NHL pe 09.04. klo 02:00

Carolina Hurricanes - Florida Panthers

Carolina havittelee kärkipaikkaa, mutta Florida ei siitä helpolla luovu!

Keskisen divisioonan kärkipaikasta kamppailevat Carolina Hurricanes ja Florida Panthers asettuvat taas vastakkain ensi yönä. Kaksikko kohtasi toissayönä Carolinan ollessa lopulta vahvempi. Florida pitää tällä hetkellä ykkössijaa yhden pisteen erolla Carolinaan, mutta sillä on myös kaksi ottelua enemmän pelattuna. Ottelusta on odotettavissa erittäin tasainen ja varmasti viihdyttävä taisto.

Edellinen ottelu alkoi Carolinan kannalta hyvin, kun se sai loistavan maalipaikan heti alkuun, mutta maalilla Sergei Bobrovsky vei pidemmän korren. Loppuerä mentiin pitkälti Floridan hallinnassa ja myös erän ainoasta maalista vastasi vierasjoukkue, kun Aleksander Barkov onnistui maalinteossa. Carolina tasoitti ottelun ylivoimaosumalla toisen erän lopulla, mutta Barkov iski vieraat jälleen johtoon vain 27 sekuntia myöhemmin. Kolmannessa erässä Carolina tuli jälleen ylivoimalla tasoihin ja voittomaali meni muutoin hyvin pelanneelle Bobrovskylle luvattoman helposti. Erän lopussa Carolina osui vielä kahdesti tyhjään maalin ja sinetöi loppulukemiksi 5-2.

Carolinalla alkaa olemaan palaset kohdallaan tulevia pudotuspelejä varten, kun ykkösvahti Petr Mrazek on palattuaan loukkaantumisen jälkeen esiintynyt loistavasti ja nyt joukkueella on varaa valita kolmesta hyvästä maalivahdista. Vaikka Carolina pelaa maalipaikkojen valossa usein loistavasti, ei siltä ole nähty tulosten valossa murskaavia lukemia, vaan ottelut on todella usein päättyneet maalin tai kahden erolla. Floridan kuuden ottelun mittainen voittoputki katkesi, mutta pelillisesti esitys ei kuitenkaan ollut missään nimessä huono. Tasakentällisin pelatessa Florida on Carolinan kanssa aikalailla tasoissa, mutta erikoistilannepelaaminen on vierailla ollut heikompaa.

Carolina lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja se sille suotakoon, mutta tasoero näiden kahden joukkueen välillä ei ole suuri, joten Floridan lopulliselle voitolle tarjottavat kertoimet kelpaa lapulle. Tyhjään maaliin isketyt osumat kaunistelee lukemia hieman Carolinan suuntaan edellisestä ottelusta, mutta muutoin ottelun kuva oli varsin tasainen ja samaa voidaan odottaa myös tulevalta yöltä.