CHL ti 20.11. klo 19:00

-

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconhalf-star-iconstar-icon

CHL: Kärpät – Zürich | Sveitsiläinen hyökkäysvauhti kohtaa modernisoidun suomalaispelitavan

Tapparan lisäksi ainoana suomalaisjoukkueena jääkiekon Mestarien liigassa edelleen mukana oleva Oulun Kärpät isännöi pudotuspelien avauskierroksen toisessa kamppailussa vuorostaan Zürich Lionsia. Edellinen Sveitsissä käyty kamppailu oli todella värikäs, josta ei vauhtia puuttunut.

Lähtö tasatilanteesta

Kaksi viikkoa sitten sveitsiläisyleisölle tarjoiltiin Kärppien ja kotijoukkue Zürichin toimesta varsin mieleenpainuva kamppailu. Oululaisjoukkue oli viimeiseen erään lähdettäessä maalin takaa-ajoasemassa, mutta kampesi itsensä erän puolenvälin tienoilla tasoihin. Lisää oli luvassa ainoastaan hieman reilu minuutti ennen loppua, kun kovaan vireeseen äitynyt konkaripuolustaja Shaun Heshka vei Kärpät ylivoimalla. Zürich ei kärppäjohdosta hätkähtänyt vaan täräytti vielä ottelun 4–4-tasanumeroihin – ainoastaan kaksi sekuntia ennen loppusummeria.

Suomelle MM-kultaa 50.00 jättikerroin! 🔥

Novibet tarjoaa Uhmapelaajille mahdollisuuden pelata Suomen MM-kultaa hurjalla 50.00 jättikertoimella, hyödynnä tarjous välittömästi! 😎

PELAA TÄSTÄ

150% talletusbonus – todella helppo kierrätys!

Tasatilanteesta lähdetään siis Raksilan CHL-iltaan, jonka panoksena on jatkopaikka seuraavalle pudotuspelikierrokselle. Kärpät teki Zürichissä neljästä maalistaan kolme erikoistilanteista – kaksi ylivoimaosumaa ja yhden alivoimamaalin.

Kärpät vahvaa valuuttaa

Kärpät sykkii Liigassa tappavaan tahtiin ja on osoittanut olevansa vahvaa valuuttaa sekä johto- että takaa-ajoasemassa. Edellisessä Liiga-kamppailussaan oululaiset takoivat TPS:n rinnalle ja ohi kahden maalin tappioasemasta aina 3-2–voittoon.
Vaikka Liigan ja CHL:n otteluita ei missään nimessä kannata verrata liikaa keskenään, on Kärpät ollut kotonaan todella vaikea voitettava. Joukkue on menettänyt Liigassa ainoastaan viisi pistettä Raksilassa pelaamissaan 11:ssä ottelussa. Joukkue on heiluttanut vastustajan verkkoa näissä otteluissa tiuhaan tahtiin tehden 41 täysosumaa. Kärpät on kotiotteluissaan puolestaan päästänyt ainoastaan 13 maalia.

Vierailijan joukkuepelaaminen ei ole ihailtavalla tasolla

Vierailija vilisee yksilöitä ja entisiä huippunimiä, mutta sen joukkuepelaaminen ei varsinkaan puolustuspään osalta ole ihailtavalla tasolla. Sveitsin liigassa (NL) kiekkoilu on varsin hyökkäysorientoitunutta pystysuunnan pelaamista. NL:ssa vallalla on hyökkäyspelaamisen näyttävyys. Tämä kulkee ylhäisessä yksinäisyydessään ykkösprioriteettina ennen kenttätasapainoa ja muita hieman organisoidumpaan, pohjoismaiseen pelityyliin kuuluvia lainalaisuuksia.
Otteluparin avauskamppailussa myös Kärpät sortui hieman yllättäen kenttätasapainon horjumiseen. Tätä ei Mikko Mannerin ryhmältä lähes pelipaikattomasta kiekollisesta pelaamisesta huolimatta olla totuttu näkemään. Zürichissä todella energinen isäntä iski kaikki maalinsa tasakentällisin.

Peli-ideana runsasmaalisuus

Raksilassa kotijoukkue on vahva ennakkosuosikki, mutta vauhtia ei ottelusta tule puuttumaan, eikä ole väärin olettaa maalimäärän kasvavan poikkeuksellisen suureksi. Oululaisjoukkueen kerroin on jopa yllättävän alhaalla, joten siihen ei ole kyllin järkevää kajota. Peli-ideana on runsasmaalisuus, jonka puitteissa ovat molemmat pelivalinnat kamppailuun.