NHL ma 03.01. klo 02:00

Chicago Blackhawks - Calgary Flames

star-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-iconstar-icon

Chicagon tilanne maalivahtiosaston suhteen ei ole helppo eikä parhaassa tapauksessakaan se pärjää vertailussa Calgarylle!

Sunnuntain NHL-kierroksen päättää Chicago Blackhawskin ja Calgary Flamesin välinen taisto. Isännillä on kotietu, mutta siihen se sitten jää. Vaikka Calgary oli ennen taukoa tappioputkessa, palasi se kaukaloon voittajana ja on yön ottelussa vahvempi jokaisella osa-alueella. Etenkin maalivahtiosato voi pahimmillaan joutua asetelmaan isät vastaan pojat.

Chicagon kausi on ollut vaikea ja vaikka erikoistilannepelaaminen ei tällä hetkellä tahdo luonnistua, on tasakentällisin ongelmia aivan yhtälailla. Tasaisia taistoja Chicago on onnistunut pelaamaan todella paljon, mutta selvät voitot ja ennen kaikkea jatkumo hyville otteille on ollut kateissa. Edellisistä viidestä ottelusta peräti neljä on päättynyt maalin erolla ja kolmesti varsinaisen peliajan jälkeen. Viimeisimmässä ottelussa Nashville takoi taululle lukemat 6-1.

Paluu tauolta isännillä oli kaksijakoinen – Chicago oli pelin päällä, mutta maalinteko takkusi ja maalivahtiosastosta ei ollut tukipilariksi. Koronaprotokollan vuoksi joukkueen kaksi parasta maalivahtia Kevin Lankinen ja Marc-Andre Fleury oli sivussa. Nashvilleä vastaan Collin Delia sai siirtyä sivuun ensimmäisen erän ja kolmen päästetyn maalin jälkeen. Loput ottelusta pelasi Arvid Söderblom. Jos Fleury ei ole vielä kunnossa ensi yönä, on maalivahtien taisto täysin yksipuolinen, sillä Calgaryn maalivahtiosasto on sarjan parhaimmistoa.

Calgary on edelleen kärkikahinoissa mukana, mutta ennen taukoa se ajautui sille harvinaiseen neljän ottelun tappioputkeen häviten Vegasille, San Joselle, Carolinalle ja Bostonille. Paluu tauolta tiesi myös paluuta voittokantaan, kun Seattle Kraken kaatui vieraissa lukemin 6-4. Vahva alakerta on ollut Calgaryn avain menestykseen läpi kauden, mutta samalla se on tehnyt jo 20 maalia isäntiä enemmän pelattuaan vieläpä kaksi ottelua vähemmän.

Vertailussa Chicago kalpenee jokaisella osa-alueella, mutta siitä huolimatta se pystyy olemaan sitkeä vastustaja. Calgarylla on kaikki edellytykset hallita ottelun tapahtumia, mutta vähämaalisen luonteen takia mitään ylijuoksua ei välttämättä ole luvassa, vaikka tasoero on suuri. Tämä siis jos Chicago saa maalivahtiosastolle helpotusta. Jos ei, voi Nashville-ottelun lukemat toistua. Pelivalinnan osalta isketään kaksin käsin kiinni lopulliseen vierasvoittoon.