NHL to 19.05. klo 04:30

Calgary Flames - Edmonton Oilers

Flames ja Oilers lyövät yhteen tulikuumassa Battle of Alberta -ottelusarjassa!

Tunteiden kuumenemiselta tuskin tullaan välttymään, kun Calgary Flames ja Edmonton Oilers lyövät yhteen kauan odotetun Battle of Albertan -ottelusarjan ensimmäisessä osaottelussa. Joukkueiden väliset ottelut ovat olleet viime kausina räjähdysherkkiä ja maalirikkaita ja samaa voi odottaa myös tulevalta toisen kierroksen ottelusarjalta.

Flames oli odotuksiin nähden yllättävän suurissa vaikeuksissa Dallas Starsin kanssa, mutta pelillisesti joukkue ei missään nimessä alisuorittanut. Starsin maalilla torjunut Jake Oettinger oli läpi ottelusarjan historiallisen kovassa iskussa ja nuori maalivahti oli usein yksin syy sille miksi Calgaryn maalimäärä pysyi ottelusarjassa maltillisena. Pelkän maalinteon taakse katsoessa voi todeta, että Flamesin hyökkäyspelaaminen oli todella vaarallista läpi ottelusarjan.

SYNTINEN LAS VEGAS ODOTTAA

Vegasissa pelataan juuri nyt World Series of Pokeria. GGPoker tarjoaa ilmaisturnauksista pelipaketteja, joihin kuuluu lennot, hotellit ja sisäänostot turnauksiin.

LUE LISÄÄ

Flames oli myös vahva puolustuspelillisesti. Kokeneen päävalmentaja Darryl Sutterin tavaramerkin mukaisesti Flames on äärimmäisen kurinalaisesti ja tiiviisti puolustava ryhmä. Joukkueen maalilla Jakob Markström torjui loistavasti läpi Stars-ottelusarjan ja ruotsalaismaalivahdilta voi odottaa samaa myös tulevassa ottelussa.

Oilersin suurin etu tulevassa ottelusarjassa Flamesiin nähden löytyy vertaillessa joukkeiden keskikalustoja. Connor McDavid ja Leon Draisaitl on kaksikko, johon Flames ei pysty vastaamaan tai pitämään kurissa. Erityisesti McDavid suorastaan säkenöi läpi Los Angeles Kings-ottelusarjan, kirjaten peräti kuusi vähintään kahden tehopisteen ottelua. McDavidin ja Draisaitlen johdolla Oilersin ylivoimapeli on ollut todella tuhoisaa läpi kauden, niin kuin myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Sentterikalustoa lukuun ottamatta on vaikea löytää etuja Edmontonin kannalta. Evander Kane paukutti maaleja Kingsin verkkoon kovalla tahdilla, mutta muuten joukkueen laitahyökkääjien panos jäi todella vaisuksi. Joukkueen kirkkaimpia supertähtiä lukuun ottamatta Oilersin hyökkäyskalusto on Flamesiin nähden kapea. Samaan aikaan Oilersin puolustuskalusto oli ajoittain suurissa vaikeuksissa ontuvaa Kingsin hyökkäystä vastaan. Kun Oilersin maalilla Mike Smithin taso on tunnetusti heitellyt todella paljon, ei ole liioittelua todeta, että Oilersin menestysmahdollisuudet lepäävät täysin muutaman yksikön harteilla.

Vaikka Oilers pääseekin ensimmäiseen otteluun päivän enemmän levänneenä, ovat edmontonilaisten tärkeimmät yksilöt olleet kovan rasituksen kohteena. McDavid raahasi joukkueensa lähes yksin toiselle kierrokselle ja Oilersin kapteeniin kohdistuva rasitus alkaa näkymään ennemmin tai myöhemmin. Asiaan ei auta, että Flames on huomattavasti Kingsiä laadukkaampi joukkue jokaisella mittarilla. Flames on myös materiaaliltaan huomattavasti Oilersia laajempi ryhmä. Oilersin puolustus hapuilu jo Kingsiä vastaan ja nyt siihen kohdistuu entistä suurempi paine. Uhmapelaajat uskoo, että Flamesin laatu kantaa joukkueen voittoon ottelusarjan avauksessa ja pelivalinnaksi nostetaan Flamesin voitto (1X2).

10 euroa pelirahaa