NHL ke 05.05. klo 02:00

Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks

star-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Chicagon puolustus on tällä hetkellä umpisurkea!

Ensi yönä Carolina Hurricanes ja Chicago Blackhawks kohtaavat toisessa peräkkäisessä taistossa. Carolinan huippuvire oli Chicagolle liikaa viime yönä eikä myöskään tuleva kamppailu näytä liian lupaavalta vieraiden kannalta. Saako Chicago puolustuspäähän edes jotain rotia, vai meneekö kotijoukkue jälleen menojaan?

Heti alkuun Carolina asettui kuskin paikalle ja avausosuma nähtiin kuuden minuutin jälkeen, kun Dougie Hamiltonin sutaisu nollakulmasta yllätti Malcolm Subbanin. Erätauolle siirryttiin 2-0 lukemista. Toisessa erässä alkoi Sebastian Ahon esitys, kun suomalainen vastasi erän molemmista kotijoukkueen maaleista. Chicago sai erän lopulle vielä kavennuksen ja kolmannessa erässä ero kaventui kahteen maaliin, mutta lopulta Aho viimeisteli tyhjään maaliin lukemat 5-2.

Keskisen divisioonan voitto on tulossa Carolinalle ja nykyinen vire lupaa hyvää myös tuleville pudotuspeleille. Illasta toiseen suoritustaso on tarpeeksi korkealla, jotta se voi taistella voitosta vastustajasta riippumatta. Ohipelit on harvassa. Chicagon ongelmat omassa päädyssä ei lupaa hyvää, kun viiden ottelun tappioputkessa omiin on mennyt hurjat 24 maalia. Hyökkäyspelaaminen toimii kuitenkin ajoittain varsin hyvällä tasolla, vaikka se nojaakin pitkälti Patrick Kanen ja Alex DeBrincatin onnistumisiin. Carolinaa vastaan hyökkäspelin rakentaminen ei ole helppoa, mutta kärkinimet vierailta pystyvät luomaan huippupaikkoja vastustajasta riippumatta.

Tuleva taisto tuskin luonteeltaan muuttuu, ellei Carolina ala epätyypilliseen tapaan lepsuilemaan. Chicagolta vaaditaan lähes täydellistä onnistumista niin puolustuksen, kun maalivahtipelin osalta. Sitä valitettavasti tuskin on kuitenkaan luvassa. Pelivalintaa lähdetään hakemaan runsasmaalisuuden kautta keskisuurella panostuksella.