NHL to 04.05. klo 02:00

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Joukkueet vähenee ja pelit kovenee – hakkaako Carolina päätä seinään Devilsin tulokasvahtia vastaan?

NHL:n pudotuspelien toinen kierros on startannut ja tulevana yönä päästään näkemään ensimmäinen mittelö Carolina Hurricanesin ja New Jersey Devilsin välisestä ottelusarjasta. Marginaalit tämän kaksikon välillä on erittäin pienet ja lisäksi otteluista ei välttämättä erityisen maalirikkaita saada. Runkosarjassa joukkueet oli sarjan parhaimmistoa hallitsemaan maaliodottamia tasakentällisin, mutta kumpi lopulta pystyy kuskin paikan nappaamaan?

Carolina kohtasi avauskierroksella New York Islandersin ja odotetusti Carolina marssi jatkoon otteluvoitoin 4-2. Carolina saa tähän matsiin myös pientä lepoetua, sillä se onnistui laittamaan oman sarjansa nopeammin pakettiin siinä missä Devils meni aina seitsemänteen otteluun New York Rangersia vastaan ja vierailla alla on vain yksi lepopäivä.

Carolina Hurricanes

@Canes
Ready for what's next 💪

Tämän ottelusarjan mielenkiintoisin taisto tullaan käymään Devilsin kenttäpäädyssä, kun mitataan Carolinan tehokkuutta ja vieraiden maalivahtipeliä. Carolinalla löytyy laatua läpi rosterin luoda riittävästi maalipaikkoja ottelusta toiseen ja lisäksi puolustus on tikissä, mutta varsinaisia huippumaalintekijöitä ei liikaa löydy. Max Pacioretty ja Andrei Svechnikov ovat olleet jo pidempään sivussa ja lisäksi Teuvo Teräväinen putosi rosterista Islanders-sarjassa. Devils puolestaan on ajautunut tilanteeseen, jossa torjuntavastuu on nuorella Akira Schmidillä. Schmid on ottanut suurta roolia ja vaikka yksi heikompi peli mahtuu mukaan, oli hän taas seiskapelissä Rangersia vastaan loistava.

NHL

@NHL
Akira Schmid came to play in the First Round. 😤 #StanleyCup

In five games, Schmid posted a 4-1 record with two shutouts, a 1.39 GAA, and a .951 SV%. Not too shabby for a 22-year old rookie goaltender.

Ensimmäiseen taistoon Uhmapelaajien pelivalinnaksi päätyy alle 5,5 maalia. Devils onnistui kahden ensimmäisen ottelun jälkeen tylsyttämään Rangersin hyökkäyspelaamisen mallikkaasti ja vaikka Schmidin kohdalla kysymysmerkkejä edelleen löytyy, on hän toistaiseksi suoriutunut erittäin hyvin. Carolinalla ei omassa päädyssä suuremmin hätää ole ja sillä on varaa valita kahdesta laadukkaasta maalivahdista, mutta pahimmillaan maalintekovastuu voi kasautua liialti ensimmäisessä sarjassa neljä maalia tehneen Sebastian Ahon harteille.