NHL su 03.04. klo 20:00

Buffalo Sabres - Florida Panthers

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Riittääkö Buffalon vahva vire haastamaan hurjia maalimääriä takovan Floridan?

Sunnuntaina NHL tarjoaa jälleen loistavaa kiekkoviihdettä parhaaseen katseluaikaan. Yksi illan matseista on Buffalo Sabresin ja Florida Panthersin välinen tykitys. Kummankaan joukkueen otteluissa ei ole viime aikoina himmailtu eikä nyhjäystä ole tälläkään kerralla odotettavissa. Tasoero joukkueiden välillä on valtava, mutta Buffalo on pystynyt tekemään hyökkäyspäässä hyvää jälkeä ja kun ottaa huomioon Floridan ajoittaiset ongelmat puolustuspäässä, on maalijuhlat valmiina alkamaan.

Buffalo on hiljattain ollut loistavassa lennossa. Viimeisistä 10 matsista se on voittanut kuusi ja tappioista kolme tuli varsinaisen peliajan ulkopuolella. Matkaan mahtuu peräti kuusi tasapeliä. Hyökkäyspäässä tulosta syntyy kiitettävällä tahdilla – Tage Thompson on saanut 30 maalia täyteen ja Jeff Skinnerillä osumia on kasassa 27. Puolustuksen osalta isommat romahdukset ja murskatappiot Buffalo on onnistunut viime aikoina välttämään, mutta Floridan käsittelyssä sellainen voi olla helposti tiedossa ilman täydellistä onnistumista.

Floridan laatu ja leveys hyökkäyspäässä on tällä hetkellä aivan älytön, joten virheet puolustussuuntaan ei usein aiheuta suuria ongelmia. Päästettyjen maalien osalta ottelua kohden Florida ei pääse edes kymmenen parhaan joukkoon, mutta sarjan tulivoimaisin hyökkäys takoo tehoja mielettömällä tahdilla. Florida pelasi lauantaina New Jersey Devilsin vieraana ja ottelusta oli muodostua todellinen farssi Floridan osalta, sillä kolmanteen erään lähdettäessä se oli tappiolla lukemin 6-2. Niin vain Florida kuitenkin laittoi kolmannessa erässä myllyn käyntiin, taisteli tiensä tasoihin ja lopulta voitti jatkoajalla.

Ottelusta voisi helposti odottaa ylijuoksua vieraiden osalta, mutta Buffalon hyvä vire ja hieman pidempi huili tekee lähtökohdista mielenkiintoiset. Lapulle poimitaan yli 6,5 maalia varsinaisella peliajalla. Floridan hyökkäysvoiman kaikki tietää, mutta myös Buffalolla on viime aikojen kelvollisella maalivireellä ja Floridan ailahtelevan alakerran johdolla sauma takoa useampikin maali taululle. Florida vaihtoi Devilsiä vastaan kakkosvahti Spencer Knightin kolmanteen erään maalille ja nyt hänelle on todennäköisesti lisää vastuuta tarjolla.