Bundesliiga pe 12.08. klo 21:30

Bundesliiga 2022-2023 - Kausivedot

Bundesliigan alku lähenee – Bayern on tuttuun tapaan suosikki, mutta millä joukkueella on parhaat mahdollisuudet yllättää?

Bundesliigassa uusi kausi 2022-2023 starttaa perjantaina 5.8. Frankfurtin ja Bayern Münchenin välisellä kohtaamisella. Edellisellä kaudella Bayern marssi jälleen kerran mestaruuteen kahdeksan pisteen erolla Borussia Dortmundiin. Tulevalla kaudella kärkikahinoita saadaan toivottavasti hieman tiukemmaksi, sillä Bayernin takaa löytyy kolme kovaa haastajaa.

Tuttuun tyyliin Bundesliigassa on vain yksi mestarisuosikki – Bayern München. Kiikarissa on peräti 11. peräkkäinen mestaruus ja vaikka kilpailu huipulla kovenee, ei Bayernilla pitäisi olla sen suurempaa hätää. Siirtomarkkinoilla Bayern menetti laadukkaita pelaajia kuten Robert Lewandowskin sekä Niklas Sülen. Vaikka Lewandowskin tasoista maalitykkiä ei korvaajaksi löydy, ei isossa kuvassa voida puhua heikentymisestä. Hyökkäystä vahvistamaan saapui Liverpoolissa loistanut Sadio Mané sekä nuori lupaus Mathys Tel. Matthijs de Ligt nappaa paikan puolustuksesta ja Ajaxista haaviin tarttui laitapuolustaja Noussair Mazraoui sekä keskikenttäpelaaja Ryan Gravenberch.

50 LIPPUA MILJOONATURNAUKSEEN JOKA VIIKKO

GGPoker tarjoaa uusille Uhmapelaajille 600 taalaa hanskaan talletusbonuksina ja lisäksi 50 kappaletta lippuja Global Millions -turnaukseen, jossa on jaossa miljoona taalaa!

PELAA POKERIA

Kolme haastajaa

Bayernin takaa esiin nousee kolme joukkuetta: Borussia Dortmund, RB Leipzig ja Bayer Leverkusen. Leverkusen on lähtökohtaisesti kolmikosta heikoin, mutta tulivoimaisen ryhmän suurempikin menestys ei varsinaisesti yllättäisi. Siirtomarkkinoilla Leverkusen ei ole hurjastellut, mutta nuorta hyökkääjää Adam Hlozekia kannattaa pitää silmällä. Lisäksi kun yläkerrasta löytyy muun muassa viime kaudella 24 maalia iskenyt Patrik Schick ja hiljalleen loukkaantumisen jälkeen paluuta tekevä Florian Wirtz, tulee Leverkusen tekemään jälleen tuhoisaa jälkeä hyökkäyspäässä.

Dortmundin kesä siirtomarkkinoilla on sujunut hyvin, mutta ero Bayerniin on edelleen selvä. Erling Haalandin tasoisen hyökkääjän menettäminen on iso miinus, mutta puikkoihin astuvalla Edin Terzicillä on laadukas nippu uusia pelaajia koulutettavana. Toppariosastolla Dortmund otti askeleen eteenpäin hankkimalla Bayernissa pelanneen Niklas Sülen sekä SC Freiburgissa loistavasti viime kaudella esiintyneen Nico Sclotterbeckin. Nuoren hyökkääjän Karim Adeyemin osalta odotukset on korkealla, mutta varsinaiseksi korvaajaksi Haalandille hankittiin Sébastien Haller. Lisää hankintoja voi olla luvassa, sillä on vielä epäselvää milloin Haller on pelikunnossa.

Leipzig ei ole siirtomarkkinoilla rahaa pahemmin tuhlannut, mutta se ei välttämättä ole huono asia, sillä nykyisellä ryhmällä meno oli nousujohteista valmentajan vaihduttua. Tulijoista mainittakoon keskikenttäpelaaja Xaver Schlager, mutta tärkeimpänä onnistumisena voidaan pitää tykkikauden pelanneen Christopher Nkunkun kiinnittämistä jatkosopimuksella. Toistaiseksi lähtijöitä on ollut muun muassa Nordi Mukiele ja Tyler Adams – laadukkaita pelaajia, mutta ei korvaamattomia. Kesken viime kauden sisään tullut Domenico Tedesco sai Leipzigin loistavaan lentoon ja ennen kaikkea puolustussuuntaan odotukset on erittäin korkealla – mikäli sama meno jatkuu, ei Leipzig puolustuksen osalta Bayernille paljoa kalpene.

Siirtoja kärkijoukkueiden osalta on todennäköisesti vielä luvassa ja yksi huhuttu nimi on ollut viime kaudella Hoffenheimissa komeat 11 maalisyöttöä kerännyt David Raum. Kiinnostusta kärkijoukkueiden suunnalta on ollut reilusti ja ennen kaikkea Dortmund on ollut Raumin perässä, mutta hiljattain huhut siirrosta Leipzigiin on noussut vahvasti esille. Vastaavasti Leipzigin keskikentältä Konrad Laimer on ollut Bayernin kiikarissa. Mikäli Dortmund aikoo vielä vahvistaa hyökkäystään, kaksi mahdollista vaihtoehtoa ovat Kölnin Anthony Modeste ja Mönchengladbachin Marcus Thuram.

Kärkinelikko on kauden alla melko selvä, mutta takaa löytyy monta lähtökohdiltaan melko tasaista jengiä. Mönchengladbach on hyökkäyssuuntaan yllätysvalmis joukkue, vaikka Breel Embolo vaihtoi maisemaa. Puolustuspeli tuotti viime kaudella ongelmia eikä tilannetta helpota Matthias Ginterin siirtyminen SC Freiburgiin. Freiburgin edellinen kausi oli loistava, mutta tällä kaudella sijoitus tulee todennäköisesti pari pykälää alaspäin. Schlotterbeckin lähtö Dortmundiin on iso menetys.

Wolfsburgilta sopii odottaa parannusta heikon kauden jälkeen Niko Kovacin alaisuudessa ja ennen kaikkea hyökkäyspään nuoria hankintoja Patrick Wimmeriä sekä Jakub Kaminskia kannattaa tarkkailla. Union Berlin pystyy olemaan jälleen ärsyttävä vastus vahvan puolustuspelaamisen ansiosta, mutta löytyykö tehoja tarpeeksi? Nähtäväksi jää pystyykö Sveitsistä hankittu Jordan Siebatcheu täyttämään Taiwo Awoniyi jättämän aukon yläkerrassa.

Leipzig kiilaa kakkoseksi, Union pitää paikkansa kymmenen parhaan joukossa!

Pitkäaikaisvetojen osalta loikataan Leipzigin kelkkaan. Bayern on jälleen valtava suosikki, joten pelimuodoksi valikoituu Voittaja ilman Bayernia. Viime kaudella Leipzig jäi haastajakolmikosta viimeiseksi, mutta Tedescon saavuttua kesken kauden taso nousi selvästi ja palkinnoksi hyvästä kaudesta tarttui lopulta Saksan Cupin voitto. Dortmundilla on hyvät rahkeet ottaa puolustuspelin osalta askel eteenpäin, mutta saadaanko Haalandin jättämä aukko täytettyä?

Lisäksi poimitaan vielä toinen veto Union Berlinin sijoittumiselle 10 parhaan joukkoon. Noustuaan Bundesliigaan Union on onnistunut parantamaan sijoitustaan jokaisella kaudella (11. -> 7. -> 5.) ja vaikka hyökkäysvoiman osalta Union jää monen keskikastin joukkueen taakse, pystyy se ryöstämään pisteitä myös aivan kärkipään jengeiltä vahvan puolustuspelaamisen avulla. Aivan edellisen kauden sijoituksille tuskin rahkeet riittää, mutta mikäli esimerkiksi Siebatcheu löytää maalivireen, pitäisi top10 sijoitus irrota.

10 euroa pelirahaa