su 05.08. klo 18:30

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Championship: Leeds – Stoke City | Verkko heiluu

Kaksi vaikean edellisen kauden pelannutta joukkuetta aloittavat urakkansa Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Championshipissä. Kotijoukkue Leedsin kausi oli edelliseen nähden pettymyksellinen, kun kausi päättyi Leedsin majaillessa sijalla 13. Stoke City putosi täksi kaudeksi alemmalle sarjatasolle oltuaan Valioliigan toiseksi viimeinen.
Leeds lähti viime kauteen toiveikkain odotuksin, mutta pettymys oli suuri kun joukkue joutui tyytymään paikkaan sarjan keskikastissa. Joukkueen manageri on vaihtunut viime vuosien aikana tiiviiseen tahtiin ja sama jatkui myös kesällä 2018, kun viisi kuukautta joukkuetta luotsannut Paul Heckingbottom sai väistyä argentiinalaisen Marcelo Bielsan tieltä. Bielsa on jo nyt ehtinyt luomaan jokseenkin nyrpeät välit seuraan, kun seuran nuori lupaus Ronaldo Vieira myytiin Sampdoriaan hänen sanojensa mukaan hänen tietämättään asiasta.
Leeds teki kesän aikana muutaman erinomaisen hankinnan kun Patrick Bamford saapui vahvistamaan Leeds-hyökkäystä yhdessä Chelseasta lainatun keskikentän höylän Lewis Bakerin kanssa, nämä hankinnat olivat erittäin tarpeellisia Leedsin menestyksen kannalta. Ruotsalaistoppari Pontus Janssonia ei odoteta ainakaan avauskokoonpanoon hänen oltuaan maajoukkueen matkassa Venäjän MM-kisoissa.
Leeds lähtee tavoittelemaan paikkaa nousukarsinnoissa, ja joukkueen materiaali riittäisi ehdottomasti tähän kunhan joukkue saisi pelin rullaamaan niin kuin kaksi kautta sitten. Leeds pääsee onneksi avaamaan kautensa kotiottelulla, sillä joukkueen menestys vieraskentillä ei ollut viime kaudella todellakaan kehuttavaa.
Stoke Cityn kausi Valioliigassa oli pettymys, kun joukkuetta odotti kauden lopussa putoaminen alemmalle sarjatasolle 10 Valioliigavuoden jälkeen. Tämän seurauksena edellinen valmentaja Paul Lambert sai kenkää, ja Gary Rowett palkattiin nostamaan Stoke takaisin Valioliigaan. Stoke päästi kuluneella kaudella eniten maaleja yhdessä West Hamin kanssa, mutta toki vastassa oli hitusen verran kovempia joukkueita.
Stoke menetti kirkkaimman tähtensä Xherdan Shaqirin suurseura Liverpoolin riveihin kesän siirtoikkunassa. Toisaalta seura teki myös hyviä, mielenkiintoisia hankintoja esimerkiksi Benik Afoben sekä Tom Incen muodossa. Stokella on selvästi Championshipin arvokkain joukkue, ja ehdottomasti materiaaliltaan vaarallisin. Joukkueelta ei ole syytä odottaa kaudelta mitään muuta kuin nousua takaisin Valioliigaan.
Vierailijoilta puuttuu miehistöstään otteluun lähdettäessä vain Ibrahim Afellay, joten nousua tavoitteleva Stoke pääsee aloittamaan urakkansa vahvalla miehityksellä.
Molemmilta joukkueilta löytyy kiitettävästi maalintekovoimaa, ja omissa päissä on soinut kautta edeltävissä harjoitusotteluissa joten sunnuntai-illan ottelusta on odotettavissa jokseenkin maalirikas, ainakin molemmissa päissä pitäisi vähintään kerran verkon heilua. Ottelu on molemmille kauden ensimmäinen, tämän myötä pieni haparointi ja virheet siellä täällä kuuluvat asiaan, joten maaleja sopii odottaa enemmän kuin esimerkiksi keskellä kautta.

TALLETA 30€ - SAAT 300 ILMAISKIERROSTA! 🔥🔥

Kunkkukasino tarjoaa Uhmapelaajille loistavan kolikkopelitarjouksen – talleta 30 euroa ja saat 300 Gargantoonz ilmaiskierrosta!

PELAA TÄSTÄ