NHL ke 28.12. klo 04:00

Calgary Flames - Edmonton Oilers

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Battle of Alberta tulee jälleen! Edmonton Oilers vuotaa kuin seula, mutta voiko se silti voittaa?

Calgary Flames isännöi Albertan paikallisvääntöä, kun NHL palaa joulutauolta keskiviikon vastaisena yönä. Edmonton Oilers lähti lyhyelle tauolle synkissä tunnelmissa ja seitsemän matsin otannalla voittoja on kertynyt vain kaksi. Toki myös liekkipaidoilla on ollut ongelmansa, mutta sen käyrä osoittaa edes orastavasti ylöspäin ja joukkue on neljän matsin pisteputkessa.

Edmonton Oilersin puolustuspelaaminen on surkealla tolalla. Joukkueen maalivahtiosastolla totaalisesti flopannut Jack Campbell on jäänyt kakkosvahdiksi Stuart Skinnerin rinnalla, mutta öljyisen reikäjuuston takana ei ole kovin hyviä onnistumisen edellytyksiä veskarille. Suomalaisittain kiinnostava asia ennen joulutaukoa oli, että Jesse Puljujärvi nostettiin pitkästä aikaa kärkikenttään Connor McDavidin rinnalle. Nähtäväksi jää, oliko tämä pikavisiitti, sillä tuloksena oli 2–5-turpasauna Vancouver Canucksilta.

Calgary Flames

@NHLFlames
Plenty of action coming up at the 'Dome!

And it all starts on Dec. 27 with the Battle of Alberta: cflam.es/3vg9Djc

Calgary lähti tauolle niukalla jatkoaikavoitolla surkeasta Anaheim Ducksista ja sitä ennen joukkue oli helisemässä Los Angeles Kingsin vieraana. Ihme, että taskuun jäi edes piste. Heikkoa Edmonton-puolustusta vastaan ja kotikaukalossa liekkipaidoilla on kuitenkin kaikki, mitä se ottelun voittamiseen tarvitsee. Toki myös öljyn tehopotentiaali on tiedossa.

Oilers vuotaa kuin seula, mutta hurja ylivoima McDavidilla ja Leon Draisaitlilla höystettynä on sarjan kärkeä. Toki yksilötaidollakin voi otteluita voittaa, mutta vaikeaa se on – ainakin jos omissa kolisee lähes joka matsissa neljä tai viisi kertaa. Pelaajatilanne on molemmilla hyvä, vaikka vierailla Evander Kane on toki yhä telakalla. Flamesilta puuttuu puolestaan Radim Zohorna.