasi koitua kohtaloksi. Etelä-Korea kuitenkin selvisi dramaattisten vaiheiden jälkeen jatkoon kaataen Portugalin päätöskierroksella loppuhetkien maalilla lukemin 2-1. Joukkueen suurin tähti Heung-Min Son ei ole toistaiseksi loistanut kisoissa, mutta hän oli avainasemassa syöttäessään kyseisen maalin, jolla Etelä-Korea lopulta jatkoon pääsi.

B/R Football

@brfootball
Heung-min Son: "That was the longest six minutes of my life."

Brasilia hoiti alkulohkon vaivatta ja Kamerun-tappiosta huolimatta se pystyi kakkosmiehistölläkin olemaan selvästi niskan päällä. Helppoa voittoa tuskin on tarjolla, mutta eiköhän mestarisuosikki vähintään parin maalin erolla onnistu lopulta matsin viemään. Lapulle isketään siis Brasiliaa -1,5 tasoituksella. Ei voi myöskään vähätellä sitä, että Brasilia on saanut kärkinimiä lepuutettua, kun puolestaan Etelä-Korea on joutunut taistelemaan matsista toiseen loppuun saakka.