NHL to 13.10. klo 04:30

Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks

star-iconstar-iconstar-iconstar-iconstar-icon

Hallitseva mestari jyrää avausottelussa! Chicagolle on luvassa pitkä ja raskas kausi

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä päästään todennäköisesti todistamaan teurastusta, kun hallitseva mestari Colorado Avalanche avaa kauden yhtä sarjan heikoimmista joukkueista, eli Chicago Blackhawksia vastaan. Perustason osalta ero on valtava ja vieraiden puolelta on vaikea löytää asioita, jotka puoltaisi sen mahdollisuuksia ryöstöretkelle.

Colorado sai vihdoin palkintonsa mestaruuden muodossa, mikä luonnollisesti vaatii veronsa tulevaa kautta ajatellen. Maalilta Darcy Kuemper vaihtoi maisemaa, kuten myös muun muassa hyökkääjät Andre Burakovsky ja Nazem Kadri. Hankintoja ei liikaa tehty, mutta mainittakoon Evan Rodrigues. Pienestä heikentymisestä siis puhutaan, mutta niin paljon laatua edelleen kuitenkin löytyy, ettei runkosarjassa pitäisi ongelmia aiheutua.

Colorado Avalanche

@Avalanche
Continue our legacy. It all starts tomorrow.

#GoAvsGo

Chicagossa iskettiin kesällä uudelleenrakennus niin selvästi käyntiin kuin olla ja voi. Chicago menetti muun muassa loistavan maalintekijän Alex DeBrincatin lisäksi Dominik Kubalikin, Kirby Dachin ja Dylan Stromen. Tilalle löytyi muun muassa Andreas Athanasiou ja Max Domi, joille roolia on tarjolla, jopa enemmän mitä he luultavasti pystyvät kantamaan. Toki joukkueesta löytyy edelleen Seth Jones, Patrick Kane ja Jonathan Toews, mutta se ei liikaa lohduta.

Jotain vieraiden laadusta kertoo myös se, että vaikka tietenkään ykköset ei ollut jokaisella kerralla kehissä, teki Chicago preseasonilla viimeisiin neljään otteluun vain yhden maalin. Sen suurempaa painoarvoa valmistaville otteluille ei kannata antaa, mutta fakta on, että vieraiden materiaalilla ei pitkälle pötkitä. Myöskään Petr Mrazekin ja Alex Stalockin muodostamalta maalivahtiosastolta tuskin täksi kaudeksi pelastajaa löytyy.

Chicago Blackhawks

@NHLBlackhawks
Our team.

Tähän otteluun isäntien osalta pieni kysymysmerkki on Nathan MacKinnonin pelikunnon yllä, mutta todennäköisesti hänet nähdään jäällä. Lisäksi Gabriel Landeskog on sivussa. Linjana -2,0 on toki korkea, mutta siitä huolimatta se kelpaa kupongille 1,83 kertoimella. Vähintään kolmen maalin kotivoitolla betsi osuu ja tasan kahden maalin voitosta panos palautuu. Tasoero kaksikon välillä on valtava eikä myöskään motivaatiopulasta ennakkosuosikin kohdalla tarvitse huolehtia, sillä kyseessä on kuitenkin kauden avausottelu ja vieläpä kotiyleisön edessä.