La Liga ma 24.10. klo 22:00

Celta Vigo - Getafe

star-iconhalf-star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Nyt on iso kerroin! Uhmapelaajat kiskoo La Ligan maanantaipelistä vonkaleen veneeseen

La Ligassa pelataan taas tuttuun tapaan maanantaina yksi ottelu ja tällä kertaa vuorossa on Celta Vigo vs. Getafe. Celtakin on valahtanut nyt sarjan peräpäähän, joten kai tästä voi putoamiskamppailun pelinä puhua. Ottelu ei ole kenties se kaikkein kiinnostavin, mutta kyllä tässä silti vedoille päästään, mikä on olennaista.

Augusto Solari puuttuu Celtalta, mutta kun kyseessä on rotaatio-osaston laitalinkki niin ei vaikuta oikeastaan voimasuhteisiin mitenkään. Jörgen Strand Larsen päässee taas painimaan Iago Aspasin vierelle. Vierailta Carles Aleñá kärsii pelikieltoa ja Munir El Haddadi on loukkaantuneena. Mauro Arambarrin pelikunto selviää vasta lähempänä ottelun alkua.


Maanantaina vastakkain on kaksi suoraan sanottuna paskaa joukkuetta. Getafe ei ole voittanut kolmeen peliin ja Celta neljään. Isäntäjoukkue hallitsee otteluitaan etenkin kotikentällä usein näennäisesti, mutta ei se tarkoita kuitenkaan sitä, että sillä hallinnalla voitettaisiin otteluita. Molemmat joukkueet ovat alisuorittaneet rajusti xGA-lukunsa (vastustajien odotetut maalit), joten jokin mättää alakerrassa pahasti.

Getafe iskee maanantainakin tyylilleen uskollisena bussin matalaan parkkiin ja Celta pyrkii moukaroimaan tästä muodostelmasta väkisin läpi. Vigolaisten pelinrakentelu on kuitenkin ollut Eduardo Coudetin alaisuudessa varsin mielikuvituksetonta ja paljon nojataan Aspasin kykyihin taikoa osumia tyhjästä. Aina ei mene niin kuin Strömsössä – onko maanantaina taas Balaídosilla sellainen ilta? Matsi haiskahtaa rehellisesti sanottuna Getafen 0-1 -voitolta.